ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σύλλογος Θυάτειρα: Μεγαλειώδης συναυλία με τον Γιάννη Πάριο για το Αιγαίο και το Ακριτικό Καστελλόριζο μας!

Είμαι καλεσμένη σε press lunch στο αγαπημένο μου Tudor Hall, από τον Σύλλογο “Θυάτειρα”, τον Πρόεδρο του Γιώργο Παπαγιαννόπουλο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο, οι οποίοι πρόκειται να μας ενημερώσουν για τη μεγαλειώδη συναυλία που θα δώσει ο Γιάννης Πάριος τη 1η Μαρτίου στο πάντα επιβλητικό Παλλάς, για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας!
Μετά από τόσα χρόνια, είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια πρόσκληση θέλω να ανταποκριθώ, για ποια αξίζει να γράψεις και ποια δεν θέλεις με τίποτα να χάσεις. Και σε αυτό το lunch, στο λουσμένο από το εκτυφλωτικό αττικό φως εστιατόριο του King George, οριοθετημένο από την γαλανόλευκη που κυματίζει αριστερά μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και από την μοναδική στον κόσμο αύρα, που μας αγκαλιάζει από την Ακρόπολη στα δεξιά μας, είχα πάνω από έναν λόγους να παραβρεθώ.

Χθες το μεσημέρι, στο λουσμένο από το εκτυφλωτικό αττικό φως, Tudor Hall, στην αγκαλιά του King George!

Ο Σύλλογος Θυάτειρα ιδρύθηκε μεσούσης της πανδημίας και επικεντρώθηκε στη στήριξη των συνανθρώπων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα από διάφορες δράσεις, όπως τον συντονισμό ειδικών συμβούλων για να προσφέρουν ψυχολογική συμπαράσταση, την προσφορά υγειονομικού υλικού στη Πρεσβεία μας στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα λειτούργησε ως μία ανοιχτή γραμμή βοήθειας σε όσους είχαν ανάγκη.

H υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων των δύο αριστοκρατικών ξενοδοχείων του Συντάγματος, Μαρία Κουτζαμπάση, με υποδέχεται στο Tudor Hall.

Και τώρα, ο Σύλλογος Θυάτειρα διοργανώνει μία μοναδική συναυλία για έναν σπουδαίο σκοπό, και ο Πρόεδρος του, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, με την έμφυτη ευγένεια που τον διακρίνει και με ισόποσες δόσεις βρετανικής κομψότητας και ελληνικού ταπεραμέντου, με συνοδεύει στο τραπέζι στη θέση στα δεξιά του, και με ξεναγεί σε όσα ευελπιστεί να προσφέρει στους σκοπούς της, αυτή η βραδιά.

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργο Παπαγιαννόπουλο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο

«Με προσήλωση στην προσπάθεια στήριξης του Ε.Σ.Υ. σας προσκαλούμε όλους την πρώτη μέρα του Μαρτίου σε ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι για το Αιγαίο και το Καστελλόριζο. Με τη φωνή της αγάπης του Γιάννη Πάριου, διοργανώνουμε με συγκίνηση μια εκδήλωση στο Θέατρο Παλλάς όπου θα ερμηνεύσει τα καλύτερα τραγούδια του, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης Καστελλορίζου. Θεωρούμε εθνική υποχρέωση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία απέναντι στους Ακρίτες μας, που μας κάνουν υπερήφανους κρατώντας ψηλά την γαλανόλευκη στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας μας!» μου εξηγεί ο Πρόεδρος του Thyateira Union, κ. Παπαγιαννόπουλος, ενώ μεταξύ των αριστοκρατικών επιλογών του μενού του Αστέριου Κουστούδη, με ενημερώνει για το έργο του «Συλλόγου Θυάτειρα», μία φιλανθρωπική, πολιτιστική και κοινωνική ένωση με πολυδιάστατη δράση που στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα και αποτελεί σημαντική γέφυρα των Ελλήνων της διασποράς με την Μητέρα – Πατρίδα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης

Βασικός του στόχος είναι και η προώθηση του ελληνισμού παγκοσμίως και η συνεχής προβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτισμού.

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος. “Κάθε φορά που προσγειώνεται το αεροπλάνο στην Ελλάδα, νιώθω πάντα την ίδια συγκίνηση να με διαπερνάει που θα ξαναπατήσω το έδαφος της πατρίδας μου που έμαθε σε όλον τον κόσμο πολιτισμό, και κάθε φορά που την αφήνω πίσω μου για να επιστρέψω στο Λονδίνο, με πιάνει νοσταλγία”, μου λέει.

Φυσικά και γνωρίζω το σπουδαίο έργο του Συλλόγου, έχω παραβρεθεί στις φιλανθρωπικές του εκδηλώσεις και έχω γράψει για τις δράσεις του πολλάκις. Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ο Σύλλογος Θυάτειρα διοργάνωσε συναυλία στο Ηρώδειο, με τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές Μαρινέλλα και Μάριο Φραγκούλη, σε μία πρεμιέρα της πρώτης τους κοινής εμφάνισης όπου τα έσοδα διατέθηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας και στην Οργάνωση “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, ενώ τα Χριστούγεννα διοργάνωσε μία έκθεση Τέχνης στο City Link, με σκοπό την ενίσχυση του Γ.Ν.Α “Ιπποκράτειο”, όπου η προσπάθεια πώλησης των έργων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.


“Το 2022 αποτελεί για εμάς μία πολύ σημαντική χρονιά, καθώς είναι η επέτειος των 100 χρόνων από την Ίδρυση της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο, και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων με πρώτη την εν λόγω συναυλία με τον Γιάννη Πάριο στο Θέατρο Παλλάς, με ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό και εθνικό σκοπό, τη στήριξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Καστελλόριζου”, συνεχίζει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ενώ την ώρα που απολαμβάνουμε τον αρωματικό μας espresso, ο οποίος ολοκληρώνει το γευστικό ταξίδι του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη, καταλήγει “Θεωρούμε εθνική υποχρέωση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία απέναντι στους Ακρίτες μας, που μας κάνουν υπερήφανους κρατώντας ψηλά τη γαλανόλευκη στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας μας. Σκοπός της συναυλίας είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης διαθέτοντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για τη στήριξη του Πολυδύναμου Ιατρείου του Καστελλόριζου. Και σε ευχαριστούμε θερμά, που μοιράζεσαι τις αξίες και στηρίζεις το όραμα μας για έναν καλύτερο κόσμο”.

Ο Γιώργος Ντάβλας -το γραφείο του οποίου διοργάνωσε το υπέροχο αυτό Press Conference- έκατσε στο πιάνο υπακούοντας στις διαθέσεις των καλεσμένων.

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις και εσύ αυτή τη μοναδική συναυλία με τον Γιάννη Πάριο, κλείσε σήμερα κιόλας τα εισιτήρια σου εδώ, πριν γίνουν ανάρπαστα.

error: Content is protected !!