Who’s ready for Black Friday? THIS GIRL!!!

23/11/2018 • GET

Μία εβδομάδα ακριβώς πριν, μία ημέρα πριν το ταξίδι μου στο Μιλάνο και στην Άλμπα, σας ξενάγησα στον μαγικό κόσμο των χειροποίητων χαλιών του Οίκου ΑΙΩΝ 1922, στο άκρως φιλόξενο και ζεστό κατάστημα του, στο Μαρούσι, απέναντι από το Υγεία. “Που να δείτε και το κατάστημα μας στον Άλιμο….” μου πέταξε με ένα τεράστιο χαμόγελο, η υπεύθυνη του καταστήματος, λίγο πριν φύγω, και είναι να μην μου μπει κάτι στο μυαλό. Γιατί χαλί αγοράζουμε, όχι παπούτσια…
Μία μέρα ακριβώς μετά την επιστροφή μου από το ταξίδι μου, Τρίτη απόγευμα, κατηφορίζω την Λεωφόρο Ποσειδώνος, και αφήνοντας ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα να με συνοδέψει κατά μήκος στην υπέροχη Promenade, φτάνω στον αριθμό 60, για να γνωρίσω και το νέο κατάστημα του εμβληματικού Οίκου, και να ξεναγηθώ στις πλούσιες συλλογές του και στους ανεξερεύνητους θησαυρούς του. Και όλα αυτά, λίγο πριν το ξυπνητήρι χτυπήσει… Black Friday!

Black Friday & black weekend!!!!

Και Black Friday και Black… Σαββατοκύριακο!
Βlack… Τριήμερο με -75% !

Σήμερα Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 21:00, το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 17:00, αλλά και
εκτάκτως την Κυριακή, από τις 11:00 έως 15:00, στα Καταστήματα ΑΙΩΝ1922
στη Λεωφόρο Κηφισίας 342, έναντι ΥΓΕΙΑ και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 60, στον Άλιμο!


Follow me!!!

Λοιπόν, η υπεύθυνη του καταστήματος του Αμαρουσίου είχε δίκιο… Το νέο κατάστημα του Αλίμου είναι ο απόλυτος χώρος για να ανοίγεις και να δοκιμάζεις χαλιά. Και εγώ άνοιξα πάνω από πενήντα. Αυτά, είναι τα πιο αγαπημένα μου….

Ο “ΑΙΩΝ 1922” αποτελεί ένα πρότυπο, για την απόλυτα οργανωμένη εξειδίκευσή του, με την πληρέστερη και μεγαλύτερη συλλογή αυθεντικών χαλιών. Διαθέτει αυθεντικά, σπάνια και συλλεκτικά, χαλιά ή κιλίμια, σύγχρονα, vintage ή αντίκες που αναπτύσσονται σε 750 ποιότητες από 23 χώρες, σε αναρίθμητα σχέδια και χρώματα…

Silky Suneclipse! Από 2440 ευρώ, για το επόμενο τριήμερο, θα το βρείτε στα 610 ευρώ! 2.40 X 1.70 = 4.08 m²!

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην πόλη Agra της Ινδίας. Η συλλογή αυτή σχεδιάστηκε με μια προσεγμένη σχολαστικά χρησιμοποίηση υλικού από γνήσιο φυτικό Bamboo Silk. “Είναι μια εκτέλεση πάνω στην ακριβή αποτύπωση αυθεντικών σχεδίων Damask. Ο συνδυασμός τους εκπέμπει ένα ύφος αφαιρετικό και λιτό μέσα στη μεγαλοπρέπεια των σχεδίων. Έτσι εναρμονίζεται στη σημερινή μετά τον Μεταμοντερνισμό εποχή, όπου ο απόλυτος σεβασμός στην αφαιρετική κυριαρχεί σε κάθε καλλιτεχνική έκφανση” μου εξηγεί η ευγενέστατη υπάλληλος όσο εγώ θαυμάζω το άψογα ποιοτικό χαλί, προσεγμένο σε όλα τα στάδια δημιουργίας του.

Handknotted Wool!

Σήμερα Παρασκευή 23/11, Σάββατο 24/11 και Κυριακή 25/11, στα καταστήματα τόσο του Αμαρουσίου όσο και του Αλίμου, θα βρείτε τα χαλιά “ΑΙΩΝ1922” σε τιμές -75%!!!!

Θαυμάζω από κοντά χειροποίητα χαλιά, Patchwork, αυθεντικά & ιδιαίτερα, μέσα από την ξεχωριστή διαφορετικότητα της καλαισθητικής του Erfan Erkesin….

Ένα χαλί από κομμάτια χαλιών, φτιαγμένα στην Ανατολία πριν από 60 περίπου χρόνια, σύμφωνα με την απόλυτη αυθεντικότητα της εποχής, που επικρατούσε στην τότε χειροποίητη ταπητουργία. Μια παλιά εποχή, που μετατρέπεται και μπορεί και διαμορφώνει την σύγχρονη καλαισθητική της διακόσμησης, βασισμένη στα τότε πολιτιστικά & πολιτισμικά ερεθίσματα. Ο απόλυτα εκρηκτικός συνδυασμός του παραδοσιακού κλασσικού με το σύγχρονο ανατρεπτικό ρυθμό, προσδιορίζει την ατμόσφαιρα στη σημερινή “home decoration” όπως ακριβώς προβάλεται από τα εξειδικευμένα περιοδικά που κυκλοφορούν διεθνώς.

Το ένα χρώμα ομορφότερο από το άλλο….

Μια άλλη εκδοχή Patchwork, πάντοτε με σεβασμό στην αυθεντικότητα του υλικού, στις βαφές & στο ράψιμο στο χέρι, από τις γυναίκες των χωριών της Ανατολίας. Μια ιδιότυπη αφήγηση της παραδοσιακής εργασίας χειρός, με την ιστορική κουλτούρα που εκφράζει, ανασχεδιασμένης στη σύγχρονη ανατροπή της μεταμοντέρνας πραγματικότητας.

Cultural Fine Art Stripes,
Από 3675 Ευρώ
Όλο το χαλί 920 Ευρώ!

Αυθεντικό χειροποίητο χαλί από το Θιβέτ, με νήματα στο χέρι, από τα καλύτερα στον κόσμο, μακρόινα μαλλιά από τα ζώα των Ιμαλαϊων. Ένα χαλί με υψηλή ποιότητα ύφανσης από έμπειρους τεχνίτες χαλιών, stripes – trendy σχεδιασμός, φυτικές επεξεργασίες φινιρίσματος πάνω στο χαλί. Όλα μαζί συνθέτουν ένα τέλειο χειροποίητο χαλί. Organic Carpet / Βιολογικό χαλί.

Χειροποίητο κιλίμι, καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι ένας συνδυασμός των σύγχρονων τάσεων στη διακόσμηση & χειροποίητων χαλιών “Antique” από την Καισάρεια που συνταιριάζονται, και ράβονται το ένα χαλί με το άλλο στο χέρι, με παραδοσιακό τρόπο, από γυναίκες των χωριών της Καππαδοκίας.

Vintage Aqua Silky!

Από 4365 εύρώ, έως και την Κυριακή θα το βρείτε 1095 ευρώ! 2.49 X 2.93 = 7.30 m²

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην κωμόπολη Khamaria έξω από την ιερή πόλη Varanassi. Η συλλογή χρησιμοποιεί για υλικό το γνήσιο φυτικό Bamboo Silk σε μια Vintage/Degradee χρωματική παλέτα. Πέραν από τους πολύ αργούς και αντιπαραγωγικούς ρυθμούς που απαιτούνται για την κλωστοποίηση του Bamboo Silk και η βαφή προϋποθέτει μια δύσκολη και επιπλέον τριών φάσεων χρονοβόρα επεξεργασία προκειμένου να επιτευχθεί το “Vintage Degradee”. Η περίπλοκα  εξειδικευμένη ύφανση έγινε από τους πλέον έμπειρους τεχνίτες της περιοχής, ώστε να έχουμε ένα τέλειο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Silky Suneclipse. Από 2.440 ευρώ, αυτό το …black weekend θα το βρούμε 610 ευρώ! 2.40 X 1.70 = 4.08 m²

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην πόλη Agra της Ινδίας. Η συλλογή αυτή σχεδιάστηκε με μια προσεγμένη σχολαστικά χρησιμοποίηση υλικού από γνήσιο φυτικό Bamboo Silk. Είναι μια εκτέλεση πάνω στην ακριβή αποτύπωση αυθεντικών σχεδίων Damask. Ο συνδυασμός τους εκπέμπει ένα ύφος αφαιρετικό και λιτό μέσα στη μεγαλοπρέπεια των σχεδίων. Έτσι εναρμονίζεται στη σημερινή μετά τον Μεταμοντερνισμό εποχή, όπου ο απόλυτος σεβασμός στην αφαιρετική κυριαρχεί σε κάθε καλλιτεχνική έκφανση. Ένα άψογα ποιοτικό χαλί, προσεγμένο σε όλα τα στάδια δημιουργίας του.

Όταν κάνουμε μία αγορά χαλιού, καλό είναι να επιλέγουμε μία ετιαρία που να έχει εμπειρία και γνώση αιώνων. Επίσης, ιδανικό είναι να το κάνουμε κατά την διάρκεια των μεγάλων προσφορών. Όπως αυτό το τριήμερο, που ο ΑΙΩΝ 1922, κάνει -75% και στα δύο καταστήματα του!

Μία πλούσια γκάμα από υπέροχα χαλιά για όλα τα γούστα. Ή μάλλον, για τα καλύτερα γούστα…

Χαλί Kazak Urumqi, θα σας φανεί απίστευτο, αλλά
όλο αυτό το χειροποίητο το χαλί, αυτό το τριήμερο κοστίζει 500 Ευρώ!

“Αυθεντικό χειροποίητο χαλί από το μακρυνό Urumqui τη μεγαλύτερη πόλη των Ουγκιούρων στα σύνορα με το Καζακστάν. Εξαιρετικά προσεγμένη εργασία, με άψογα μαλλιά της περιοχής, τυπικό σχέδιο Kazak σε συνδυασμούς χρωμάτων που προβάλλουν το Ethnic στοιχείο των κατοίκων του Ανατολικού Τουρκεστάν…” συνεχίζει το ταξίδι της η ενημερωμένη αλλά και φιλική υπάλληλος του ΑΙΩΝ1922.

Classical Art…

Τα αυθεντικά χαλιά είναι σαν τα βιβλία. Δεν είναι πλέγμα νημάτων ούτε συρραμμένα φύλλα χαρτιού, έχουν ζωή, έχουν ιστορία, έχουν παράδοση. Το χειροποίητο χαλί είναι ένα προσωπικό έργο τέχνης. Ο δημιουργός του, περνάει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του, αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση του έργου του, ενός μοναδικού αυθεντικού χαλιού.

Στο δυτικό κόσμο πολλοί παρομοιάζουν αυτή τη διαδικασία, με τη σχέση ενός καλλιτέχνη, ενός ζωγράφου, ενός γλύπτη με το έργο του. Σε αντίθεση, για το δημιουργό του Αυθεντικού χαλιού, που ζεί σε συνθήκες Ανατολής, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα και χωρίς καν τη δυνατότητα για κοινωνική ζωή, το ενδιαφέρον του είναι τόσο αποκλειστικό και τόσο μοναδικό, ώστε δεν ξεχωρίζει ο δημιουργός από το δημιούργημα, αλλά αποτελούν μία ενότητα.

Έτσι, το κάθε χαλί δεν είναι μόνο ένα προϊόν, είναι μια προσωπική ιστορία, μια πνευματική διαδρομή, μια καταγραφή καθημερινής ζωής, θρησκείας και φαντασίας. Λέμε ότι το αυθεντικό χειροποίητο χαλί είναι ζωντανό, έχει ζωή, αυτήν που έζησε και ονειρεύτηκε για μεγάλο διάστημα ο δημιουργός του, αυτήν που διηγήθηκε και άφησε πάνω στο χαλί.

Και Black Friday σήμερα λοιπόν, αλλά και Black… Σαββατοκύριακο!
Βlack… Τριήμερο με -75% !

Αν θέλετε να αγοράσετε τα χαλιά των ονείρων σας, δεν θα βρείτε καλύτερη ευκαιρία από σήμερα Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 21:00, το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 17:00, αλλά και εκτάκτως την Κυριακή, από τις 11:00 έως 15:00, στα Καταστήματα ΑΙΩΝ1922 στη Λεωφόρο Κηφισίας 342, έναντι ΥΓΕΙΑ και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 60, στον Άλιμο!

Who’s ready for Black Weekend? ?✌

3 Responses to Who’s ready for Black Friday? THIS GIRL!!!

 1. Αμαλία Συνολακη says:

  Τι υπεροχα παπούτσια κ καλσον!!!τι μαρκα είναι παρακαλώ;;;

  • faybei says:

   Καλημέρα Αμαλία!
   Τα παπούτσια μου είναι Gucci και οι κάλτσες μου Missoni.
   Σε ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια ⭐

 2. Rena says:

  Suneclipse, total love!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons