ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Στέλλας Βουλγαράκη!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα, η νέα ατομική έκθεση της Στέλλας Βουλγαράκη με τίτλο «Βold Nature» που παρουσιάζει το project {Just/Art}* και φιλοξενείται στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της γκαλερί στον τρίτο όροφο του Συλλόγου, θαύμασε από κοντά τα έργα της καλλιτέχνιδας απολαμβάνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί Juliet and Romeo.

Αλέξανδρος Κασσανδρινός και Στέλλα Βουλγαράκη

Η Στέλλα Βουλγαράκη επανασυστήνεται στο κοινό εδραιώνοντας την καλλιτεχνική της έκφραση.

Δέντρα καμένα, δάση κατεστραμμένα, άνθη μαραμένα πλήρως εναρμονισμένα σε φόντο πολύχρωμων ουρανών και ρομαντικών συνθέσεων συνθέτουν την νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «τολμηρή φύση». (bold nature), προτείνοντας έτσι στο κοινό μια περιήγηση σε ένα «πραγματικό» δάσος που αναγεννάται μετά την καταστροφή.

Κώστας Σαχπάζης, Νικόλας Κακαβούλης

Λειτουργώντας σαφώς ως μια πρόσκληση στην ανθρωπότητα να επανεκτιμήσει την θέση της στον πλανήτη και να οδηγηθεί σε έναν νέο πράσινο κόσμο, στον κόσμο της ελπίδας.

Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη

Η Στέλλα Βουλγαράκη επιστρέφει στα γνώριμα εικαστικά της μονοπάτια έξι χρόνια μετά την τελευταία της έκθεση και το αποτέλεσμα εκπλήσσει, δημιουργώντας εικόνες της φύσης που φιλτράρονται, αφαιρώντας τις λεπτομέρειες και αφήνοντας το χρώμα και τον όγκο να αφυπνίσουν.

Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Θεοδώρα Τσίντζου

Στην πιο ώριμη καλλιτεχνική της φάση, η εικαστικός αφήνει τις εντάσεις και τις εκρήξεις χρωμάτων και οραματίζεται ένα μετα- ανθρωποκεντρικό τοπίο, όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν σε αρμονία με την φύση.

Ειρήνη Νταϊφά, Αγγέλικα Σελέκου και Αλεξάνδρα Κατσαΐτη

Για την ίδια, η μόνη επιλογή είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και την σχέση μας με την φύση. «Αντί να βλέπουμε τους ανθρώπους ως κάτι ξεχωριστό από την φύση, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος αυτής. Αντιλαμβανόμενοι την στάση αυτή, προχωρήσαμε ευκολότερα στον σχεδιασμό της έκθεσης» συμπληρώνει ο επιμελητής της έκθεσης Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Στέλλα Βουλγαράκη

Στέλλα Βουλγαράκη, Έλενα Δρακοπούλου

Φένη Μπούζα, Ηλίας Σκούρτης

Στέλλα Έλληνα Περβανά, Βανέσσα Γερουλάνου

Ελευθερία Καρδάμη

Νίτα Πανοπούλου, Αλέξανδρος Σούτος, Ράνια Σούτου και Φανή Σαραντοπούλου

Πάνος Δεληγιάννης, Εύη Φέτση

Ντέπυ Πεγκλή, Ειρήνη Νταϊφά

Πόπη Μαντά, Στέλιος Καφαντάρης, Φανή Κούτρα, χορηγός της εκδήλωσης

Σάκης Παπακωνσταντίνου και Νίκη Σερέτη

Ηλίας Σκούρτης και Γιώργος Κλεφτοδήμος

Στέλλα Καπεζάνου, Αντώνης Καλογρίδης και Τάσος Πυργιέρης

Έλενα Βρεττού, Ελευθερία Καρδάμη

Ιωάννα Ντουσοπούλου, Θεοδωρής Θεοδωρίδης, Δανάη Δερματά

Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Γωγώ Αυγερινοπούλου

Αμαλία Παπαοικονόμου, Ελπίδα Βασιλειάδου και Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

Φανή Σαραντοπούλου, Στέλλα Καπεζάνου, Ρένια Παπανικολάου, Λούσι Σοφρώνης και Μαίη Ζαννή

Στέλλα Βουλγαράκη, Μαίρη Αυγερινοπούλου

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός {Just/Art}* : Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η Πέμπτη έκθεση που διοργανώνει. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 18 Απριλίου.

Στέλλα Βουλαγαράκη με την κόρη της Αγγελίνα Βιοπούλου

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!