ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Gastronomy Wednesdays: O Γιάννης Κιόρογλου από το «La Guérite» στις Κάννες στο Athénée της Αθήνας!

Τo Athénée συνεχίζει τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας, προσκαλώντας καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς chefs να μαγειρέψουν για μία και μοναδική βραδιά ένα special μενού. Επόμενος καλεσμένος τωv “Gastronomy Wednesdays” την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, Chef μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου «La Guérite», στις Κάννες.

Ο Γιάννης Κιόρογλου απεκόμισε πλούσια εμπειρία και εφόδια στην πολυετή θητεία του σε βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αυστρία, όπως το Martin Berasategui Restaurant, στη Lasarte-Oria της Ισπανίας, το Quique Dacosta Restaurant στη Dénia Ισπανίας, το Santo by Martin Berasategui Restaurant στη Σεβίλλη, το Konstantin Filippou Restaurant στην Βιέννη, το Notos Restaurant στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με βραβευμένα εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, το εστιατόριο Water του ξενοδοχείου Asterias Suites στη Σάνη Χαλκιδικής, το Hytra Restaurant στην Αθήνα, το εστιατόριο Mylos της Σαντορίνης, το Salvia του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια.

Το 2013, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite στις Κάννες Γαλλίας, όπου η απροσποίητη μεσογειακή του κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Για το Γιάννη, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και απαιτεί απόλυτη πειθαρχία – αλλά και τέχνη. Η άρτια τεχνική του και η αγάπη του για τις αυθεντικές γεύσεις τον συνοδεύουν σε κάθε καινούριο του project. Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο στην Καραϊβική, La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, στο Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, στο Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, στο Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, και στο Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο, στην Καραϊβική.

MENU DEGUSTATION
S N A C K S
Pissaladierè
Greek toast
Μ Ε Ν U

Valley Shrimps
Tomato water, pear, saffron

Otto Soave Classico Pra 2021 (Garganega) BIO

John Dory
Vin jaune, mushrooms, apricot, raw walnut

Quintaluna, Ossian 2019 Castilla y Leon Spain (Verdejo) BIO

Black Pig
Celery risotto, coffee and hazelnut

Bourgogne Rouge Cuvée Margot 2019 Olivier Leflaive (Pinot Noir)

Humus
Kabir Zibibbo di Pantelleria Donnafugata
Autumn flavors
MIGNARDISES

Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430

error: Content is protected !!