ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το JuJu υποδέχεται το πολυβραβευμένο κτήμα Querciabella, για μια βραδιά γευσιγνωσίας!

Θυμάστε που σας έλεγα τις προάλλες για την πρώτη μου επίσκεψη στο Juju, για το πόσο ενθουσιάστηκα και για το γεγονός πως πλέον θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα Bar & Restaurant της Αθήνας; (στο οποίο έχω σκοπό να πάω ΚΑΙ σήμερα το βράδυ!)
Ε, λοιπόν, το JuJu, στο πλαίσιο των Gastronomic Sessions, εγκαινιάζει την συνεργασία του με την εισαγωγική εταιρία Jeroboam και διοργανώνει μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας με σπάνιες ετικέτες κρασιού από το κτήμα Querciabella. Όσοι πιστοί προλάβετε να κάνετε την κράτηση σας!

Αυτό που κάνει το κτήμα Querciabella μοναδικό, είναι η διατήρηση της παράδοσης μέσω της προώθησης της εντελώς φυσικής οινοποίησης. Αυτή  η 100% vegan προσέγγιση για βιοδυναμική  αμπελουργία είναι το κλειδί για την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 21:00 λοιπόν, μαζί με το κτήμα Querciabella, του οποίου αποκλειστικός διανομέας είναι η εταιρία Jeroboam, θα ταξιδέψουμε στην Τοσκάνη, μέσα από αρώματα και γεύσεις που θα συγκινήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ παρών στην εκδήλωση θα είναι ο διευθυντής πωλήσεων της Querciabella, Giorgo Frangiacomo.

Το πολύ ενδιαφέρον μενού 4 πιάτων έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη βραδιά από τον Σεφ του εστιατορίου Σάββα Ληχανίδη, σε γευστική αρμονία με τα κρασιά του κτήματος Querciabella.

Η βραδιά ξεκινά με χτένια σωτέ με chorizo, καπνιστή πάπρικα και σάλτσα beurre blanc και συνοδεύεται από Querciabella Batar 2015. Ο θαυμασμός των Castiglioni, δημιουργών του κτήματος Querciabella, για τα γαλλικά κρασιά και οι συχνές επισκέψεις και γευστικές δοκιμές στην Βουργουνδία δημιούργησε το Batar, ένα ασυνήθιστο λευκό κρασί για τον Τοσκανικό αμπελώνα, με ποικιλιακή σύνθεση που δύσκολα συναντάται αλλού σήμερα.

Τα Dumplings χειροποίητων ζυμαρικών με μοσχάρι ραγκού, κατσικίσιο τυρί, φλέικς μαύρης τρούφας και φύλλα χρυσού ταιριάζουν απόλυτα με το Querciabella Chianti Classico DOCG Riserva 2015, που έχει επιλεγεί για αυτό το πιάτο. Η αγάπη των ιδιοκτητών για τις γαλλικές ποικιλίες, δεν σημαίνει ότι τους έκανε να παραμελήσουν τις γηγενείς ποικιλίες. Αντίθετα, το Sangiovese η κορυφαία ερυθρή ποικιλία της Τοσκάνης, αναλαμβάνει θέση πρωταγωνιστή στο Chianti Classico Riserva.

Το μενού συνεχίζει με Καρέ αρνιού με κρούστα πράσινων μυρωδικών και JuJu sauce, πουρέ παστινάκι, baby λαχανικά και μανιτάρια σιμέτζι και το συνοδεύουμε με Querciabella Camartina 2012, το οποίο ο Robert Parker Jr. το χαρακτήρισε (2007) : «Irresistible sexy wine». Συνιστάμενη παλαίωση 18 χρόνια.

Η βραδιά κλείνει με Crémeux πικρής σοκολάτας σε τραγανή βάση fegientine με σάλτσα καραμέλας, συνοδευόμενη από την εκλεκτή ετικέτα Braida Grappa from Bricco Dell’ Uccellone 2013. Εδώ κάθε γουλιά είναι συναρπαστική, λιτή και κομψή και αποκαλύπτει το DNA της Barbera και την ουσία της Bricco Dell’ Uccellone. Η Aged Grappa, παλαιώνει τρία χρόνια σε βαρέλια, που προηγουμένως έχουν χρησιμοποιηθεί για την παλαίωση του κρασιού.

Η βραδιά ξεκινάει στις 21.00, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 110€.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με το 210-7207000, και προσωπικά θα σας συμβούλευα το συντομότερο, μιας και η βραδιά προβλέπεται συναρπαστική!

It’s good to know: Ο οίκος Querciabella ιδρύθηκε το 1974 και από τότε απολαμβάνει την αναγνώριση των πιο απαιτητικών κριτικών και καταναλωτών για την εξαιρετική ποιότητα και γκάμα βιοδυναμικών οίνων, μέσα στους οποίους βρίσκεται το Batar, το ChiantiClassico και η Mongrana. Χάρη στο όραμα και την ηγεσία του Sebastiano Cossia Castiglioni, ο οίκος έχει καταφέρει να συνδυάζει την παράδοση με την προνοητικότητα, για να παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον.

error: Content is protected !!