ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα Βραχιόλια Callista x Lalaounis συμβολίζουν την σύγχρονη ματιά της Ελληνική τέχνης!

Ο φετινός χειμώνας βλέπει την ένωση δύο ιδιαίτερων brands με ιστορίες τόσο διαφορετικές όσο και ταυτόσημες, που συγκλίνουν σήμερα σε μία σύγχρονη, μοναδική δημιουργία. Η ελληνικότητά τους είναι αυτή ακριβώς η ταυτότητα που φέρουν με υπερηφάνεια, προτάσσοντας την αγάπη για τις χειροποίητες τέχνες, τα καθαρά υλικά και μία ατόφια αισθητική με παραδοσιακό χαρακτήρα, σύγχρονη ματιά και διεθνή απήχηση. Το brand Lalaounis, σύμβολο του ελληνικού κοσμήματος από τη δεκαετία του εξήντα, άνοιξε ένα παράθυρο πολιτισμού από την Ελλάδα προς τον κόσμο, από όπου πολυτελή χρυσά κοσμήματα εμπνευσμένα από τις τέχνες και τη φύση έχρισαν τη χώρα ως έναν σημαντικό εκπρόσωπο της πολυτελούς χειροποίητης τέχνης. Χαρακτηριστικά στοιχεία της Lalaounis όπως οι ανάλαφρες, διάτρητες τεχνικές και το handweaving σε χρυσό 18 καρατίων, δίνουν σήμερα, με κάθε νέα συλλογή Lalaounis, αφορμή για σχέδια που συνδυάζουν τη διαχρονικότητα της χειροποίητης δημιουργίας με τη φρέσκια, ανατρεπτική οπτική του σύγχρονου design.

Το αυθεντικό craftsmanship και οι καθαρές, διαχρονικές γραμμές βρίσκονται στον πυρήνα της Callista Crafts, που κάθε χρόνο ανανεώνει την αισθητική της παλέτα με νέα, ιδιαίτερα σχέδια χειροποίητης αναφοράς στο παρελθόν και την παράδοση, για να εμπνεύσει με τους κώδικές της ένα τολμηρό μέλλον. Η τεχνική δεξιότητα και η ποιότητα που ακολουθούν την Callista από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, το 2013, συναντώνται με μία αδιαπραγμάτευτη ηθική πρακτική κι έναν δημιουργικό σεβασμό στην παράδοση, που της έχουν χαρίσει μία μοναδική θέση στον χώρο της μόδας. 

Ο θαυμασμός ανάμεσα στα δύο ελληνικά brands και η δυνατή φιλία που συνδέει τις δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς των Lalaounis και Callista Craftsδεν άργησαν να μετουσιωθούν σε ένα αντικείμενο τέχνης, ένα κόσμημα-σύμβολο της συνένωσης άρτιας τεχνικής με φαντασία και αυθεντικότητα. Δύο αδελφικές φίλες που αγκάλιασαν την ιδέα της κοινής δημιουργίας, και φωτογραφήθηκαν φορώντας την, για να τιμήσουν το heritage των δύο brands, χαρίζοντάς του την πνοή του δυνατού προσωπικού τους δεσμού. 

Δύο ιδιαίτερα βραχιόλια με κέντρο τους το χαρακτηριστικό, παραδοσιακό macramé της Callistaπλεγμένο με δεξιοτεχνία από τους παραδοσιακούς τεχνίτες της Lalaounisκαι δεμένο με κομμάτια μαλακού, ανθεκτικού δέρματος, που αγκαλιάζει απαλά τον καρπό, αναδεικνύοντας την αξία του χρυσού κομψοτεχνήματος. Σε κάθε μοναδικό, λόγω χειροποίητης δημιουργίας κομμάτι, συναντάται ο μύθος της Lalaounis με την πρωτοποριακή σκέψη της Callista Crafts. Ο χρυσός με το δέρμα. Η αγάπη του χειροποίητου με την άρτια τεχνική εκτέλεση. Το παραδοσιακό με το νέο κλασικό. Η επιτομή, εν τέλει, της ελληνικής κομψότητας.

Τα βραχιόλια CALLISTA CRAFTS X LALAOUNIS θα διατίθενται στα καταστήματα Lalaounis, στην μπουτίκ Callista Crafts και στο www.callistacrafts.com

error: Content is protected !!