ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Azure σημαίνει το χρώμα το κυανό, σαν του νησιού τον ουρανό!

“Θέλω να δημιουργήσω το ομορφότερο μαγαζί της Ντάπιας. Να είναι σημείο συνάντησης, στις καθάριες γραμμές του και στις φωτεινές βιτρίνες του να φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες συλλογές από contemporary fine jewellery Ελλήνων σχεδιαστών, και το λευκό του να είναι τόσο εκτυφλωτικό όσο οι πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες των κοσμημάτων”.

Πρώτη φορά που μου είπε το όνειρο της, ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, λίγο πριν κλείσουμε την αυλαία άλλου ενός καλοκαιριού, λίγο πριν τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα της Αρμάτας, σηματοδοτήσουν τον ερχομό του φθινοπώρου και την επιστροφή μας στην πόλη. “Θέλω να δημιουργήσω το ομορφότερο μαγαζί της Ντάπιας. Να είναι σημείο συνάντησης, στις καθάριες γραμμές του και στις φωτεινές βιτρίνες του να φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες συλλογές από contemporary fine jewellery Ελλήνων σχεδιαστών, και το λευκό του να είναι τόσο εκτυφλωτικό όσο οι πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες των κοσμημάτων”.

Με την Αγγελική Μούχτη, οικοδέσποινα του Sea+Sun στις Σπέτσες, και τώρα του ολοκαίνουργιου Azure!

Όσο εντυπωσιακά ήταν τα όνειρα του αποχαιρετισμού μας, άλλο τόσο στάθηκε η υλοποίηση τους, στην οποία με ξενάγησε φέτος το Πάσχα, που για εμάς τουλάχιστον που παραθερίζουμε στις Σπέτσες, και που δεν μπορούμε να φανταστούμε να γιορτάζουμε τις Άγιες αυτές Ημέρες πουθενά αλλού, σηματοδοτεί και την έναρξη άλλης μίας υπέροχης σεζόν, που τροφοδοτεί πάντα τις αναμνήσεις των καλύτερων καλοκαιριών της ζωής μας.

Αν με ακολούθησες στα χθεσινοβραδινά insta stories μου, θα κατάλαβες ήδη πως στην Αγγελική Μούχτη αναφέρομαι, που ενώ δέκα ημέρες περίπου που βρίσκομαι πλέον στο νησί, έχω επισκεφτεί τουλάχιστον δέκα φορές το ολοκαίνουργιο Azure της, ήταν πάντα τόσο γεμάτο από τις ήδη πιστές πελάτισσες της, από τον ομορφότερο κόσμο των Σπετσών και από τις πιο κομψές επισκέπτριες που κατακλύσανε το νησί όλες αυτές τις ημέρες, μόλις χθες, που το νησί έχει επιστρέψει στους πιο ήρεμους ρυθμούς του, κατάφερα να πάω και να βγάλω ένα βίντεο, να σε μεταφέρω στην μαγεία που εκπέμπουν τα κοσμήματα στις ολόλευκες προθήκες τους και να σου δείξω το ομορφότερο παράθυρο που κοιτάει κατάματα το μπλε της αγκαλιάς της Ντάπιας έως τον Άγιο Μάμα.

“Μα από αυτό το μπλε εμπνεύστηκα και το όνομα του μαγαζιού μου” μου λέει η Αγγελική.

Παράθυρο με θέα…

Λοιπόν, αν είσαι around ή αν έχεις σκοπό να έρθεις στις Σπέτσες μεθαύριο Παρασκευή -που σε συμβουλεύω να το κάνεις γιατί αν και ακούω για τον άστατο καιρό που γενικώς επικρατεί, εδώ μας κάνει κανονικότατο καλοκαίρι– θα σου έλεγα να περάσεις οπωσδήποτε από το ολοκαίνουργιο Azure της Αγγελικής (για την οποία σου έχω μιλήσει αμέτρητες φορές, λόγω του αγαπημένου μου Sea + Sun, της boutique που διατηρεί στις Σπέτσες, μπες εδώ, εδώ και εδώ για να θυμηθείς μέρος μόνο όλων όσων σου έχω πει για αυτήν).

Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορείς να το προσπεράσεις, βρίσκεται στον πιο κεντρικό “εμπορικό” δρόμο του νησιού, σε στρατηγικό σημείο του δρόμου Σταύρος Νιάρχος, που από την κεντρική του πόρτα κοιτάζει το Votsalo, που συμβαίνουν τα περισσότερα πάρτι μας, ενώ τα παράθυρα του αντικρίζουν το πιο όμορφο κυανό, που έχεις δει ποτέ σου.

I’ll paint my mood in shades of Azure!

Go where you breath free…

error: Content is protected !!