ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το ξεχωριστό “μάτι” της Λητούς Καρακωνστάνογλου συνεργάζεται με την L’Objet!

Το σήμα κατατεθέν μοτίβο της σχεδιάστριας κοσμεί διακοσμητικά αντικείμενα μέσω μιας νέας συνεργασίας με την αμερικανική  L’Objet.

Είναι το «μάτι» που «βλέπει» τα πάντα και από παντού. Αναρίθμητα τα «μάτια» που βρίσκει κανείς στον χώρο της ελληνικής κοσμηματοποιίας, όμως το «μάτι» της LITO παραμένει ξεχωριστό, με την απόλυτα δική του δημιουργική ταυτότητα. Είναι το «μάτι» που κοσμεί τον λαιμό και το χέρι, αλλά και μια καινούρια συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων.


Σχεδιάστρια κοσμημάτων τα τελευταία 20 χρόνια, η Λητώ Καρακωστάνογλου αρχικά είχε αρκετούς ενδοιασμούς ως προς τη δημιουργία ενός «ματιού», ένα μοτίβο που βρίσκει κανείς παντού. Όμως όταν γνώρισε έναν Ρώσο αγιογράφο ο οποίος δουλεύει πάνω σε «μάτια αγίων» από σμάλτο για έργα που κοσμούν Ορθόδοξες εκκλησίες, μαγεύτηκε από την απόδοση του ματιού και αποφάσισε να δώσει τη δίκη της ερμηνεία σ´αυτό το φυλαχτό! Σήμερα το ξεχωριστό «μάτι» της Lito υπάρχει σε κολιέ, βραχιόλια και δαχτυλίδια, έχοντας αναπτύξει το δικό του δημιουργικό στίγμα.


Το ελληνικό brand που αναπτύσσεται στην παγκόσμια σκηνή του Fine Jewelry συνεργάζεται με την L’Objet, τον αγαπημένο οίκο για είδη πορσελάνης και διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι, με «φυσική» παρουσία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων.


Η συνεργασία αναπτύχθηκε με τρόπο οργανικό. Ο ιδρυτής της L’Objet, ο Αμερικάνος διακοσμητής Elad Yifrach, βρισκόταν στη Μύκονο, όταν σταμάτησε τη Λητώ Καρακωστάνογλου σε μια παραλία για να την ρωτήσει ποιος είχε σχεδιάσει τα κοσμήματα με το «μάτι» που φορούσε. Με έκπληξη ανακάλυψε ότι της μιλούσε.
Πιστή στο μοναδικό αυτό «μάτι», η συνέργεια L’ObjetXLITO προσαρμόζεται σε πορσελάνινα πιάτα, βιβλιοστάτες, αρωματικά κεριά, χαρτοκόπτη, κάρτες αλληλογραφίας, μεγεθυντικό φακό, κοσμηματοθηκη και πρες παπιέ.

Την ξεχωριστή συλλογή θα τη βρείτε στο Lito Cabinet des Curiosités, Ηροδότου 25, Κολωνάκι, τηλ. 210-7295177

error: Content is protected !!