ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η “The Artians by Konstantina” στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”!

Η Potnia, ένα όνομα που αντιπροσωπεύει μια ισχυρή γυναικεία φιγούρα γίνεται για ο τίτλος μιας συλλογής εμπνευσμένης από τη μινωική τέχνη και πολιτισμό. Οι άνθρωποι της Μινωικής Κρήτης φαίνεται ότι είχαν έναν σύνθετο και εξαιρετικά πλούσιο πολιτισμό, πιο προχωρημένο από πολλές κοινωνίες που τους ακολούθησαν.  Η πολυπλοκότητα αυτή είναι επίσης φανερή στα καλλιτεχνικά και επιδέξια σχεδιασμένα ρούχα τους, τη γνώση των οποίων έχουμε από έργα τέχνης που βρέθηκαν σε χώρους όπου ζούσαν. Από τον μεγάλο αριθμό παραστάσεων της μινωικής τέχνης που τους απεικονίζει, εκτιμήθηκε ότι η Κρήτη ήταν μία κοινωνία που έδινε ίση θέση στις γυναίκες, προσομοιάζοντας ακόμα και με μητριαρχία, πράγμα σπάνιο σε οποιαδήποτε ιστορική περίοδο.

Για τη δυναμική σε ό,τι αφορά τη μόδα, το lifestyle και τις επιλογές της σύγχρονης γυναίκας, οι “The Artians by Konstantina” δημιούργησαν για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021 μια ζωηρή και πολύχρωμη συλλογή, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα υπέροχα χρώματα και τα μοτίβα της Κνωσού και της Μινωικής τέχνης γενικότερα.

Γοητευμένη από αυτήν την περίοδο της Μινωικής Κρήτης, η Κωνσταντίνα των The Artians δημιούργησε το κάθε ένα μοναδικό και αποκλειστικό print της συλλογής Potnia με τρόπο που υμνεί τη μινωική κληρονομιά και μοιράζεται τις ατελείωτες αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας και του ουρανού αλλά και τα άλλα στοιχεία των υπέροχων ελληνικών τοιχογραφιών εκείνης της εποχής.

Η συλλογή Potnia θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι συνολικά ένα πρισματικό φάσμα χρώματος και έμπνευσης.

Η δύναμη των στοιχείων της τέχνης που χρησιμοποιούνται συνδυάζεται με τη γυναικεία φιγούρα, μέσα από άλλοτε αιθέρια και άλλοτε πιο ογκώδη και γεωμετρικά ρούχα, φέροντας με μια δεύτερη ματιά το μύθο του μινωικού πολιτισμού και αποδίδοντας στη σύγχρονη γυναίκα την αίγλη και τον αντίστοιχο δυναμισμό που της αντιστοιχεί.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

error: Content is protected !!