ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Σύλλογος Θυάτειρα στέκεται αρωγός στις ανάγκες του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και του ΕΣΥ!

Σε μία από τις πιο κρύες ημέρες του Δεκέμβρη με τις καρδιές όμως των ανθρώπων να γεμίζουν από τη ζεστασιά της αγάπης των φίλων του Συλλόγου Θυάτειρα, ξεκίνησε στη γιορτινή στοά του City Link, στην καρδιά της Αθήνας, το πιο φωτεινό ταξίδι τέχνης και αλληλεγγύης με πρωτοβουλία του Συλλόγου και την ευγενική χορηγία του εικαστικού καλλιτέχνη Λάζαρου Μαράβα. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης να αναβαθμιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Υπουργοί της Κυβέρνησης, τα μέλη του Συλλόγου Θυάτειρα, αλλά και φιλότεχνοι έδωσαν δυναμικά το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης ‘’Το Ταξίδι’’, κατακλύζοντας το ολοφώτιστο City Link σε μία προσπάθεια να δυναμώσει και να ακουστεί περαιτέρω το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Ο ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Group  Real Estate του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Κορμάς, ο οποίος παραχώρησε με συγκίνηση το City Link τιμώντας τον ευγενή σκοπό,  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εστίασε στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ανάγκη για μία  αγκαλιά  που σε καιρούς δύσκολους, όπως είπε χαρακτηριστικά,  μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ευχαρίστησε το νέο Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου, τον διακεκριμένο νομικό, δημοσιογράφο και πρώην Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο  και την σύζυγό του Πωλίνα Χαραλαμποπούλου των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την υλοποίηση της εκδήλωσης.  Αναφέρθηκε επίσης στην πολυδιάστατη φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου που συνδράμει με έγνοια κι αγάπη όπου ο ελληνισμός το έχει περισσότερο ανάγκη, με πιο πρόσφατη την παράδοση επιταγής 30.000 ευρώ και σημαντικού υγειονομικού υλικού στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, διαπιστώνοντας ότι το έργο αυτό θα έχει διάρκεια και συνέπεια προσφοράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΩΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΗ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε επίσης το παρών και αφού εξήρε  το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο του Συλλόγου Θυάτειρα κάλεσε τον κόσμο  να διαφημίσει  την σημαντική αυτή εκδήλωση και τον σκοπό  μέσω των social media ώστε να αυξηθεί η ζήτηση των σπουδαίων έργων του κ. Μαράβα. Διότι το πιο σημαντικό, όπως είπε, είναι τα  έργα να αγοραστούν για να ενισχυθεί το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. ‘’Να στρέψουμε τα βλέμματα των ανθρώπων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη’’ ήταν το μήνυμα του επίσης παριστάμενου Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε την κοινωνική του ευαισθησία, τιμώντας και αυτήν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Συλλόγου όπως και στη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΠΩΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΑΒΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΑΛΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΑΒΑΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

Τον καλλιτέχνη προλόγισε η κα Έλια Πορταλάκη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θυάτειρα.  Άνθρωπος με σημαντική εμπειρία στον χώρο της τέχνης  κι εκπρόσωπος  του Οίκου Δημοπρασιών Sotheby’s στην Ελλάδα που είχε συνεργαστεί  με τον κ. Λάζαρο Μαράβα στο Λονδίνο κι είχε την ιδέα γι΄ αυτήν την έκθεση. Ξεχωριστή αναφορά στον Σύλλογο Θυάτειρα, την ιστορία και την πολυσχιδή ανθρωπιστική δράση του στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο  μέσω της τέχνης που εξυψώνει  το πνεύμα έκανε η Dr Βαρβάρα Γελαδάκη, ιδρύτρια  της  Rodi Pharmaceuticals, τακτικό μέλος του Συλλόγου και αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις. Ο Σύλλογος Θυάτειρα εκφράζει τις ευχαριστίες του στον καλλιτέχνη Λάζαρο Μαράβα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο φιλανθρωπικό αυτό κάλεσμα καθώς και σε όλους όσοι παρευρέθηκαν και αγκάλιασαν θερμά αυτή τη νέα πρωτοβουλία.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥΡΒΑΣ, ΠΩΛΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΛΙΑ ΠΟΡΤΑΛΑΚΗ

It’s good to know: Η έκθεση στο City Link, Αμερικής 4, θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους και σας προσκαλούμε όλους όσους βρίσκεστε στην Αθήνα αυτές τις γιορτινές μέρες να περάσετε και να δείτε τα 20 υψηλής αισθητικής μεταλλικά έργα και να ταξιδέψουμε όλοι νοερά, μαζί με τον καλλιτέχνη πέρα από πανδημίες και περιορισμούς.

error: Content is protected !!