ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ιστορίες ευδαιμονίας με γεύση σπάνιων μπαχαρικών και αρώματα ακριβών τσαγιών!

Ευδαιμονία είναι, να είναι η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, έξω να έχει χιονιά, εσύ να είσαι ξενυχτισμένος (από Ρέμο), κουλουριασμένος στον καναπέ και να χουχουλιάζεις σε ολόμαλλα ριχτάρια, τα μάγουλα σου να είναι αναψοκοκκινισμένα από την εντυπωσιακή φωτιά στο τζάκι που φλερτάρει με τις δεκάδες φλόγες της νέας σου συλλογής lifestyle κεριών The Candle Project, να σε έχουν αγκαλιάσει τα αρώματα της κομψής καμέλιας και του ζουμερού περγαμόντου, και να επιδίδεσαι σε φανταστικό e-shopping όλα τα εξωτικά μπαχαρικά που θα χρειαστείς για τις μαγειρικές των ημερών, κάποια από αυτά, που σου έχει προτείνει κατά καιρούς η θεά Nigella Lawson, και δεν είχες καν ιδέα που θα τα βρεις.
Chile Guajillo, Chile de arbol, Curry Madras, Σπόρους Τόνκα, Πουλ Πέπερ, Τσιμένι Ινδιών, ολόφρεσκα βότανα μαγειρικής όπως εστραγκόν Γαλλίας, θυμάρι Ελληνικό, Θρούμπι από τις Σπέτσες, Πράσο Κίνας, αλλά και κανέλες για τους κουραμπιέδες σου, καρύδια για τα μελομακάρονα σου, και Τσάι…. Σε ότι γεύση και ποικιλία μπορείς να ονειρευτείς!!!
Ευτυχία είναι, να είναι Δευτέρα βράδυ, να έχεις μόλις επιστρέψει από όλα αυτά που σε πιέζει η πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα πραγματοποιηθεί το The Pop Up Project, αλλά να έχεις συνοδέψει και την κόρη σου στο Γαλλικό Ινστιτούτο ώστε να εξεταστεί προφορικά για το δίπλωμα της, και όλα αυτά τα υπέροχα που έχεις παραγγείλει από το baharat.gr, (και η αλήθεια είναι πως είχες κιόλας ξεχάσει) να βρίσκονται ήδη σπίτι σου! Δεν υπάρχει σας λέω… Να ανοίγεις τα μεγάλα οικολογικά boxes και να ξεχειλίζουν από μέσα τους τα πιο υπέροχα χρώματα, και κυρίως αρώματα του κόσμου όλου…

Και να τα τοποθετείς με ευλαβική προσοχή και συγκινητική προσήλωση, στα δικά σου ξύλινα μπολ και σκεύη, που έχεις κουβαλήσει κατά καιρούς από τα ταξίδια σου, και ο άντρας σου αναρωτιόταν τι θα τα κάνεις όλα αυτά… Κάντε το, ακούστε με, η ικανοποίηση είναι μοναδική…


Λοιπόν, το Baharat -φυσικά- και το γνώριζα, και ψώνιζα από το κατάστημα του στην Κηφισιά, μιας και -θυμάμαι- κατά την διάρκεια των μαθημάτων μπαλέτου της Ελμίνας, το επισκεπτόμασταν πολύ συχνά με τις φίλες μου, και χανόμασταν στον μαγικό κόσμο των μπαχαρικών, των ευεργετικών βοτάνων, και του τσαγιού… Η Ελμίνα με τις δεκάδες άλλες εξωσχολικές της δραστηριότητες σταμάτησε το μπαλέτο, εγώ σταμάτησα τις καθιερωμένες επισκέψεις μου στο Baharat, το έχασα, για να το ξαναβρώ εντελώς τυχαία στην ηλεκτρονική του μορφή πια, μόλις την Κυριακή που μας πέρασε. Την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, με εμένα κουλουριασμένη στον καναπέ, να χουχουλιάζω στα ολόμαλλα ριχτάρια, και να ψωνίζω υπέροχα, δυσεύρετα, μοναδικά μπαχαρικά…


Λοιπόν, τι έμαθα:
Βασισμένο στην οικογενειακή επιχείρηση εισαγωγής μπαχαρικών, βοτάνων και τσαγιού ξεκίνησε την πορεία του σαν κατάστημα μπαχαρικών στην Κηφισιά. Στην πόρεια, όταν το ανελαβε η νέα γενιά, αποφάσισε ότι ήθελε να είναι πιο κοντά σε μεγαλύτερο κοινό καλύπτοντας τις ανάγκες σε κάθε γωνιά την Ελλάδας. Έτσι πήρε μορφή το ηλεκτρονικό baharat.gr εμπλουτίζοντας την γκάμα των προιόντων με είδη ζαχαροπλαστικής, όσπρια, επιλεγμένα ελληνικά προιόντα delicatessen και υπερτροφές βλεποντας τις τασεις της αγοράς.

Το Baharat.gr στέλνει τα προϊόντα του σε όλη την Ελλάδα με δωρεαν μεταφορικά . Το σχέδιο είναι πολύ σύντομα να στέλνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν και έχει ήδη ξεκινήσει κάποιες μεμονομένες αποστολές στο εξωτερικό.


“Αυτό που εγγυάται το Baharat είναι η μοναδική ποιότητα των προϊόντων που εισάγονται απευθείας από τις χώρες παραγωγής τους, προσφέροντάς ατελείωτη φρεσκάδα, γεύση και άρωμα σε κάθε κλικ, του πελάτη…” μου έλεγε η Άσπα Ψιλιανού, ιδιοκτήτρια του Βaharat, όταν την κάλεσα κατενθουσιασμένη στο τηλέφωνο, ώστε να την προσκαλέσω, έστω και τελευταία στιγμή, να λάβει μέρος στο The Pop Up Project, και να γνωρίσετε όλοι αμέσως από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα της, και ιδίως τα πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα Tea Boxes της, τα οποία αποτελούν αυτοτελώς ένα κομψό δώρο!


“Και τι πιο ιδανικό από μια συνταγή με τα πιο φρέσκα προϊόντα, που θα σφραγίσουν τη γεύση στις συνταγές και το άρωμα στα αφεψήματά σας?
Οι άνθρωποι του Baharat αφενός διαθέτουν τη γνώση των μπαχαρικών και των ροφημάτων τσαγιού, τα οποία εισάγουν κατ’ευθείαν από τις χώρες παραγωγής τους και τα επεξεργάζονται με τα δικά τους μηχανήματα (μύλοι, σπαστήρες, συσκευασία) και αφετέρου τα εμπορεύονται και τα διανέμουν σε όλη την Ελλάδα  και την υπόλοιπη Ευρώπη” συνεχίζει η Άσπα την ξενάγηση της.
“Οι στόχοι μας είναι απλοί: Ποιότητα και απόλυτη εξυπηρέτηση με σταθερή ικανοποίηση της πελατείας μας, όχι μόνο όσον αφορά την αγορά των ειδών που διαθέτουμε, αλλά και σχετικά με την ενημέρωση, την παροχή συμβουλών ή συνταγών και την καλλιέργεια φιλικών και διαχρονικών σχέσεων μαζί σας.
Με αγάπη στο αντικείμενό μας θα προσθέσουμε την ιδιαίτερη γεύση στις γαστριμαργικές σας δημιουργίες, θα σας ανακουφίσουμε από τη σωματική ή ψυχική κούραση και θα απαλύνουμε πόνους ή ενοχλήσεις με τη χρήση βοτάνων δοκιμασμένων μέσα από το πέρασμα των αιώνων.
Επιπλέον το Baharat.gr έχει ξεκινήσει να αναλαμβάνει την προετοιμασία προσωπικών και εταιρικών δώρων με βάση τα είδη του, γεγονός που τα διαφοροποιεί, προσδίδει ενδιαφέρον και προσωπικότητα μαζί με χρηστικότητα που θα εκτιμηθεί από φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες…”

Είναι φορές που όταν η γνώση και το μεράκι των γονιών συνδυαστούν με την όρεξη και τη φρεσκάδα της νέας γενιάς σε μια οικογενειακή επιχείρηση, μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική συνταγή…..

Λοιπόν, τώρα που σας τα γράφω όλα αυτά είναι 8.30′ το πρωί της Τρίτης, δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή μου έχω ένα φλιτζάνι αχνιστό China white monkey, (αν δεν είναι αυτή η υπέρτατη πρωινή πολυτέλεια, τότε τι?)  ένα μοναδικό και ενδιαφέρον τσάι κορυφαίας ποιότητας, το οποίο κατατασσεται μεταξύ των σπουδαιότερων τσαγιών ανά τον κόσμο, και τα οποία αρχικά καλλιεργούνταν στην περιοχή fujiin σε υψόμετρο τόσο μεγάλο που ανέβαιναν μόνο οι πίθηκοι για να κόβουν τα φύλλα αυτού του τσαγιού, και σας συμβουλεύω στο πρώτο σας break να μπείτε στο baharat.gr και να ταξιδέψετε στις γεύσεις, στα χρώματα και στα αρώματα του. Αν δεν βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο (είμαι σίγουρη πως θα τον βρείτε σήμερα το βράδυ, στον δικό σας καναπέ, με το δικό σας I-pad αγκαλιά), ελάτε στο The Pop Up Project , την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, να δοκιμάσετε όλες αυτές τις υπέροχες ποικιλίες από κοντά. Πιστέψτε με, θα σας συναρπάσουν, ενώ θα σας δώσουν μοναδικές εμπνεύσεις για τις Χριστουγεννιάτικες μαγειρικές!

Καλημέρα! xxx

error: Content is protected !!