ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Postcards from Spetses!

Είμαι ήδη τρεις ημέρες στο νησί και ανοίγω πρώτη φορά το pc μου. Τρεις ημέρες που περπατάω αχόρταγα τα στενά και την Promenade του, που βουτάω στα βαθιά του, που χορεύω στις μελωδίες του και αφουγκράζομαι τις ιστορίες της φετινής ραστώνης.
Έστω κι αν στο πρώτο μακροβούτι του φετινού καλοκαιριού -αρχές του Μάη ήταν θυμάμαι- αντίκρισα όλα τα μπλε της Τζιας μυρίζοντας τα έντονα αρώματα απ’ το θυμάρι, έστω κι αν επισκέφθηκα κιόλας δύο φορές τη Μύκονο, στα λευκά και στα απαλά της αλλά και στην πολύχρωμη κοσμοπλημμύρα της, έστω κι αν στην πιο όμορφη γωνιά της Ελούντας, σήκωσα το φουστάνι ψηλά και χόρεψα ξυπόλητη στους ήχους της λύρας, πηδώντας πάνω από φωτιές, πίνοντας ρακί έως να δύσει ο ήλιος, έστω κι αν πήγα στον Πόρο για να συναντήσω τις “Διαδρομές” του Κρις Γιανάκος στην όμορφη γκαλερί της φίλης μου Τατιάνας, στο μακρινό και εξωτικό Καραβοστάσι, με την Κέρκυρα και τους Παξούς στην αγκαλιά μου, έστω κι αν μαγεύτηκα με την παραδεισένια αγκαλιά του Nobelos, στο βορινότερο και ομορφότερο κομμάτι της Ζακύνθου, έπρεπε να φτάσω εντέλει εδώ, μόλις πριν τρεις ημέρες, για να πετάξω τις espadrilles μου, να κλείσω τα μάτια μου, και να ονειρευτώ απ’την αρχή όλα όσα θέλω να ζήσω σε αυτό το μικρό και αγαπημένο νησί, αυτό το καλοκαίρι.

Με την Αντωνία Καρρά, τον Χρήστο Ορλώφ και τη Μαρία Παπαθανασίου, ανοίγουμε την αυλαία των θερινών μας διακοπών στις Σπέτσες

“Την άφιξη μας στο νησί την γιορτάζουμε με την Αντωνία Καρρά , την Μαρία Παπαθανασίου και τα αγόρια μας σε μία από τις πιο αγαπημένες μας γωνιές όλου του κόσμου. Εκεί, όπου από πάντα και για πάντα, δίπλα στο εντυπωσιακό πιθάρι με τον βασιλικό, μας περιμένει με μία τεράστια αγκαλιά, ο Χρήστος Ορλώφ, για να μας χαρίσει τις ομορφότερες ευχές και για αυτό το καλοκαίρι. Εγώ τόσους μήνες μετά, κρατάω ξανά, το ψάθινο μου καλάθι..” γράφω στο Instagram κάτω από αυτή τη φωτογραφία.

Ο Χρήστος Ορλώφ με τους γιους του Νικόλαο και Νώε στο τραπέζι του πρίγκιπα Φίλιππου

Στο διπλανό τραπέζι, τις δικές τους ξέγνοιαστες απολύτως ανέμελες στιγμές απολαμβάνουν ο πρίγκιπας Φίλιππος με τη Nina Flohr , φαίνονται το ίδιο ευτυχισμένοι και απόλυτα ερωτευμένοι, σε διπλανό ο πρίγκιπας Παύλος, ο οποίος επίσης μόλις έφτασε στο νησί, και δειπνεί με σύσσωμη την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας.

Στο απέναντι τραπέζι από το δικό μας, η η Βίκυ Λέανδρος με την Bibi Gritti και φίλους

Απέναντι μας, η Βίκυ Λέανδρος με την interior designer των blue blooded του κόσμου, με έδρα στο Gstaad Bibi Gritti και φίλους από τη Γενεύη, που απολαμβάνουν αχνιστά μύδια και λευκό κρασί.

Και είναι μόλις η πρώτη μέρα που έφτασα στις Σπέτσες…

error: Content is protected !!