ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Rainbow» της Αλίνας Μάτσα, στις Σπέτσες!

Και άλλη ευκαιρία για μία υπέροχη εικαστική διαδρομή, άλλη μία ευκαιρία για μία επίσκεψη στις Σπέτσες, και στην έκθεση της Αλίνας Μάτσα, η οποία μέσα από την φωτεινή χρωματική παλέτα της, μας ταξιδεύει στην αλήθεια των παιδικών μας αναμνήσεων…

Αλίνα Μάτσα

Με μεγάλη επιτυχία, και με φόντο το αριστοκρατικό νησί των Σπετσών, η Γκαλερί Σκουφά εγκαινίασε την έκθεση της γνωστής εικαστικού Αλίνας Μάτσα, με τίτλο «Rainbow», στο ξενοδοχείο «Νησιά».

Η γνωστή-θρύλος γλύπτρια Ναταλία -aka Νάτα- Μελά, ξεναγείται από την Αλίνα Μάτσα στην έκθεση

Η καλλιτέχνιδα για πρώτη φορά αναπτύσσει εικαστικές δημιουργίες που συνδυάζουν ζωγραφική και ψηφιδωτό. Γνωστή για την φωτεινή χρωματική παλέτα της, μας ταξιδεύει στο ονειρικό υποσυνείδητο: Σε μια κατάσταση της ύπαρξης που δημιουργεί αμφιβολίες για την αλήθεια των παιδικών αναμνήσεων.

Αλίνα Μάτσα, Αλεξάνδρα Τσουκαλά, Κρίστα Κωνσταντινίδη, Ναταλία Μελά

Μέσα από χρώματα και τοπία που επιστρέφουν σε άλλες εποχές αναδύονται εικόνες της φαντασίας ή της μνήμης που γεμίζουν με την αίσθηση της γλυκόπικρης απώλειας.
Πιστή στη Μεσογειακή αποτύπωση του χρώματος ανακουφίζει, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας και επιστροφής στο απολεσθέν οικείο. Τοπία και σχήματα παραμορφώνονται από την παιδική ανάμνηση και ανασύρονται δημιουργώντας ένα πλαίσιο λυτρωτικής προστασίας σαν αυτό που νοιώθουν τα παιδιά τα καλοκαιρινά μεσημέρια δίπλα στον αποκοιμισμένο γονέα.

Μαρία Μάτσα, Ρίκα Βοσνιάδη-Οικονόμου, Αλίνα Μάτσα, Δανάη Πρωτογερελη

Η ζωγράφος δεν ενδιαφέρεται για την προοπτική και εστιάζει στα βασικά. Συμβολοποιεί τον χώρο με ξεκάθαρα όρια γιατί έτσι εξασφαλίζει την λύτρωση από την ενήλικη ασάφεια. Τα τοπία της, τα δάση, τα λιβάδια, όλα αποτυπώνονται επίπεδα με καθαρές γραμμές. Δεν αμφιβάλει για την θέση τους στο χώρο. Τα σχήματα στρεβλωμένα αποκτούν ξεκάθαρους ρόλους μέσα από μια ήρεμη στιβαρότητα.
Όταν προσπερνάς έναν πίνακα της Μάτσα άμεσα νοιώθεις την μυθιστορηματική αφήγηση και τη μη γραμμική χρονικότητα των έργων της. Αντίστροφα από τον συντελεσμένο μέλλοντα, αφηγείται στον ασυντέλεστο παρατατικό.

Η Αλίνα Μάτσα την βραδιά των εγκαινίων

Άντζελα Στεφανίτση, Μάκης Μάτσας, Αλίνα Μάτσα

Άρης Σπηλιοτόπουλος, Αλίνα Μάτσα

Αντώνης Κυρτάτας, Αλίνα Μάτσα

Η έκθεση θα διαρκέσει στο ξενοδοχείο “Νησιά” στις Σπέτσες, έως τις 10 Αυγούστου.

error: Content is protected !!