ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

#ΜένουμεΣπίτι και φροντίζουμε το ανοσοποιητικό μας περισσότερο από ποτέ!

Το σκεφτόμουν τις προάλλες -και φυσικά μοιράστηκα μαζί σας αυτή την σκέψη-, δεν θέλεις και πολύ να συνηθίσεις σε μία νέα κατάσταση. Φτάνουν ενδεχομένως μόλις είκοσι, τριάντα ημέρες μίας απόλυτα νέας πραγματικότητας για να σου φαίνεται η προ corona virus ζωή σου μία ολότελα διαφορετική εποχή. Το συζητάμε καθημερινά με τις φίλες μας στα video calls μας, ολοκληρώνοντας πάντα τις κουβέντες μας με τις ίδιες πάντα σκέψεις: ποια θα είναι η νέα τάξη πραγμάτων; Πως θα μοιάζει η επόμενη ημέρα; Πως θα αντιμετωπίσουμε την ημέρα που θα ανοίξει η πόρτα; Σε τι κόσμο θα βρεθούμε και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις? Και όταν φτάσει αυτή η ημέρα, εμείς οι ίδιοι θα είμαστε ίδιοι ή θα έχουμε αλλάξει, όπως άλλαξε με μιας η ίδια μας η ζωή; Και τέλος, αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει την εξέλιξη μας, θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας;

Έχουμε χρόνο. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε. Να ανακαλύψουμε τις έμφυτες ικανότητες μας για αλλαγή και εξέλιξη. Διαβάζουμε. Παίρνουμε μαθήματα online mindfulness για να μάθουμε να διαχειριστούμε το άγχος, να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ανθεκτικότητα ακόμη και σε περιόδους που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και να ζήσουμε με περισσότερη ηρεμία, δημιουργικότητα και αυτοκυριαρχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είμαστε ανοιχτοί. Κάνουμε διαλογισμό. Ασκούμαστε περισσότερο, παρά τα κλειστά γυμναστήρια. Προσέχουμε την διατροφή μας, έστω κι αν μαγειρεύουμε περισσότερο από ποτέ. Αντιμετωπίζουμε την τροφή ως φάρμακο, πίνουμε βότανα αντί για καφέ, ενώ αν θελήσουμε να φάμε ένα γλυκό, δεν το αγοράζουμε, πάμε στην κουζίνα και το φτιάχνουμε. Πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές και παραγγέλνουμε online όλα όσα θα χρειαστούμε για να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στον ιό.

Μπαίνω στο baharat και ανακαλύπτω τη θεραπευτική δύναμη της φύσης με μία σειρά από επιλεγμένα βότανα και μείγματα βοτάνων που βοηθάνε τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, τονώνουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν το κρύωμα.

Προσωπικά, απευθύνομαι στο e-shop του Baharat. Σας έχω ξαναμιλήσει στο παρελθόν για τον μαγικό κόσμο του Baharat που κάποια χρόνια πριν ψώνιζα από το κατάστημα του στην Κηφισιά, μιας και -θυμάμαι- κατά την διάρκεια των μαθημάτων μπαλέτου της Ελμίνας, το επισκεπτόμασταν πολύ συχνά με τις φίλες μου, και χανόμασταν στον μαγικό κόσμο των μπαχαρικών, των ευεργετικών βοτάνων, και του τσαγιού… Η Ελμίνα με τις δεκάδες άλλες εξωσχολικές της δραστηριότητες σταμάτησε το μπαλέτο, εγώ σταμάτησα τις καθιερωμένες επισκέψεις μου στο Baharat, το έχασα, για να το ξαναβρώ εντελώς τυχαία στην ηλεκτρονική του μορφή πια, πριν δύο Χριστούγεννα, όταν  ένα βράδυ κουλουριασμένη στον καναπέ με τα ολόμαλλα ριχτάρια μου, ψώνιζα τα υπέροχα, δυσεύρετα, μοναδικά μπαχαρικά…

Κάνοντας online τις παραγγελίες μου από το Baharat, το οποίο παίρνει όλα τα μέτρα προφύλαξης και κάνει τις παραδόσεις των προϊόντων μέσα στις οικολογικές τους συσκευασίες με ασφάλεια και υπευθυνότητα!

Στην ίδια διεύθυνση απευθύνομαι και τώρα που ψάχνω τις πιο ενδιαφέρουσες υπερτροφές – όπως Suma Root Powder, Brahmi Powder Organic, ζάχαρη καρύδας, σκόνη Γκραβιόλα ή Γουανάμπανα, αλλά και κινόα για να εντάξω στην διατροφή μας. Κάνω “βόλτες” στις άκρως ενδιαφέρουσες σελίδες του και επιλέγω βότανα μαγειρικής, θεραπευτικά ροφήματα αλλά και μία εντυπωσιακή ποικιλία από σπάνια τσάγια όπως Matcha Ninja, μια λεπτή πούδρα από 100% εκλεκτά και πολύ προσεχτικά επιλεγμένα πράσινα φύλλα τσαγιού, αλεσμένα σε πετρώματα από γρανίτη, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία ή Butterfly Pea flower  που αν του προσθέσεις λίγες σταγόνες λεμόνι τότε αλλάζει το χρώμα του σε μωβ.

#menoumespiti και μαγειρεύουμε
#menoumespiti και απολαμβάνουμε τα ροφήματα μας
#menoumespiti και φτιάχνουμε γλύκες δημιουργίες
#menoumespiti και με ένα κλικ είναι ότι χρειαστούμε στην πόρτα μας…

Ναι, το καταλάβατε πως έχω πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο e-shop, το οποίο θεωρώ ως το Mytheresa των εκλεκτών μπαχαρικών, και κατά την τελευταία μου παραγγελία -από την οποία σήμερα έφτιαξα μία εκπληκτική κινόα με μπρόκολο, αβοκάντο, τζίντζερ και λάιμ- πέρασα και από την Κατηγορία με τα είδη του Πάσχα, στην οποία βρήκα τα πιο κομψά κουπάτ, Κας Κας Πεταλούδες, απίθανες βαφές αυγών Μπαγκατζούνης, αλλά και εκλεπτυσμένα δώρα για ένα Πάσχα τόσο διαφορετικό όσο θα είναι το φετινό.


Και ξέρεις κάτι; Μόλις φτάσει η επόμενη παραγγελία μου, θα κάνουμε παρέα ένα απολαυστικό unboxing (εκτός όλων των άλλων τα εντυπωσιακά οικολογικά boxes του baharat.gr θα σε ενθουσιάσουν), ώστε να εμπνευστείς από όσα διάλεξα και να επιλέξεις και εσύ για τις δικές σου δημιουργίες κατά την #ΜένουμεΣπίτι εποχή.

Έως τότε, κράτα την συνταγή μου για την πιο θρεπτική και νόστιμη Κινόα, και μπες εδώ για να παραγγείλεις την δική σου!

Because the greatest wealth is health!

error: Content is protected !!