ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τιμητική εκδήλωση για όσους συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού το ’73!

Σε μια λαμπρή τελετή και σε κλίμα συγκίνησης, το Πολεμικό Ναυτικό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, τίμησαν πάνω στο θωρηκτό «Αβέρωφ», τους αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ιδιώτες που συμμετείχαν στο θρυλικό Κίνημα του Ναυτικού ενάντια στη δικτατορία, τον Μάιο του 1973.

Θωρηκτό Αβέρωβ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Αντιναυάρχου Ιωάννη Παλούμπη με τίτλο «Οι άνθρωποι του Κινήματος του Ναυτικού, Μάιος 1973». Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα, τους απόστρατους αξιωματικούς και τους ιδιώτες που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού, ήταν και ο Επίτιμος Ναύαρχος, κύριος Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του, Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ο κύριος Παυλόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι συμβολισμοί του Κινήματος του Ναυτικού είναι πολλαπλοί και εξαιρετικά επίκαιροι και ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία σήμερα είναι τόσο περισσότερο διαβρωτικοί όσο είναι υποδόριοι.

Προκόπιος Παυλόπουλος, Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος τιμά τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ιδιώτες που συμμετείχαν στο θρυλικό Κίνημα του Ναυτικού ενάντια στη δικτατορία, τον Μάιο του 1973

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του

H κυρία Ναταλία Αβέρωφ και ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης

Κατά την τιμητική εκδήλωση “Κίνημα του Ναυτικού ενάντια στη δικτατορία 1973”

photo credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!