ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μια Φουστανέλα από πορσελάνη για να φέρει Γούρι το 2021!

Ένα εντελώς διαφορετικό Γούρι για το 2021, δημιούργησε ο κοσμηματοποιός Γιάννης Σεργάκης που δεν μπορεί να φορεθεί. Ένα γούρι που δεν είναι φτιαγμένο από τα υλικά με τα οποία δουλεύει συνήθως. Ένα γούρι που δεν αντλεί έμπνευση από τη φόρμα των αριθμών της χρονιάς,  αλλά από τη σημασία της.
Τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τη διακήρυξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στρέφουμε το βλέμμα μας στο πιο ορατό μέρος της φορεσιάς αυτών που πολέμησαν το 1821. Την περίφημη λευκή, πτυχωτή φουστανέλα, που φοριέται ακόμα σήμερα, από την Ελληνική Προεδρική Φρουρά.


«Δημιουργήσαμε μία πορσελάνινη φουστανέλα για να τιμήσουμε την ιδέα του Έλληνα σε έναν αιώνιο κύκλο αγώνων και χαράς, απογοήτευσης και ελπίδας, κόπωσης και ενέργειας, λήθαργου και σθένους. Ένα σύμβολο ενός μικρού έθνους που μπορεί», λέει ο Γιάννης Σεργάκης για το γούρι του 2021.


Η ιδέα για τη Φουστανέλα ανήκει στον Γιάννη Σεργάκη και στην Έλλη Σοφιανοπούλου, η οποία ασχολείται με την κεραμική τέχνη, δημιουργώντας έργα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Ta επετειακά γούρια δημιουργήθηκαν από τον συντηρητή έργων τέχνης και γλύπτη, Γιώργο Κατσιγιάννη, και παρουσιάζονται σε ένα ξύλινο κουτί με τη σφραγίδα του brand YANNIS SERGAKIS.

error: Content is protected !!