ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Lakis in Paris!

Ο Λάκης Γαβαλάς παρουσιάζει για πρώτη φορά την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Λάκης Γαβαλάς Loaded» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Καλεσμένος του συλλόγου Greek Paris και της προέδρου του, Χριστίνας Μαυρίδη, ο Λάκης Γαβαλάς επιστρέφει στην αγαπημένη του πόλη βάζοντας αυτή τη φορά στις αποσκευές του τις αναμνήσεις, την ιστορία και την πορεία του σ΄αυτήν που συμπεριλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου του.
Στην Galerie Negropontes, σε ένα από τα πιο πολυτελή σημεία της πόλης του Φωτός, οι θαυμαστές και φίλοι του αγαπημένου σχεδιαστή θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, ν΄ ακούσουν μερικά λόγια για τη διαδρομή της συγγραφής της αυτοβιογραφίας του, αλλά και να φύγουν κρατώντας στα χέρια τους ένα αντίτυπο στα ελληνικά με την υπογραφή του ίδιου.

“Ήταν τέλη Νοεμβρίου όταν, ως έμβρυο, αποφάσισα να ζητήσω καταφύγιο στην κοιλιακή χώρα της Τζοβάνας Γαβαλά που με κράτησε με την καλύτερη φροντίδα εκεί για εννιά ολόκληρους μήνες… Την ευχαρίστησα για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες που έμαθα να λέω «μαμά» και να αγκαλιάζω… Με θήλασε επί δυόμισι χρόνια και αυτό αποτελεί για εμένα εφόδιο ακόμη και σήμερα στα εβδομήντα μου… Στο διάβα μου είχα ως κινητήρια δύναμη άλλοτε φτερά και άλλοτε γρανάζια, μπαταρίες και γκάζι… Παραδόθηκα στην αγκαλιά του Μορφέα μόνο αφού πρώτα είχα ακουμπήσει στο αγαπημένο μου στρώμα… Ξύπνησα με τη σφυρίχτρα της ξεκούρασης όταν αυτή κουράστηκε πλέον να με «φιλοξενεί». Πέθανα μόνο από τα γέλια και έζησα για να ζω το σήμερα… Την ανάμνηση και το ενθύμιο τα έχει στα χέρια του ο θάνατος, ο οποίος έχει μείνει ακόμη εκτοπισμένος από τη θετική μου ενέργεια… Θα γίνω βιβλίο γιατί έτσι μόνο μια ζωή μπορεί να στριμωχτεί σε ένα ράφι, γιατί έτσι μόνο καθένας μπορεί να σε ξεφυλλίσει, έτσι μόνο μπορεί να σε κάνει προσάναμμα για το τζάκι του, έτσι μόνο μπορεί να σε κάνει ευρύτερα γνωστό… Καλή ανάγνωση, Λάκης Γαβαλάς”

It’s good to know: Ο ελληνογαλλικός σύλλογος Greek Paris ιδρύθηκε το 2004 και στόχο έχει να φέρει κοντά τους Έλληνες και Φιλέλληνες που ζουν στο Παρίσι και την γαλλική επικράτεια. Μέσω εκδηλώσεων, πολιτιστικών δράσεων, business dinners και Greek nights, προωθεί την ελληνική κουλτούρα και φέρνει κοντά Έλληνες και Γάλλους. Παράλληλα το Greek Paris έχει το δικό του site που έκανε rebranding τον Οκτώβριο του 2022. Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Χριστίνα Μαυρίδης. 

Σε μία εμβληματική θέση, ανάμεσα στο Λούβρο και την Collection Pinault, η γκαλερί Negropontes απολαμβάνει μία ξεχωριστή παρουσία σε ένα σημείο που κουβαλά τις παραδόσεις του παρελθόντος όσο παράλληλα είναι στραμμένο προς το μέλλον. Η πρωταρχική φιλοδοξία της γκαλερί να δώσει νέα πνοή στις Γαλλικές Διακοσμητικές Τέχνες συνδυάστηκε με την επιθυμία να δείξει το έργο καλλιτεχνών από διαφορετικά υπόβαθρα. Η γκαλερί διακρίνεται από τη σχολαστική επιλογή σπάνιων και εκπληκτικών υλικών, που απηχούν τα μεγάλα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα.

 

Πότε: 26 Οκτωβρίου στις 20.00 

Πού: 

Galerie NEGROPONTES 

14-16 rue Jean-Jacques Rousseau 75001 Paris

Είσοδος: Ελεύθερη

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Loaded

error: Content is protected !!