ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το NAMA SS’21 by Rena Argiri στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”!

Το fashion brand Rena Argiri, μέσω της νέας του καλοκαιρινής συλλογής με καφτάνια και κιμονό Grecian και boho chic αισθητικής, NAMA SS’21, φέτος επικεντρώθηκε σε ό,τι μας καθορίζει. Σε μια περίοδο που η έλλειψη ελευθερίας έγινε καθημερινότητα, η λέξη νάμα, συνώνυμο της έμπνευσης, της αναζωογόνησης αλλά και του υδάτινου στοιχείου, μετουσιώνεται σε μοναδικά καφτάνια και κιμονό που αντλούν την έμπνευσή τους από αρχαιοελληνικά μοτίβα, έθνικ παραστάσεις, γεωμετρικά σύμβολα και σχέδια επηρεασμένα από την πλούσια ελληνική παράδοση.


Πίσω από το φρέσκο fashion brand βρίσκεται η Ρένα Αργύρη, η οποία έχει αναλάβει τη διεύθυνση του και φυσικά τον σχεδιασμό των ρούχων.

Καλλιτέχνης από μικρή, ένιωθε πάντοτε μια μόνιμη ανάγκη να εκφράσει τον πολύχρωμο εσωτερικό της κόσμο δημιουργώντας. Έτσι, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε μια συλλογή από handmade καφτάνια και κιμονό, Grecian και boho chic αισθητικής, minimal χαρακτήρα, αλλά και με ένα extra twist: Τα μοτίβα ζωγραφίζονται εξολοκλήρου στο χέρι και η κάθε δημιουργία γίνεται μοναδική.

Έτσι, η σχεδιάστρια ασχολείται με τη χειροτεχνία, την παράδοση και την κληρονομιά μας με έναν τρόπο σύγχρονο και ανατρεπτικό, εγκαινιάζοντας μια καινούρια εποχή για το brand.


Κατασκευασμένα από πολύτιμα υφάσματα, με πολυτελείς λεπτομέρειες και στοιχεία που θυμίζουν υψηλή ραπτική, στα καφτάνια Rena Argiri, βρίσκουμε μια στιλιστική άνεση που ενσωματώνεται ιδανικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Κομψές γραμμές, μαλακές υφές και ζωηρά χρώματα στολίζουν τα ανάλαφρα και αέρινα καφτάνια που δίνουν κίνηση σε κάθε είδους σωματότυπο, καθώς χορεύουν μαζί με το μελτέμι. Με την ίδια ευκολία μπορούν να ενταχθούν σε ένα bohemian look ή σε luxury resort wear, λόγος που τα κατατάσσει fashion staples για κάθε γκαρνταρόμπα.

Κάθε καφτάνι πέρα του ότι είναι μοναδικό, κρύβει από πίσω του μια ιστορία με βάση το όνομα του, που είναι εμπνευσμένο από το «ύδωρ» και τους αρχαίους ελληνικούς και ανατολίτικους μύθους. Κάθε καφτάνι συνιστά ουσιαστικά μία εικαστική εκδοχή του ονόματος από το οποίο η δημιουργός εμπνεύστηκε και το οποίο αποδίδει.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά ρούχων που δεν επαναλαμβάνεται στην ελληνική αγορά.
Το brand Rena Argiri ενδιαφέρεται για μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη προσέγγιση απέναντι στη μόδα και στην παραγωγή εισάγοντας τις έννοιες sustainability και ethical fashion. Τα προϊόντα κατασκευάζονται και ράβονται στην Ελλάδα και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την αγάπη για την ποιότητα, την μικρή ελεγχόμενη παραγωγή και τους περιβαλλοντολογικούς προβληματισμούς. Τα καφτάνια περνάνε από διαφορετικά στάδια επεξεργασίας στο χέρι από την αρχή της σύλληψης της ιδέας τους και χρειάζονται μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν.

Η φωτογράφηση της συλλογής NAMASS’21,αποτυπώθηκε μέσα από τα αριστοτεχνικά πλάνα του Κωσταντίνου Τσιλιακού, έχοντας ως μούσα του, το γαλλόφωνο μοντέλο με τη γοτθική ομορφιά, Tya Gohin. Στιλιστικά το concept επιμελήθηκε η Θάλεια Τζανετή (& MuaH). Επίσης, το Rena Argiri μέσω της πρώτης του συμμετοχής στο «The Pop Up Project», ενός εγχειρήματος που στοχεύει στη στήριξη και την ανάδειξη Ελλήνων σχεδιαστών, πρόκειται να αναδείξει τη συλλογή NAMA SS’21 στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Μπορείτε να βρείτε τα σχέδια της νέας συλλογής NAMA SS’21, στο e-shop: renaargiri.com , ενώ ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

error: Content is protected !!