ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Talk of the town: “Minas Unchained” είναι ο τίτλος της νέας σελίδας στην ιστορία του Οίκου!

Ο οίκος design Minas ανοίγει τη νέα σελίδα στην ιστορία του με τη νέα συλλογή σε μια μεγάλη γιορτή όπου το design συναντάει τη φωτογραφία, η γλυπτική και το street art.

MINAS UNCHAINED” είναι ο τίτλος της νέας συλλογής και καμπάνιας που εγκαινιάζεται στις 19 Μαΐου. Είναι μια γιορτή δημιουργικότητας από τα χέρια πια των γιων του Μηνά, Αρίωνα και Προμηθέα: στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, η αδιάκοπη αλυσίδα που ενώνει γενιές και περιόδους, μορφές τέχνης και ανθρώπους βρίσκει εφαρμογή στη φωτογραφία μέσα από τη νέα καμπάνια Minas, καθώς και στη street art μέσα από τα έργα 12 καλλιτεχνών που εμπνέονται από την παρακαταθήκη Minas. Παράδοξο να μιλάμε για αλυσίδες που μας καθιστούν ελεύθερους… Και όμως. Ένα συνεχές σύνολο κρίκων με το πριν να συναντά το μετά οδηγεί σε ένα δέσιμο που δεν στερεί στον κάθε κρίκο την ελευθερία της ύπαρξής του. MINAS UNCHIANED 2023 | Photographs by Costas Coutayar

“I Forge links between touch and sight, between past and future” -MINAS

Πολιτισμοί, πόλεις και διαφορετικοί προσανατολισμοί συναντιούνται στον φακό του Coutayar με πρωταγωνιστή τα κοσμήματα Minas. Από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο κι από εκεί στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Σαγκάη… Οι πόλεις και οι αστικοί τους μύθοι αποτελούν την έμπνευση. Και σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας, το πριν συναντά το μετά, οι άνθρωποι συγχρωτίζονται όπου και αν βρίσκονται και μια διαρκής ανταλλαγή προκαλεί τη φαντασία και αφυπνίζει τις αισθήσεις. Η αρμονία και η καθαρότητα, η έμπνευση και η αιχμηρή αισθητική ταξιδεύουν στις μητροπόλεις του κόσμου. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία, κάθε κρίκος και μια εμπειρία.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται και παρουσιάζεται μια αλυσίδα που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου Minas: κάθε χειροποίητος κρίκος ενώνεται με τον επόμενο με φωτιά και κόλληση, μέχρι να γίνουν αλυσίδα. Ο Costas Coutayar, χρόνια συνεργάτης του οίκου, φωτογραφίζει γι’ αυτή την καμπάνια τα κορυφαία μοντέλα από την Ασία, τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Art dialogue: the skaters project

Προσκαλέσαμε 12 Έλληνες street artists : Prometheus, SOBER, FRO, SOTEUR, GOSPEL, GERA, Sotiris Sub, Eλευθερία Καψάλη, ΒΕWILDBROTHER, Teo Kon, Alex Parnassus, Γιώργος Χιώνης και τους ζητήσαμε να αποτυπώσουν σε ένα skate την ταυτότητα Minas, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την αισθάνονται. Το βράδυ της 19ης Μαΐου παρουσιάζουμε τις δημιουργίες τους τιμώντας τη συνάντηση της τέχνης και του design με την ελευθερία του δρόμου.

Τα έργα τους δεν διατίθενται προς πώληση και μετά το τέλος της έκθεσης ανήκουν στη συλλογή του οίκου Minas.

Ο οίκος, αρχής γενομένης από τη φιλοσοφία και τη ζωή του ίδιου του πολυταξιδεμένου Μηνά, είναι ανοιχτός στον κόσμο, στους πολιτισμούς, στις κουλτούρες. Η street art, είναι αναμφισβήτητα η πιο αντισυμβατική και ανεξάρτητη τέχνη, μια unchained δημιουργική διαδικασία χωρίς περιορισμούς και όρια.

Δεν δημιουργεί δεσμά, είναι ελεύθερη, όπως ακριβώς το πνεύμα και η αρμονία Minas σε ένα σύμπαν αντιθέσεων. Προσκαλώντας τους, τους δίνουμε βήμα αναγνωρίζοντας ακριβώς την πρόκληση να δημιουργείς και να ξεχωρίζεις αλλά και τη δημιουργία τέχνης. Δεν είχαμε περιορισμούς: η απόλυτη ελευθερία ήταν η μόνη μας απαίτηση.

Mural: welcoming Ruben Carrasco in Athens

Με δική μας πρωτοβουλία προσκαλέσαμε τον επιδραστικό street artist Ruben Carrasco. Προδιαγραφές δεν υπήρχαν: του δώσαμε απόλυτη ελευθερία για να δημιουργήσει όπως ακριβώς εκείνος αισθανόταν την παρακαταθήκη Minas. Με την αρωγή του του Δήμου Πειραιά και την στήριξη του Δημάρχου κύριου Γιάννη Μώραλη, μας παραχώρησαν το σημείο που θα γίνει η τοιχογραφία κι έτσι τον Aπριλίο, ο Ruben Carrasco θα ξεκινήσει το μεγάλων διαστάσεων έργο. Ο Πειραιάς από ψηλά.

Master tape” Exclusive: pre order the UNCHAINED pendant

«Η γραμμή στο άσπρο χαρτί, εκεί που γεννιούνται πράγματα»

Από το αρχείο Minas παρουσιάζουμε για πρώτη φορά το Unchained pendant. Ο exclusive και συλλεκτικός κρίκος είναι φτιαγμένος από 100% ανακυκλωμένο ασήμι και σχεδιάστηκε από τον Μηνά στα late 70s, στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη φορά που παράγεται σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για τον οίκο Minas. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο για το event: μπορείτε να κάνετε preorder στο site ή να το αγοράσετε εκείνη τη βραδιά. Μετά από το event το exclusive σχέδιο δεν θα ξαναβγεί σε παραγωγή και θα παραμείνει στο αρχείο Minas. Μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε από το κατάστημα Minas στην Κηφισιά, Εμ. Μπενάκη 8, 14561, τηλ. 2106233577.

Το Unchained pendant βγαίνει σε ασήμι και κοστίζει 200€, ενώ σε χρυσό θα κυκλοφορήσουν μόνο 3.

What’s next?‘’ The UNCHAINED sculpture

«Το design είναι η ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον κορεσμό από την παραγωγή ίδιων αντικειμένων. Ο κόσμος αναζητά κάτι που θέλει σκέψη». What’s next?

Τα σχέδια Minas βρίσκουν εφαρμογή σε μη αναμενόμενα πεδία. Κάθε φορά κάτι νέο: είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων από σχέδιο του οίκου Minas, η φυσική συνέχεια του σχεδιαστικού αυτού κόσμου. Το έργο είναι 2,60 μέτρα άνοιγμα και 2,10 ύψος, από ανοξείδωτο ατσάλι και δεσπόζει στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ βυθισμένο πάνω σε μαύρο μάρμαρο, που δίνει την αίσθηση του νερού.

Join the UNCHAINED party!

Η μουσική πρωταγωνιστεί και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Στις 11 η ώρα ξεκινά το πάρτι με πολύ χορό που θα προκαλέσουν οι αγαπημένοι dj’s ΑΜΧ και G Pal από τον Best Radio 92,6, ενώ το Bombay Sapphire θα μας δροσίσει με τα special cocktails του.

MINAS UNCHAINED”, Παρασκευή, 19 Μαΐου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ
Η Έκθεση είναι για ένα Μόνο βράδυ.

error: Content is protected !!