ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Βραδιές πολύτιμες σαν τη χθεσινή…

“… Με ή χωρίς την απειλή του Covid-19, προ ή μετά lockdown εποχής, η αλήθεια είναι πως καμία βραδιά δεν μπορεί να είναι πιο ονειρική, από αυτές του Ιουνίου που υποδέχεσαι φίλους στη βεράντα.
Βραδιές για φιλικά ζευγάρια, άλλες με τις κολλητές σου. Βραδιές θεματικές, με λόγο και αφορμή ή και χωρίς. Πάντα μπορείς να εφεύρεις έναν.
Σαν την προχθεσινή βραδιά, στη βεράντα της Ιωάννας. Της Ιωάννας Σακελλαρίου, η οποία με αφορμή και τίτλο “Say goodbye to Maria leaving for Capri”, μας έστειλε πρόσκληση για girls only sushi night στην πνιγμένη από μεθυστικά αρώματα σπάνιας ορχιδέας, βεράντα της…” περιέγραφα πριν λίγους μήνες, ελάχιστα πριν χωριστούμε για τις θερινές μας διακοπές την 11η βραδιά του Ιουνίου που μας επιφύλασσε η Ιωάννα στην βεράντα του μοναδικής αισθητικής σπιτιού της, στη Φιλοθέη.
Τα ίδια θέλω να περιγράψω και αυτή τη φορά. Στην ίδια βεράντα, αφού έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές μας πια, ακόμα με την απειλή του κορωνοϊού να συνοδεύει όλες τις στιγμές μας, μα σε φθινοπωρινό σκηνικό, την 13η βραδιά του Οκτώβρη, με την ίδια πάντα οικοδέσποινα να έχει τα πάντα φροντισμένα έως την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Χωρίς καμία επιτήδευση μα την κομψότητα να πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνία του μοναδικού σκηνικού που δημιούργησε για τις καλεσμένες της, “για να ξορκίσουμε όλα όσα αντιπροσωπεύει το δυσοίωνο Τρίτη και 13…” όπως έλεγε χαρακτηριστικά η πρόσκληση της.

Από τις κομψές ανθοσυνθέσεις…

Έως το άψογα σερβιρισμένο δείπνο, όλα είχαν την μοναδική υπογραφή της Ιωάννας Σακελλαρίου

Είναι πολύτιμες οι βραδιές σαν τη χθεσινή. Βραδιές για φίλες μόνο. Βραδιές που έστω κι αν έχεις περάσει δύσκολα όλη την ημέρα, έστω κι αν όλες έχουμε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, έστω κι αν τρέχουμε όλη τη μέρα να ικανοποιήσουμε μία ατζέντα που δεν ικανοποιείται ποτέ, έστω κι αν κάποιες ημέρες -σαν την χθεσινή- δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο και σου παίρνουν μακριά δικούς σου ανθρώπους, τις έχεις πάντα ανάγκη.

Η Μαρία Μπεκατώρου με την Sugar αγκαλιά.

Αθηνά Γιαννούλη, Έρη Σακελλαρίου, Φαίη Μπέη, Ιωάννα Σακελλαρίου, Μαρία Μπεκατώρου, Άρτεμις Πάνου Σταϊκούρα

Έχεις ανάγκη να ξεφύγεις και να ξεχαστείς, να γελάσεις και να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις μέσα από παλιές ιστορίες και να χτίσεις καινούργιες. Και κοίτα να δεις, έστω κι αν είμαστε στην βεράντα της Ιωάννας, κάπου εκεί, στις 12 ακριβώς, είπαμε το “καληνύχτα”.

Βραδιές πολύτιμες σαν τη χθεσινή…

Νέες συνήθειες, νέα πραγματικότητα, ίσως και καλύτερη τελικά…

error: Content is protected !!