Το κανονίσαμε πριν λίγες ημέρες, ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο μόνο για εμάς τις τέσσερις, στην Αιώνια Πόλη. Η μία ανέλαβε να βρει το ξενοδοχείο, η άλλη να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, εγώ να κάνω τις απαραίτητες κρατήσεις στα εστιατόρια, στα bar, στα clubs και σε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει τώρα στην Ρώμη και “πρέπει οπωσδήποτε να πάμε”! Με οδηγό όλα όσα λατρεύω στην αγαπημένη μου Ρώμη και θέλω να πάω ξανά και ξανά αλλά και με την πιο ενδελεχή και έγκυρη έρευνα για το τι είναι απολύτως hot-right-now, η ατζέντα του ΠΣΚ είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, με την πιο πρόσφατη ανακάλυψη μου να ακούει στο όνομα 3 In Lucina!
Στην πιο όμορφη και συνάμα Avant Garde πλατεία της Ρώμης – την Piazza Di San Lorenzo in Lucina – ανάμεσα στην Via Del Corso και στην Via Di Campo Marzio λοιπόν, ανακάλυψα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο – μπαρ, 3 in Lucina, απ’ όπου παρελαύνει όλο το who is who της πόλης για πρωινό, μεσημεριανό, aperitivo και βραδινό στον εξωτερικό αλλά και πολύ ζεστό εσωτερικό χώρο του εστιατορίου ακριβώς απέναντι από το flagship store της Louis Vuitton.
Εγώ έκλεισα τραπέζι για έξω αλλά Ζυγός είμαι, μέχρι τότε μπορεί να αμφιταλαντεύομαι….
Λοιπόν, το εστιατόριο φημίζεται για την εξαιρετική Cucina Romana με τυπικά πιάτα όπως τα Bucatini all’amatriciana, τα ζυμαρικά Cacio e Pepe με αρωματικό Pecorino Romano, τις αγκινάρες alla Romana, αρκετά best sellers όπως η Carbonara, το ραγού Dal Bolognese, τα χειροποίητα gnocchi, τα οποία κατά την παράδοση οι Ρωμαίοι τα τρώνε τις Πέμπτες, ο μπακαλιάρος, ο οποίος παραδοσιακά από τους ντόπιους τρώγεται την Παρασκευή, τα εξαιρετικά χειροποίητα spaghettone με αυγοτάραχο και κυδώνια και οι κεφτέδες alla Romana βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα.
Από το μενού δεν λείπουν επιλογές όπως σιγο-ψημένο αρνάκι στον φούρνο, φιλέτο πάπιας, φιλέτο μοσχάρι και tagliata μοσχαρίσια όπως και ψάρι ημέρας , φιλέτο τόνος με κρούστα από σουσάμι και linguini με αστακό.
Η καθημερινή απόλαυση του aperitivo ξεκινά να σερβίρεται κλασικά από τις 16.00 και αποτελεί piece de resistance και αναπόσπαστο κομμάτι μίας μοναδικής εμπειρίας στην αιώνια πόλη. Ανυπομονώ να δοκιμάσω με τις καλύτερες μου φίλες το champagne aperitivo το οποίο συνοδεύεται από τα πεντανόστιμα stuzzichini – τυπικές Ρωμαϊκές μπουκίτσες, καναπεδάκια, πιτσάκια και χειροποίητο finger food.
Αλλά ανυπομονώ επίσης, και να ολοκληρώσουμε το γευστικό ταξίδι στο Tre in Lucina με il Tartufo Romano, το διάσημο σοκολατένιο γλυκό το οποίο αποτελείται από 13 διαφορετικές ποικιλίες Ελβετικής σοκολάτας – ένα γλυκό που έχει γίνει viral και η ιστορία του ξεκινά το 1946 και συνεχίζεται την εποχή της Dolce Vita μέσα στο αδελφάκι εστιατόριο του 3 in Lucina το Tre Scalini στην Piazza Navona.
Η συνταγή μέχρι και σήμερα παραμένει μυστική και μπορούμε να το απολαύσουμε και στα 2 εστιατόρια του Ιστορικού κέντρου Tre in Lucina & Tre Scalini. Στην επόμενη απόδραση σας στην Αιώνια Πόλη, κρατήστε αυτό το link ως “σκονάκι” και θα με θυμηθείτε!
Buon Appetito e Buon Divertimento!