ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα art objects της Paulina Cassimatis στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”!

“Από μικρή ηλικία θυμάμαι άρπαζα με πάθος τον πηλό και δημιουργούσα ανθρώπινες φιγούρες. Μέσα από αυτές μπορούσα να εκφράσω τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά μου. Δεν με προσέλκυσε ποτέ κανένα άλλο θέμα, δούλευα με μανία σαν να ήθελα να διηγηθώ μια ιστορία ή να μοιραστώ μια αγωνία. Σήμερα πολλές φορές φέρνω τα πήλινα σώματα κοντά το ένα με το άλλο. Δημιουργώ συνθέσεις, γλυπτικές εγκαταστάσεις που διερευνούν τη σχέση μεταξύ ανθρώπων. Φιγούρες που υπάρχουν σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη, απεικονίζοντας το καθένα διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις και τρόπους ύπαρξης” μας λέει η Πωλίνα Κασσιμάτη και συνεχίζει

Πωλίνα Κασιμάτη

“Έχω την τύχη ως Ελληνίδα να μπορώ να ζω από κοντά και να μελετώ την Αρχαία Ελληνική γλυπτική η οποία ήταν για εμένα ανέκαθεν πηγή έμπνευσης. Καθώς παρατηρώ αυτά τα μαρμάρινα αριστουργήματα βλέπω την πηγαία δύναμη που κρύβουν μέσα τους, μια δύναμη που έχει την ιδιότητα να συνδέει εκείνη την ώρα το μυαλό μας με την καρδιά. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Να φέρω στον θεατή μια τέτοια σύνδεση. Χρησιμοποιώντας την γλυπτική απλά ως μια γλώσσα οπτική, στόχος μου είναι να δημιουργήσω γραμμές και φόρμες που μιλούν για ισορροπία, αρμονία, ομορφιά . Συνθέσεις μέσα στις οποίες μπορεί ο καθένας να βρει λίγο από τον εαυτό του”.

Η Πωλίνα Κασιμάτη αυτή τη φορά δημιουργεί μια σειρά από χρηστικά art αντικείμενα. Ένας υπέροχος συνδυασμός λιτής φόρμας και φιγούρας σε παλ χρώματα. Η κάθε φιγούρα δεν είναι απλά τοποθετημένη πάνω στο αντικείμενο, βλέπουμε πως υπάρχει μια αλληλεπίδραση.

Μια ιδέα  που δημιούργησε την ύλη. Σώμα και πέτρα φτιαγμένα από τα ίδια υλικά συνυπάρχουν αρμονικά εκπέμποντας μια ατμόσφαιρα γαλήνης.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

error: Content is protected !!