ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Juju” είναι τα μάγια για καλή τύχη & είναι το νέο στέκι της πόλης!

Πέμπτη βράδυ, της τελευταίας ημέρας του Ιανουαρίου, και σαν να έχουν ξεχυθεί όλοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης στους δρόμους, για να προλάβουν κάτι. “Συμβαίνει κάτι στο κέντρο;”, στέλνω μήνυμα από κάποιο φανάρι, καθώς κατεβαίνω από την Φιλοθέη στην Αθήνα, στην Νίκη Φωτίου, με την οποία έχουμε ραντεβού στις 20.30΄για after office dinner. “Ναι, γίνεται χαμός, σε περιμένω…” η καθόλου καθησυχαστική απάντηση της, η οποία με βρίσκει ακινητοποιημένη στην μπλοκαρισμένη Μιχαλακοπούλου, προσπαθώντας να προσεγγίσω το Caravel και το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του, το Juju, που τόσα έχω ακούσει, άλλα τόσα έχω διαβάσει, και ακόμη δεν έχω προλάβει να πάω.
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα “γαργαλιστικά” τα έχω μάθει μέσα από τα Instagram του Δημήτρη και της Ζέτας Τσακούμη, οι οποίοι όχι μόνο δηλώνουν “ορκισμένοι θαμώνες”, αλλά το αποδεικνύουν περίτρανα με τα σχεδόν καθημερινά τους posts.

H Zέτα Τσακούμη στο Juju

“Θα ενθουσιαστείς με την ατμόσφαιρα. Έχω ζητήσει να σου παγώνουν ένα Dry Martini, εγώ τώρα δοκιμάζω τα πιο crunchy chips με τρούφα που έχω δοκιμάσει ποτέ στην ζωή μου. Εννοώ αληθινή τρούφα, όχι λάδι…” μου στέλνει μήνυμα ο Νικόλας, ο οποίος έχει ήδη φτάσει κατευθείαν από το γραφείο του.
Λίγη ώρα αργότερα, αφήνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον ευγενέστατο doorman του ξενοδοχείου, και από την κόλαση της Μιχαλακοπούλου, μπαίνω στον παράδεισο του Juju!

“Juju”, που σημαίνει τα μάγια για καλή τύχη και από ό,τι με μιας διαπιστώνω για πρώτη φορά και ιδίοις όμμασι, πρόκεται ξεκάθαρα για το νέο στέκι της πόλης!

Η πολυταξιδεμένη φίλη μου Νίκη Φωτίου εμπνεύστηκε και δημιούργησε το ομορφότερο εστιατόριο της Αθήνας, right now!

Ο φωτισμός είναι χαμηλός και ο κόσμος στιλάτος. Ο χώρος έχει μία διακριτικά sexy και κοσμοπολίτικη διάθεση, και θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε Μητρόπολη του κόσμου. Σε οποιαδήποτε όμως. Ο έντονος χαρακτήρας του χώρου αλλά και το κινηματογραφικό concept, βασισμένο στην ταινία 8 ½ του Federico Fellini, γίνονται αμέσως αντιληπτά από την είσοδο κιόλας. Το βλέμμα μου, μαγνητίζει η εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη που αγκαλιάζει με χρώματα και ψηφιακά σχέδια το ατμοσφαιρικό ξύλινο Βar, δημιουργώντας ένα «παιχνίδισμα» των αισθήσεων. H υπογραφή του Γιώργου Μέρλου είναι ευανάγνωστη.

Το Martini μου είναι όσο dry πρέπει, η μουσική στις διαθέσεις και στην ένταση που χρειάζεσαι μετά από μία έντονη ημέρα. Ο Νικόλας μου δίνει ένα φιλί, ο Κωστής και η Νίκη με ξεναγούν στο ομορφότερο ίσως εστιατόριο στην Αθήνα, right now. Σε αυτή την περίπτωση, το “ίσως” θα μπορούσε μάλιστα να λείπει. Το Juju, είναι ξεκάθαρα το ομορφότερο εστιατόριο στην Αθήνα, right now.

Και το menu του, “όσο surreal πρέπει!” μου κλείνει το μάτι η Νίκη. Ναι, ο κατάλογος ενθουσιάζει και τον πιο δύσκολο επισκέπτη. Η πολυταξιδεμένη φίλη μου, η οποία ονειρεύτηκε και έστησε from scratch το Juju, μαζί με τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο chef -που πρωτογνωρίσαμε από το Master Chef- Σάββα Ληχανίδη, δημιούργησαν ένα comfort μενού, που παραπέμπει σε αγαπημένα εστιατόρια του εξωτερικού, σε χαμηλούς τόνους μεν, με υψηλές προδιαγραφές δε.

Με τον σεφ Σάββα Ληχανίδη

Οι γεύσεις είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Το κάθε πιάτο φέρνει στο νου αναμνήσεις, ταξίδια, αγαπημένα στέκια της Ευρώπης, γεύσεις που έχουμε δοκιμάσει στη Νέα Υόρκη “και στο Ντουμπάι!”, όπως μου υπενθυμίζει η Νίκη.

“Το JuJu Bar & Restaurant από 1 έως 28 Φεβρουαρίου γιορτάζει τον μήνα του Έρωτα, και έχουμε ετοιμάσει ένα σαγηνευτικό ταξίδι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων, με το ειδικό “Love is in the Air Cocktails & Bites Menu” που έχει ετοιμάσει ο Σεφ και η ομάδα του. 3 διαφορετικά signature cocktails, εμπνευσμένα από την ημέρα των ερωτευμένων, 3 πιάτα με απολαυστικά bites που κάνουν το τέλειο pairing με τα cocktails, αλλά και 2 διαφορετικά είδη γλυκών σε ρόζ και κόκκινο χρώμα, εμπλουτίζουν τον κατάλογο” μου λέει τώρα η Νίκη, πάνω από μία απολαυστική μπουκιά προφιτερόλ.

“Αυτό που θέλαμε για το Juju είναι να μπορείς να δοκιμάσεις τα Love is in the Air Signature Cocktails  -όπως το Berry Sweet που αποτελεί το must του καταλόγου, με τα αρώματα από Ρούμι, Φράουλας, Ροζ γκρέιπφρουτ και νότες γιασεμιού-, ως Early Dinner Cocktails, ή να τα συνοδεύσεις με τις γευστικές μπουκιές που δημιούργησε ο Σεφ, όπως τα κατακόκκινα “Passion” Black Angus burgers με red curry mayo, τεμπούρα κρεμμυδιού και αντίβ, Xούμους με παντζάρι & τραγανά Αραβικά πιτάκια και Γαρίδες σε κόκκινη τεμπούρα με πικάντικη σως & σαλάτα wakame. Το καλύτερο όμως έρχεται στο τέλος, με 2 υπέροχα ροζ-κόκκινα επιδόρπια, όπως, το Mους guanaja με namelaka ruby σε μπισκότο fegientine και Crèmeux σοκολάτας με dacqoise φουντουκιού & mirror φράουλας…”

Όσο κι αν δεν το έχουμε καταλάβει, η ώρα πλέον έχει περάσει, και ενώ ο Κωστής και ο Νικόλας μιλάνε για ταξίδια που είναι στο πρόγραμμα και άλλα που δεν έχουν ακόμη προγραμματιστεί, το δικό μου μυαλό ταξιδεύει στο πότε θα φέρω στο Juju όλη μου την παρέα, να τους δείξω με την σειρά μου πρώτη το ολοκαίνουργιο αυτό στέκι, με την έμπνευση της Νίκης Φωτίου και με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Γιώργου Μέρλου, και πότε θα τους ξεναγήσω στο τόσο απολαυστικά “surreal” αυτό γαστρονομικό ταξίδι, που κορυφώνεται με ένα συγκλονιστικό Baked Alaska

Σαν αυτό που φιγουράρει προκλητικά, στο Instagram της Ζέτας…

error: Content is protected !!