ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Όψεις της Μνήμης”: Καλοκαιρινές εικαστικές διαδρομές στην γκαλερί Citronne, στον Πόρο!

Η γκαλερί Citronne συνεχίζει την φετινή καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο με την έκθεση “Όψεις της Μνήμης”, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, και την οποία σας συνιστώ να επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία…

Στην έκθεση αυτή ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστα Πανιάρας, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν “Όψεις της Μνήμης”, ο καθένας με την διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία. Οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση, οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους• ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες της Μνήμης αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγιση τους στην θεματική της μνήμης. Η έκθεση αυτή συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση. Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται την λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, ΜΕΤΑ ΠΑΝΙΑΡΑ, ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

Το βράδυ της Παρασκευής, η επιμελήτρια της έκθεσης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, μας προσκάλεσε σε ένα ιδιαίτερο private viewing, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στις “Όψεις της Μνήμης”, τόσο από την ίδια όσο και από τους καλλιτέχνες, ενώ άνθρωποι των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι τόσο απο την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης το επόμενο βράδυ, το Σάββατο που μας πέρασε, μεταξύ των οποίων και οι : Ο καθηγητής Άρης Αντσακλής με την σύζυγο του Ζέττα, ο καθηγητής της Σορβόνης Γιώργος Πρεβελάκης και η κυρία Μάρω Μανιαδάκη- Πρεβελάκη, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο πρώην Δήμαρχος Οινουσών Ευάγγελος Αγγελάκος, ο εκδότης και συλλέκτης Hameed Haroon, η ηθοποιός Όλγα Τουρνάκη, οι καλλιτέχνες Γιαννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Σωτήρης Σόρογκας , Αφροδίτη Λίτη, η κυρία Μέτα Πανιάρα και η κυρία Κατερίνα Τερζοπούλου.

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ

ΜΕΤΑ ΠΑΝΙΑΡΑ

ΕΦΗ ΚΟΝΤΟΜΙΧΑΛΟΥ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΑΡΗΣ & ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΑΙΗ ΜΠΕΗ & ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΤΑΣΟΣ & ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ & ΑΜΑΛΙΑ ΑΔΑΜΑΚΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, GEORGE GRAHAM

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΟΦΩΝΟΣ

H ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ ME TON ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

ΟΛΓΑ ΤΟΥΡΝΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΑΤΖΗ ΣΟΡΟΓΚΑ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΡΟΓΚΑΣ

ΦΑΙΝΗ ΜΠΟΥΖΑ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΣΣΥΒΑ

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΑΙΗ ΜΠΕΗ

ΜΑΙΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ, ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

HAMEED HAROON, ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ

Credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!