ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Talk of the town: Η αλήθεια πίσω από το όνομα Zonars που πλέον λέγεται Athénée!

H επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή του ονόματος, του πιο αγαπημένου στεκιού της Αθήνας:

Στο κέντρο της Αθήνας, στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, βρίσκεται από το 1939 το Zonars. Ένα εστιατόριο με πολλά ονόματα, τα ονόματα εκείνων που πέρασαν και περνούν όλα αυτά τα χρόνια. Μάνος, Μελίνα, Γιάννης, Νίκος.

Διότι, όπως φαίνεται τελικά, ένα εστιατόριο, δεν είναι το όνομα του, αλλά η ιστορία του.

Ως όμιλος PANAS SOPHISTICATED HOSPITALITY, αναλάβαμε το 2015 από τη διαχειρίστρια εταιρεία του γνωστού Μεγάρου City Link, την ευθύνη και το προνόμιο να αναβιώσουμε την καθημερινή αστική ευτυχία, που είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό το εστιατόριο και το συγκεκριμένο σημείο και να την αναδείξουμε ως ευκαιρία για να μπει και πάλι στον χάρτη της Αθήνας και στο ταλαιπωρημένο κέντρο της. Πίσω από τα εμβληματικά παράθυρα στη λεωφόρο Πανεπιστημίου και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος χώρος με lobby, εστιατόριο, και ένα μεγάλο μπαρ για μικρές αποδράσεις, που σέβονται τη γοητεία, που κρύβει η πόλη μας και η έντασή της.

Ο χώρος λειτουργούσε ήδη πριν το 2015 με το όνομα, που ανήκει στην ιστορία του. Ένα όνομα, που για κάθε Αθηναίο σήμαινε αποκλειστικά και μόνο «το εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας». Μερικές φορές, όμως, τα ονόματα χάνουν τη σημασία τους. Και μερικές φορές οι χώροι αποσυνδέονται από τα ιστορικά τους ονόματα. Έτσι μετά από πολυετείς δικαστικές διενέξεις η διαχειρίστρια εταιρεία του Μεγάρου City Link, δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα Zonars, αφού είχε ανακυρηρηχθεί διατηρητεα μονο μόνο η χρήση του χώρου και όχι του ονόματος.

Το ονομα κερδήθηκε τελικά στα δικαστηρία από εταιρεία που εδρεύει σε αλλο σημείο της Αθήνας.

Γι’ αυτό το λόγο, το όνομα στα παράθυρά μας αλλάζει. Η μεγάλη μας τύχη είναι, πως από την στιγμή που αναλάβαμε αυτόν το χώρο, μαζί με τους χώρους στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link, που σήμερα στεγάζουν το εστιατόριο Ilios και το Salon de Bricolage, χιλιάδες καινούριοι φίλοι μάς συστηθήκατε από την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε τις πόρτες μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συστηθούμε κι εμείς από την αρχή με τον τρόπο, που αξίζει στην βαθιά προσωπική μας σχέση.

Το όνομα Athénée, το νέο όνομα του χώρου, ταιριάζει σε αυτό το κεντρικό lobby της Αθήνας. To Athénée κατάφερε να ξαναδώσει στην Αθήνα την αστική της αίγλη συγκεντρώνοντας τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το στέκι της πόλης και γράφει την καινούργια λαμπρή του ιστορία.

Ο Χρύσανθος Πανάς σχολίασε σχετικά, μέσα από την σελίδα του στο fcbk: Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée ! Η αλλαγή του ονόματος ήταν υποχρεωτικη αφού το όνομα το κέρδισε δικαστικά μια άλλη εταιρία. Βέβαια θα μου πείτε , αφού το Zonars δεν είναι τυποποιημένο προϊόν να το πουλάει το super market , τι νόημα έχει να το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος; Η άποψη μου; Κανένα !!! Αν ήμουν εγώ σε μια τέτοια δικαστική διαμάχη και είχα κερδίσει το όνομα cafe de flore στο Παρίσι ας πούμε , πιστέψτε με θα το είχα κάνει δώρο στο γνωστό χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί ! Αν θέλετε να μάθετε γιατί συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας ψάξτε τις αποφάσεις των υπουργών που κάνουν διατηρητέα τη «χρήση» και όχι το όνομα σ έναν τέτοιο χώρο. Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!
Athénée λοιπόν το όνομα για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα ! Σίγουρα εμείς που γεννήθηκαμε και μεγαλώσαμε στην Αθήνα έχουμε άλλη ευαισθησία με τα τοπόσημά της .

error: Content is protected !!