ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αριστουργήματα ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, των Βουλευτών Μεσσηνίας κ. Μαντά Περικλή και κ. Χρυσόμαλλη Μίλτο, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, των Aντιπεριφεριάρχων κ. Αναστασόπουλου Στάθη και κα Άννα Καλογεροπούλου, του Γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριο Καφαντάρη, του προέδρου του ΔΣ.της Φαρις κ. Παντελή Δρούγα, και του Πρόεδρου του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. και πρύτανη του Α.Π.Θ κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, μεταξύ των άλλων, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η σπουδαία έκθεση «Αριστουργήματα ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας».

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος βράβευσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εικαστικού Τομέα Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης βράβευσε την Διευθύντρια του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. και καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. κα Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά για το πολιτιστικό τους έργο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και η κα Αλεξάνδρα Βουτυρά στην ομιλία τους τόνισαν την αξία και την άψογη παρουσίαση της συλλογής των Νέστωρα και Αλίκης Τέλλογλου και συνεχάρησαν τους υπευθύνους της έκθεσης κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, Παναγιώτη Λαμπρινίδη και Τάκη Μαυρωτά.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ

Ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς επισήμανε μεταξύ των άλλων «Η ζωγραφική ανά τους αιώνες αντιστρατεύεται την αλυγισιά, την απελπισία, την μοναξιά και την ασχήμια, φέρνοντας μας κοντά στην απόλυτη καθαρότητα και διαύγεια. Η έκθεση παρουσιάζει το πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με πολύτιμα έργα των Γύζη, Λύτρα, Πανταζή, Παρθένη, Ροϊλού, Καραβία, Ιθακήσιου, Κόντογλου, Μπουζιάνη, Σπυρόπουλου, Διαμαντόπουλου, Γουναρόπουλου, Μαυροΐδη, Τσίγκου, Μυταρά, Μπότσογλου, Σακαγιάν και άλλων και αποκαλύπτει τη μοναδικότητα της συλλογής των Νέστωρα και Αλίκης Τέλλογλου, οι οποίοι ανέτρεψαν τα καθιερωμένα, έριψαν σπορές στο χώμα του μέλλοντος και έθεσαν ως σκοπό της ζωής τους την ανιδιοτελή προσφορά στην στερέωση της παιδείας και την προβολή του πολιτισμού μας, με την δημιουργία του ομώνυμου ιδρύματός τους.»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ

ΝΑΤΑΣΑ ΓΛΑΡΑΚΗ

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ, ΣΤΕΛΑ ΚΑΤΣΙΧΤΗ, ΛΙΤΣΑ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΥ

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου 2020

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!