ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H Γκαλερί «Αμαλίας 36» πλημμύρισε από τα ζωγραφικά έργα του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκι!

Η Γκαλερί «Αμαλίας 36» φιλοξένησε τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι που παρουσίασε στο Αθηναϊκό κοινό τη νέα του δουλειά, με τίτλο «Η Φωνή των Χρωμάτων», η οποία αποτελεί μια σειρά έργων ζωγραφικής σε ακρυλικά χρώματα.

Οι φιλότεχνοι που έσπευσαν τη βραδιά των εγκαινίων είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του καλλιτέχνη, και να συζητήσουν με τον ίδιο, για τις σουρεαλιστικές επιρροές που διέπουν τα έργα, δημιουργώντας έναν εντελώς προσωπικό τρόπο έκφρασης μέσα από αυτά.

Ο Τάσος Βαζάκης με τον σκηνογράφο Μανώλη Μαριδάκι.

Ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο εκφράζει στο έργο του τη θέση του στο σήμερα, είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε το μήνυμα του έργου να γίνεται κατανοητό από τον πιο απλό άνθρωπο. Σου αφήνει την ελευθερία να ταξιδεύεις με τη φαντασία σου και ανάλογα την ιδιοσυγκρασία σου να δίνεις τις δικές σου απαντήσεις. Γι’ αυτό και ο ίδιος ονομάζει τη ζωγραφική του «σουρεαλιστικό ρεαλισμό».

Massu Nedjat, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, Γιασμίν Οικονομοπούλου, Φένυ Μπούζα.

Ιωάννα Στραγάλη, Τάνια Παπακωνσταντίνου.

Γιώργος Ντάβλας, Μανώλης Κονιωτάκης, Τάσος Ζέππος, Ερρίκος Πετιλόν.

Μπουμπού Μπαρμπαλιά.

It’s good to know: Ο Μανώλης Μαριδάκις γεννήθηκε το 1945 στο Χάρακα του Ηρακλείου Κρήτης. Από τα δεκαεννιά του διατηρούσε γραφείο στην Αθήνα ως γραφίστας ενώ την ίδια εποχή περνάει πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου σπουδάζει σκηνογραφία και διακόσμηση με δάσκαλο τον Βασίλη Βασιλειάδη.

Μαίρη Φιξ

Γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό ως σκηνογράφος, στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, βάζοντας την υπογραφή του στο «Καζίνο Λουτράκι», καθώς και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ερρίκος Πετιλόν, Τάσος Ζέππος, Νίκος Περράκης

To 1983 παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί ΑΡΓΩ. Έκτοτε ακολουθούν πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ενώ τον Νοέμβριο του 2010 θα συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι “GRAND PALAIS” ενώ το 1989 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Παρίσι με το περίπτερο που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.

Νίκος Χαρλαύτης, Μαίρη Φιξ

Μανώλης Μαριδάκις, Ρόζα Μαριδάκι, Μάκης Μάτσας

Γιώργης Λαμπαθάκης

Αντώνιος Χαλαπάς, Μανώλης Μαριδάκις

Ερρίκος Πετιλόν, Αμαρυλλίς Μαριδάκι, Μανώλης Μαριδάκις

Χάρης Οικονομόπουλος, Σωτήρης Βαρουξάκης

Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Ρόζα Μαριδάκι

Ιωάννα Παπαδημητρίου, Φένυ Μπούζα

error: Content is protected !!