Στρώνουμε το σπίτι για τον χειμώνα!

15/11/2018 • GET, GO

Αν και μετά από αρκετά χρόνια, από όσο μπορώ να θυμηθώ, φέτος ζήσαμε κανονικό φθινόπωρο, ο ερχομός του χειμώνα πάντα με αιφνιδιάζει. Όχι δυσάρεστα, απεναντίας. Αν και κατεξοχήν παιδί του φθινοπώρου και μία από τις πιο χαρακτηριστικές Ζυγούς του Οκτωβρίου, από την στιγμή που βγαίνω από το καλοκαιρινό mood και mode, ανυπομονώ για τον χειμώνα. Και για ότι αυτός αντιπροσωπεύει με τον ερχομό του. Και πάνω από όλα, αυτή την μοναδική αίσθηση της “επιστροφής” στο σπίτι. Της ανάγκης μας να του κάνουμε και άλλα δώρα, να το γεμίσουμε πολυτέλεια και όμορφα στολίδια, να το ζεστάνουμε από άκρη σε άκρη, να το προετοιμάσουμε για την μεγαλύτερη εποχή του χρόνου, αυτή που θέλει όλη την οικογένεια σπίτι, που θέλει καλέσματα και φίλους. Από αυτούς που θέλεις να βλέπεις τα χαμόγελα τους δίπλα στο τζάκι, να λένε ιστορίες στο όμορφα στρωμένο τραπέζι, να γελάνε με την ψυχή τους στραβοπόδη σε μάλλινες μαξιλάρες και σε ολομέταξα χαλιά.


Τετάρτη πρωί, χθες πρωί και το πρώτο πραγματικά κρύο πρωινό του Νοέμβρη, φοράω το αγαπημένο μου πράσινο κοτλέ παντελόνι, την ολοκαίνουργια μακριά χουχουλιάρικη ζακέτα μου που προμηθεύτηκα από την Ντενίζ, και ξεκινάω με τα πόδια από την Φιλοθέη, για την boutique “ΑΙΩΝ 1922” απέναντι από το “Υγεία”, για να δω τις ολοκαίνουργιες συλλογές των χειροποίητων χαλιών του, να μάθω τις νέες τάσεις -αλήθεια, υπάρχουν τάσεις στο χαλί;-, να ξεναγηθώ στα αυθεντικά και συλλεκτικά χαλιά, στα σπάνια κιλίμια, να αφεθώ στην μαγεία των vintage χαλιών, στα χαλιά-αντίκες, να παίξω μαζί τους συνδυάζοντας τα με τα σύγχρονα, με τις πιο μίνιλαμλ διαθέσεις. Και χθες, ήταν ένα πραγματικά ωραίο πρωινό…Το πρώτο του χειμώνα…

Follow me…

Η αλήθεια είναι πως δεν αγοράζεις κάθε μέρα χαλιά. Επίσης, δεν πειραματίζεσαι. Δεν λες ας πούμε “ας δοκιμάσω αυτή την φορά αυτό το στιλ και αν δεν μου ταιριάζει, το αλλάζω”. Όχι. Χαλιά αγοράζουμε σπάνια, μπορεί και για μία και μοναδική φορά. Γι αυτό καλό είναι να είναι εξίσου σπάνια και τα χαλιά μας, και να εκμεταλλευτούμε την περίοδο των εκπτώσεων και των πραγματικά μεγάλων προσφορών, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε μία πραγματική ευκαιρία. Όπως αυτές που προτείνει αυτό το τριήμερο ο “ΑΙΩΝ 1922”. Έως -75%, όχι αστεία… Για να μην κάνουμε “εκπτώσεις” λοιπόν στην ποιότητα του χαλιού μας, περιμένουμε τις εκπτώσεις. Τώρα δηλαδή!

Καταρχήν, όταν πάμε να αγοράσουμε ένα χαλί, καλό είναι να αφήσουμε τους ειδικούς να μας μάθουν τα βασικά. Και ποιος καλύτερος ειδικός από το “ΑΙΩΝ 1922″…

Τι έμαθα εγώ χθες το πρωί από τους καλύτερους του είδους: Καταρχήν το τι σημαίνει Χειροποίητο Χαλί!
Είναι ένα λαϊκό έργο τέχνης με ιστορία αιώνων, από ξεχωριστή κουλτούρα, σε άμεση συνάρτηση με τη θρησκεία, γεννήθηκε στην Ανατολή και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί στοιχείο πνευματικής ανάτασης αλλά και επένδυσης για εκείνον που το αποκτά.

Καταρχήν ερωτεύομαι αυτό! Ένα αριστούργημα χειροποίητου χαλιού vintage. Χαλί Vintage Erkesin Masterpiece! Σας είπα, όταν μιλάμε για μία σοβαρή αγορά όπως αυτή του χαλιού, καλό είναι να απευθυνθούμε στους καλύτερους, με ιστορία αιώνων. Επίσης, καλό είναι να το κάνουμε σε περίοδο μεγάλων προσφορών. Όπως τώρα. Αυτό το αριστούργημα λοιπόν, τώρα κοστίζει -50% της αρχικής του αξίας! Και μόνο για αυτό τριήμερο μπορούμε να το αποκτήσουμε με 1.300 ευρώ!!!! Αρχίζει και με ενθουσιάζει πραγματικά το “κυνήγι του απόλυτου χαλιού”!

“Το χαλί αποτελούσε πάντα το μοναδικό τεκμήριο πολιτισμικής και πνευματικής αναβάθμισης χωρίς να προηγηθεί υποχρεωτικά αντίστοιχη οικονομική ανάπτυξη. Έτσι βλέπουμε χαλιά, κατασκευασμένα από εντελώς απλοϊκούς και πάμπτωχους νομάδες να αποκαλύπτουν μια υψηλή καλλιτεχνική, πολιτισμική και πνευματική εικόνα εντελώς απίστευτη. Η παράδοση από γενιά σε γενιά, οι τεχνικές δυνατότητες αλλά κυρίως τα συναισθήματα των δημιουργών αντικατοπτρίζονται στα χαλιά είτε με τα χρώματα είτε με τα σχέδια, είτε με την τεχνοτροπία. Η αισθητική τους παρουσιάζει μια δυναμική αρμονίας με το κιλίμα, την ψυχοσύνθεση και τη θρησκεία…” μου εξηγεί η υπέροχη υπάλληλος του “ΑΙΩΝ 1922” που με τόση ευγένεια με ξεναγεί στον μαγικό αυτό κόσμο…

Το ίδιο Χαλί Vintage Erkesin Masterpiece, σε άλλο χρώμα…

Επίσης έμαθα πως ένα χαλί χαρακτηρίζεται Masterpiece όταν είναι διαλεγμένο για την αρχική υψηλή ποιότητα και τη σημερινή του άριστη κατάσταση μέσα από άπειρα αντίστοιχα που συλλέγονται. Επιπλέον η επεξεργασία, το color reform είναι εντελώς ξεχωριστό στο απόγειό του με πρωταγωνιστή το overdyed που έτσι εξελίσσεται στην κορωνίδα των vintage σε μια εντελώς διαφορετική έκδοση. Οι επιπλέον φάσεις στην επεξεργασία deep dying επηρεάζουν το κόστος, αλλά μόνο έτσι έχουμε ένα χαλί πραγματικό Masterpiece. Ένα αυθεντικό χειροποίητο χαλί, vintage, ιδιαίτερο, μέσα από την ξεχωριστή διαφορετικότητα της καλαισθητικής του Erfan Erkesin.

Υπέροχες και μαγικές όλες αυτές οι ιστορίες σχετικά με το Vintage Erkesin Masterpiece, αλλά το κυριότερο είναι πως τώρα μπορούμε να το αποκτήσουμε! Αν όντως θέλουμε να αποκτήσουμε ένα αριστούργημα που θα κληρονομήσουν και τα παιδιά μας, αυτή είναι μία υπέροχη επιλογή! Την οποία, μόνο για αυτό το τριήμερο μπορούμε να αποκτήσουμε με 1.400 ευρώ.

Ένα χαλί φτιαγμένο στην Ανατολία πριν από 60 περίπου χρόνια σύμφωνα με την απόλυτη αυθεντικότητα της εποχής που επικρατούσε στην τότε χειροποίητη ταπητουργία…

Όλα τα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια του “ΑΙΩΝ 1922”, ένα προς ένα, είναι γνήσια αυθεντικά και καλύπτονται με εγγύηση ποιότητας. Συνοδεύονται με συμβόλαιο “δια βίου” συντήρησης. Τα χαλιά εξασφαλίζονται από Επίσημη Διεθνή Πιστοποίηση για την αυθεντικότητά τους, παρέχονται μαζί έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την ιστορική, καλλιτεχνική, πολιτιστική και πολιτισμική τους προέλευση. Προσφέρονται επιπλέον, αναλυτικά στοιχεία για τις τεχνικές, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δημιουργούς τους, καθώς και για την ethnic τέχνη που εκπέμπουν.

Το χειροποίητο χαλί δεν είναι ένα απλό κομμάτι διακόσμησης ή αισθητικής, είναι η ίδια η διακόσμηση, είναι η ίδια η αισθητική μας. Αυτή η αισθητική προβάλλεται με τα χειροποίητα χαλιά Ανατολής, αρκεί να είναι τα αυθεντικά από τις συλλογές ΑΙΩΝ, επειδή είναι τα μοναδικά που διαλέγονται ένα προς ένα, επιτόπου, στις χώρες της Ανατολής, με γνώση και εμπειρία. Είναι ξεχωριστά αντικείμενα τέχνης που από χρόνο σε χρόνο αποκτούν μεγαλύτερη αξία, ενώ παράλληλα δίνουν στο χώρο μας μια απίστευτη μαγεία και ζεστασιά που κανένα βιομηχανικό διακοσμητικό υλικό δεν μπορεί σήμερα να προσφέρει. Πέρα από όλα αυτά έχουμε έγγραφη και απόλυτα υπεύθυνη εξασφάλιση αφού κάθε αγορά χειροποίητου χαλιού συνοδεύεται από σειρά πιστοποιήσεων και διασφαλίσεων.

Χαλί Oushak Silky! Για αυτό το τριήμερο σε ειδική προσφορά 1.200 ευρώ.  Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα…

Χειροποίητο χαλί Oushak, μια εξαιρετικά δύσκολη ύφανση χαλιού που η παραγωγή του έχει πλέον σχεδόν εγκαταλειφθεί λόγω κόστους. Ένα χαλί φτιαγμένο από έμπειρους Τουρκμένους τεχνίτες χαλιών του Αφγανιστάν που ζουν σαν πρόσφυγες για δεύτερη φορά στην πόλη Atock στο Βόρειο Πακιστάν. Στο Oushak Silky εφαρμόζεται η ίδια ακριβώς τεχνική του Oushak Wool on Wool, μόνο που αντί για μαλλί χρησιμοποιείται φυτικό Bamboo Silk.
Τα χαλιά “Oushak”, τα φτιαγμένα από Τουρκμένους, αποτέλεσαν το πρότυπο για τα αντίστοιχα χαλιά που παράγονταν στην ομώνυμη πόλη της Ανατολίας από τον 15ο αιώνα και χρησιμοποιούνταν ευρέως στα πατώματα των “mosques” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για πολλούς αιώνες τα “Oushak” ήταν τα πλέον διαδεδομένα σαν χαλιά προσευχής. Έτσι καθιερώθηκε σαν ονομασία τους το “Oushak” αντί της αυθεντικό και στα Oushak Wool On Wool, η ειδική δύσκολη ύφανση, υποχρεώνει στη χρησιμοποίηση μόνο των έμπειρων τεχνιτών, αποκλείοντας κάθε νεότερο με λιγότερη των είκοσι ετών πείρα. Έτσι εξασφαλίζεται μια εξαιρετική εκτέλεση στο κομμάτι της ύφανσης. Αλλά και η κλωστοποίηση του “Bamboo Silk” απαιτεί εξαιρετική προσοχή και γίνεται με πολύ αργούς και αντιπαραγωγικούς ρυθμούς ούτως ώστε να έχουμε ένα τέλειο νήμα.

Χαλί Oushak Silky, σε υπέροχο μαύρο χρώμα, που ταιριάζει σε όλα τα σπίτια, χαρίζοντας τους μία luxury πινελιά, ενώ παντρεύεται με όλα τα στιλ διακόσμησης. Για αυτό το τριήμερο κοστίζει μόλις 1150 ευρώ.

So chic!

“Το τελικό φινίρισμα γίνεται με εξαιρετική επιμέλεια ώστε να έχουμε αυτό το άψογο αποτέλεσμα. Έτσι τα χαλιά αυτής της συλλογής εκπέμπουν μια ιδιαίτερη πολυτέλεια, δημιουργώντας μια επιβλητική και ταυτόχρονα ευχάριστη ατμόσφαιρα στην όλη διακόσμηση κάθε χώρου που θα τοποθετηθεί. Ένα χαλί με εξαιρετικές αντοχές που κληροδοτείται στην επόμενη γενιά με την προϋπόθεση να συντηρείται σωστά ανά τακτά χρονικά διαστήματα” μου λέει η ευγενέστατη υπάλληλος του καταστήματος.

Τριήμερο -60% έως και στις νέες παραλαβές!

Πρέπει να ομολογήσω πως αυτό που με εντυπωσιάζει πιο ευχάριστα είναι πως όλες αυτές οι προσφορές έως και -60% συμβαίνουν στις ολοκαίνουριες συλλογές του “ΑΙΩΝ 1922” και όχι σε παλαιότερα stock. “Αυτό που χαρακτηρίζει τις συλλογές μας, και ιδιαίτερα τις καινούριες, είναι πως συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους χαλιά που καταρχήν ίσως νομίζετε πως είναι αταίριαστα, διαφορετικού ύφους και στιλ”… I know, αυτό συμβαίνει συνήθως με τα αριστουργήματα…

Ξαπλώνω πάνω του, μετά κάθομαι, νοιώθω να με αγκαλιάζει η πολυτέλεια του…

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην κωμόπολη Khamaria έξω από την ιερή πόλη Varanassi. Η συλλογή χρησιμοποιεί για υλικό το γνήσιο φυτικό Bamboo Silk σε μια Vintage/Erase χρωματική παλέτα. Πέραν από τους πολύ αργούς και αντιπαραγωγικούς ρυθμούς που απαιτούνται για την κλωστοποίηση του Bamboo Silk και η βαφή προϋποθέτει μια δύσκολη και επιπλέον τριών φάσεων χρονοβόρα επεξεργασία προκειμένου να επιτευχθεί το “Vintage Erase”. Η περίπλοκα εξειδικευμένη ύφανση έγινε από τους πλέον έμπειρους τεχνίτες της περιοχής, ώστε να έχουμε ένα τέλειο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το λατρεύω!

Θέλετε και άλλες συγκλονιστικές ευκαιρίες? Όπως αυτά τα Vintage Aqua Silky που κοστίζουν από 600 ευρώ?

Vintage Aqua Silky! Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην κωμόπολη Khamaria έξω από την ιερή πόλη Varanassi. Η περίπλοκα εξειδικευμένη ύφανση έγινε από τους πλέον έμπειρους τεχνίτες της περιοχής, ώστε να έχουμε ένα τέλειο ποιοτικό αποτέλεσμα.

16-17 & 18 Νοεμβρίου μην χάσετε τις μεγαλύτερες προσφορές στα πιο σπάνια χαλιά από τις αυθεντικές συλλογές του “ΑΙΩΝ 1922”!

To make a long story short, τα χειροποίητα χαλιά που είναι κρεμασμένα στον τοίχο από πίσω μου, θα τα βρείτε σε προσφορά -75%!!!

Υποδεχθείτε τον χειμώνα και κάντε δώρο σε εσάς και στα παιδιά σας τα χαλιά που πάντα ονειρευόσασταν και αυτό το τριήμερο μπορείτε να τα αποκτήσετε!

Εγώ ήρθα χθες στο κατάστημα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου, επειδή θα λείπω εκτός Ελλάδας το επόμενο τριήμερο (όπου θα συμβούν οι πραγματικά μεγάλες προσφορές του “ΑΙΩΝ 1922”) όμως για όσους θα βρίσκεστε Αθήνα, φυλάω για το τέλος, το καλύτερο νέο!

Αύριο Παρασκευή 16/11, το Σάββατο 17/11 και την Κυριακή 18/11 επισκεφθείτε το κατάστημα “ΑΙΩΝ 1922” στον Άλιμο, και εκμεταλευτείτε τις μεγαλύτερες προσφορές στις ολοκαίνουργιες συλλογές, έως -60%!

Μόνο για το κατάστημα του Αλίμου, στον αριθμό 60 της Λ. Ποσειδώνος,  και μόνο για την Κυριακή 18/11, οι προσφορές θα φτάσουν -75%!!!!!

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για την χειμωνιάτικη αυτή Κυριακή, από το να επισκεφθείτε με την οικογένεια σας το κατάστημα “ΑΙΩΝ 1922” στην Λ. Ποσειδώνος, και να επιλέξετε τα χαλιά των ονείρων σας, σε τιμές -75%?

Έτσι πέρασα το πρώτο κρύο πρωινό του Νοεμβρίου…. Καλό χειμώνα! xxx ?☔

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons