Ήξερα πόσο μου έχει λείψει. Το ένοιωθα σε κάθε στραβοτιμονιά του μεγάλου αυτού χειμώνα, σε κάθε σύννεφο που δεν έλεγε να φύγει. Το καλοκαίρι. Το νησί με τα βοτσαλωτά του και με τα αμυγδαλωτά του. Οι βασιλικοί και οι λεβάντες. Οι φρέσκιες λεμονάδες αργά το μεσημέρι, τα αρωματικά Negroni νωρίς το βράδυ, οι βόλτες με τα ποδήλατα. Το φεγγάρι που κρέμεται πάνω από το Παλιό Λιμάνι και ακουμπάει στα ξανθά από τον ήλιο μαλλιά μας. Και η ομορφότερη βεράντα του κόσμου…
Ήξερα πόσο μου είχαν λείψει όλα αυτά. Απλά δεν ήξερα το πόσο. Το πόσο πολύ, που το κατάλαβα το βράδυ της Τρίτης, όπου η οικογένεια Βορδώνη και το αγαπημένο Ποσειδώνιο, μας κάλεσαν σε ένα cocktail party στο “The Gin Joint”, για να μας πουν τα νέα. Και να γιορτάσουμε το καλωσόρισμα της νέας σεζόν, του καλοκαιριού που έρχεται…
Το Poseidonion Grand Hotel, το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, καλωσόρισε τη νέα γαστρονομική χρονιά με ένα πάρτι στην καρδιά της Αθήνας. Η οικογένεια του Ποσειδωνίου υποδέχτηκε φίλους του ξενοδοχείου στο The Gin Joint, σφραγίζοντας παράλληλα την αρχή της συνεργασίας του με το γνωστό αθηναϊκό μπαρ, η ομάδα του οποίου επιμελείται φέτος την cocktail list του ξενοδοχείου. Τις νέες προτάσεις cocktail θα έχουν τη χαρά να γευθούν οι επισκέπτες του cocktail bar του ξενοδοχείου Palms On The Verandah, καθώς και των εστιατορίων On the Verandah και Library Brasserie.
Ύστερα από ένα χρόνο εμπειρίας στο Ποσειδώνιο, ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός ετοιμάζεται να μας ξεναγήσει και φέτος σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στο νησί του Αργοσαρωνικού. Με την επιβεβαίωση της διπλής βράβευσής του στους Χρυσούς Σκούφους όπου τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Chef και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο On the Verandah, ο χαρισματικός chef φέτος νοσταλγεί τις γεύσεις της σπιτικής κουζίνας εξετάζοντάς τες υπό νέo πρίσμα. Αγαπημένα πιάτα που φέρουν μνήμες από οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές αποδομούνται και δίνουν νέες γαστρονομικές προτάσεις εκτελεσμένες με μοντέρνες τεχνικές, διατηρώντας ωστόσο τις οικείες μυρωδιές του παρελθόντος.
Φέτος οι επισκέπτες του Ποσειδωνίου θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το μποστάνι του ξενοδοχείου και να γνωρίσουν από κοντά τις πρώτες ύλες ανακαλύπτοντας πώς αυτές μετατρέπονται σε γευστικά πιάτα. Σε συνδυασμό με την ξεχωριστή αυτή περιήγηση θα μπορούν να απολαύσουν με την παρέα τους τις μοναδικές δημιουργίες του Σταμάτη Μαρμαρινού, στην ιδιωτικότητα που τους προσφέρει το φυσικό σκηνικό με τη μαγευτική θέα.
Το ταξίδι στη γεύση ξεκινά στις 8 Απριλίου, τη μέρα που το Ποσειδώνιο ανοίγει επίσημα τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με τη Library Brasserie να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες με τις ωραιότερες επιλογές comfort food μέσα από τη ματιά της σύγχρονης αστικής κουζίνας. Επόμενος σταθμός στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel είναι το εστιατόριο On the Verandah, όπου από τα τέλη Μαΐου η γεύση εξελίσσεται σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις με τη μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό να σαγηνεύει.
This is the beginning of a beautiful Summer… 🙂