ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Omanum: Καφτάνια για τη γυναίκα πολίτη του κόσμου, στο The Pop Up Project!

Μίνιμαλ, Εξωτική, Ηθική, Εκλεκτική…
Το Omanum προτείνει συλλογές διαχρονικές, χωρίς εποχή με πρόθεση την υπεύθυνη παραγωγή.
Με την ευκαιρία των ταξιδιών μας στο μυστικιστικό Ομάν, δημιουργήθηκε το Omanum. Εμπνευσμένο από τη δύναμη των σντιφατικών ιδεών και την αλχημεία της μεταβατικής κουλτούρας, δημιουργήσαμε ένα μίνιμαλ αλλά εκλεκτικό brand, καθαρό και σούπερ θηλυκό με έμφαση στην βιωσιμότητα, από τα υλικά, στην παραγωγή και στη σχέση με τους πελάτες και προμηθευτές.
Το Omanum Emporium είναι το αρχαίο όνομα του παζαριού του Ομάν, το μυθικό Ουμπάρ, σταυροδρόμι πολιτισμών στην αρχαία Αραβία όπου έμποροι σταματούσαν να πραγματευτούν λιβάνι και άλλους πολύτιμους θησαυρούς στο δρόμο τους προς τις περίφημες αυτοκρατορίες της Μεσογείου, σε Ελλάδα, Ρώμη και Αίγυπτο. Μάλιστα η βασίλισσα του Σαβά επισκεπτόταν το παζάρι συχνά, κυρίως πριν τις επισκέψεις της στο βασιλιά Σολομώντα.

Με τον ίδιο τρόπο, το Omanum brand είναι ένα μέρος δημιουργίας με σκοπό, βασισμένο στην ραφιναρισμένη βιοτεχνία και δεξιοτεχνία και χρησιμοποιώντας υλικά από τον κόσμο. Επικεντρώνουμε στην τεχνική σε συνδυασμό με την αισθητική. Στηρίζουμε και επενδύουμε στους συνεργάτες μας και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με τις οποίες δουλεύουμε. Το όραμα του Omanum βασίζεται σε 3 αξίες: Ενδυνάμωση των ανθρώπων, υπεύθυνη παραγωγή, ανάδειξη και διατήρηση της δεξιοτεχνίας.
Σήμερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι συνδεόμαστε και οι γυναίκες έχουν έμφυτη ενσυναίσθηση και νοιάζονται. Γνωρίζουν για τα παγκόσμια θέματα και θέλουν να κάνουν μια προσωπική δήλωση που υποστηρίζει τον κόσμο. Έτσι, η γυναίκα του Omanum είναι εκλεκτική, περιπετειώδης και αυθεντική. Είναι μια gentlewoman, μία γυναίκα πολίτης του κόσμου. Αναζητά τις νέες εμπειρίες και επιλέγει να ζήσει στο σκοπό της.

Έμπνευση αποτέλεσαν οι γυναίκες του Ομάν και το συνεχές ταξίδι αυτογνωσίας μας. Η εμπειρία από ένα τοπικό ένδυμα μας έκανε να θέλουμε να φοράμε καφτάνια όταν ζητάμε να μπούμε σε εκείνο το ήσυχο, ακίνητο μέρος γυναικείας σοφίας μέσα μας, με πιο αργούς ρυθμούς και πιο μυστηριώδεις ιδιότητες: Συναισθήματα. Διαίσθηση. Τα φορέματα είναι χειροποίητα με πάθος και μοναδικά σχέδια περιορισμένης έκδοσης, κατάλληλα για όλες τις ηλικίες και τύπους. Δίνουν μορφή σε κάθε διαφορετική προσωπικότητα διατηρώντας μία καθολική αλήθεια: είσαι αυθεντικά θηλυκή.


Η αισθητική του Omanum είναι εξωτική, προσωπική και πολύπλευρη. «Γυναικεία σοφία» είναι το προσωπικό ταξίδι κάθε γυναίκας, το κομμάτι της που την κάνει να αισθάνεται, να έχει σκοπό, να νιώθει πλήρης, εξαιρετική. Έτσι, υπάρχει μια διπλή ιδιότητα στην προσέγγισή μας. Εμπνεόμαστε από την ισορροπία ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό κόσμο, την αντιφατικότητα των ιδεών, και τελικά την ισορροπία που αποκτούν όταν συνταιριάζονται. Αρσενική και θηλυκή, διακριτική αλλά και τολμηρή, ραφιναρισμένη αλλά και παιχνιδιάρα, η μαγική ισορροπία της θηλυκότητας. Η γυναίκα του Omanum είναι μια πραγματική γυναίκα του κόσμου, μία πολίτης του κόσμου, μία gentlewoman.


Η συλλογή του 2021 επικεντρώνει στις δυνατότητες της σύγχρονης γυναίκας που έρχεται στη νέα της δύναμη. Εμπιστεύεται το χάρισμά της και την εσωτερική σοφία της ενώ επιλέγει να είναι ευτυχισμένη. Εμπνέει εξέλιξη σε κάθε της βήμα. Συνδυάζει θέληση, ευφυία και ενσυναίσθηση και έτσι δημιουργεί τον εαυτό της και αναμορφώνει τον κόσμο. Τα χρώματα της συλλογής συμβολίζουν την δημιουργικότητά της. Οι χαλαρές γραμμές, την ισορροπία της. Το νόημα που προτείνει τελικά η συλλογή ’21 είναι να ζήσουμε ως γυναίκες τη ζωή μας συνειδητά σαν να δημιουργούμε ένα εξαιρετικό έργο τέχνης. Μέσα από τη συλλογή μπορούμε να εκφράσουμε την ταυτότητά μας με εξωτικά και εκλεκτικά φορέματα.


PHOTOGRAPHY: YIORGOS KAPLANIDIS | @kaplanidis
CREATIVE DIRECTOR | STELLAR
MODEL | @aylagilde
www.omanum.co
Instagram: @omanumofficial

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή Omanum μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την Παρασκευή 11 & το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

error: Content is protected !!