Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της πριγκίπισσας Τατιάνας (née Μπλάτνικ) «Γεύσεις Ελλάδας – Συνταγές & Αναμνήσεις» στο Belvedere Mykonos, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία της πριγκίπισσας με το ξενοδοχείο για την ενίσχυση των σκοπών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε» που σκοπός της είναι ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα που προσφέρει η πανοραμική βεράντα του εστιατορίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις τρεις συνταγές από το βιβλίο που επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης Executive Chef του Belvedere, Νίκος Ζερβός, σε συνεργασία με την πριγκίπισσα Τατιάνα και οι οποίες σερβίρονται αποκλειστικά στο Thea Estiatorio. Μία ελληνική σαλάτα gazpacho για ορεκτικό, ψάρι αλα σπετσιώτα για κυρίως και για επιδόρπιο παγωτό παρφέ ελληνικού καφέ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ενημερώθηκαν πως μέρος των εσόδων από τα πιάτα θα διατίθενται για την υποστήριξη του «Μπορούμε».
Είναι γνωστή η αγάπη της συζύγου του πρίγκιπα Νικόλαου για την Ελλάδα και την ελληνική κουζίνα. Η αγάπη αυτή, η γνωριμία της με το «Μπορούμε» καθώς και με την Diana Farr Louis, συν-επιμελήτρια του έργου, την οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου. Το «Γεύσεις Ελλάδας – Συνταγές & Αναμνήσεις» δεν είναι απλώς ένα βιβλίο μαγειρικής αλλά ένα λεύκωμα που περιλαμβάνει συνταγές από 41 διεθνείς προσωπικότητες που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την Ελλάδα και την κουζίνα της. Οι εισπράξεις από την πώληση του βιβλίου διατίθενται αποκλειστικά για τη στήριξη του «Μπορούμε». Μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με την πριγκίπισσα Τατιάνα αλλά και να προμηθευτούν το βιβλίο «Γεύσεις Ελλάδας – Συνταγές & Αναμνήσεις», με αφιέρωση από την ίδια.
photo credits: Studio Panoulis