ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η πρώτη Evening Sale δημοπρασία στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Η πρώτη evening sale δημοπρασία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λ. Εγνατίας 154 εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης), με έργα νέων και πολλά υποσχόμενων Ελλήνων εικαστικών. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην διάρκεια των εγκαινίων έναρξης της έκθεσης των έργων στο ΜΜΣΤ, τα οποία θα παραμείνουν αναρτημένα σε ειδική ενότητα του Μουσείου για μία εβδομάδα μετά το πέρας των εγκαινίων και της δημοπρασίας.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 20.30′ και στις 21.00′ θα ξεκινήσει η δημοπρασία. Για την εγγραφή στην δημοπρασία απαιτείται μονάχα Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Οι αγοραστές θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα που τους κατακυρώθηκαν στην διάρκεια της Δημοπρασίας δύο εβδομάδες μετά την λήξη της διαδικασίας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 (Ώρες: 10.00 – 20.00) και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 (Ώρες: 10.00 – 14.00).

Η δημοπρασία εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Οίκου Myro Antiques House  με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την διοργάνωση σειράς δημοπρασιών με στόχο την τόνωση της εγχώριας αγοράς τέχνης, την ανάπτυξη συνεργιών με το εξωτερικό και την χρηματοδοτική ενίσχυση των δράσεων του Μουσείου.

20141009 MMCA photo

Δημοπράτης είναι ο κ. Σταύρος Μυρωνίδης, Ιδρυτής του Myrό Group of Culture και ιδιοκτήτης του Myrό Antiques House, ο οποίος μας είπε με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας του Οίκου με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: “Είμαστε υπερήφανοι τόσο που το σημαντικότερο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ελλάδας επέλεξε να συνεργαστεί με τον Οίκο μας. Θεωρούμε την πρωτοβουλία σημαντική για την ανάπτυξη της Ελληνικής αγοράς Τέχνης, και, ειδικότερα, την υιοθέτηση της βέλτιστης διεθνούς πρακτικής της διοργάνωσης Evening Sales, δηλαδή μικρής διάρκειας εκθέσεων που συνοδεύονται από δημοπρασία των έργων, η οποία ανοίγει δρόμους προσέλκυσης ξένων και Ελλήνων συλλεκτών στην Θεσσαλονίκη και προβολής της ποιοτικής Ελληνικής Σύγχρονης Τέχνης στο εξωτερικό, με τον καλύτερο τρόπο, με την εγγύηση ποιότητας της επιμέλειας του Μουσείου. Ξεκινάμε την συνεργασία με μία έκθεση των νέων Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με μεγάλες προσδοκίες, που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, με την επιθυμία να προβάλλουμε τα έργα τους σε ένα διεθνές κοινό. Επιθυμώ οι συμπολίτες μου να συνειδητοποιήσουν ότι το Μουσείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένας χώρος μέσα στον οποίο οι καλύτερες ποιότητες της πόλης μας ζουν, αναπτύσσονται και προβάλλονται, και όχι απλά ένα ακόμα αξιοθέατο για τους τουριστικούς οδηγούς. Από την επαφή μας με την αγορά τέχνης στο εξωτερικό γνωρίζουμε την θέση της πόλης μας και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης: δεν πρόκειται απλά για έναν γνωστό πολιτιστικό φορέα, αλλά για έναν χώρο που πολλοί καλλιτέχνες από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα το θεωρούσαν τιμή τους να εκθέσουν σε αυτό. Σε επόμενες ενέργειες μας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σκοπεύουμε να προωθήσουμε μια ατζέντα διεθνών συνεργασιών”.

Το σύνολο των έργων που θα περιληφθούν στην δημοπρασία μαζί με στοιχεία για τους καλλιτέχνες θα βρείτε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα . www.myroauctions.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το προσεχές evening sale νέων Ελλήνων εικαστικών στο ΜΜΣΤ θα ανακοινωθούν σύντομα δια του Τύπου από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο προγραμματισμένης Συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με το Myrό Antiques House
O Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη το 1996 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 2009 μεταφέρθηκε σε εκτεταμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ο Οίκος εφαρμόζει διεθνείς πρακτικές στις δημοπρασίες του τόσο στις φυσικές όσο και στις ηλεκτρονικές, και αποτελεί σημείο εκκίνησης μίας σειράς από πολιτιστικές δραστηριότητες, αποτελώντας έδρα και εφαλτήριο για το Myrό Group of Culture. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η πλατφόρμα προβολής & συνεργασίας για την σύγχρονη Γλυπτική σε Ελληνικό Μάρμαρο Greek Marble Initiative με τα διεθνή συμπόσια που οργανώνει, ο πολυχώρος σύγχρονης Τέχνης Myrό Gallery (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), Πινακοθήκη, ειδικές εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο στην διεύθυνση http://artsandauctions.gr.

error: Content is protected !!