ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Poseidonion Grand Hotel & Kivotos: Οι καλύτεροι με τους καλύτερους!

Μία πρωτοβουλία, που στόχο έχει να διαδώσει τη συνεργασία μεταξύ εμβληματικών ξενοδοχείων, επιχειρήσεων τουρισμού, φορέων αλλά και αξιόλογων τοποσήμων είναι αυτή που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα στα εμβληματικά Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών και Kivotos της Μυκόνου. Η άτυπη αυτή πλατφόρμα συνεργασίας, έχει ως στόχο την ανάδειξη και τη διάδοση νέων πρακτικών φιλοξενίας, εναρμονισμένων στη σημερινή συγκυρία, ακολουθώντας τα διεθνή standards ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη την ενίσχυση αλλά και τη διάδοση πολιτισμικών στοιχείων της κάθε περιοχής. Το μήνυμα της συνεργασίας, που στόχο έχει την ανταλλαγή καλών πρακτικών στο πεδίο του τουρισμού και της φιλοξενίας μετέφερε στις αποσκευές του, το κλασικό σκάφος Prince de Neufchatel που αποτελεί την προέκταση του μυκονιάτικου ξενοδοχείου. Αυτό το συμβολικό ταξίδι ξεκίνησε από τον Ορνό της Μυκόνου, και πρώτη του στάση ήταν ο μώλος μπροστά στο εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, των Σπετσών.

άσων Μιχόπουλος, Αντώνης Βορδώνης

Ιάσων Μιχόπουλος, Αντώνης Βορδώνης

(αριστερά) Ιάσων Μιχόπουλος - (δεξιά) Αντώνης Βορδώνης_4
Στο πλαίσιο ανάδειξης των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων ως ένα βασικό πυλώνα της πρωτοβουλίας, τόσο το Kivotos, όσο και το Poseidonion Grand Hotel, έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο. Ειδικότερα το Kivotos, έχει ασχοληθεί σημαντικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου, ενώ με το Kivotos Art Projects που ξεκίνησε το 2013 δίνει τη δυνατότητα προβολής σε διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης. Επίσης το 2016, ξεκίνησε συνεργασία με τοπικούς φορείς που στόχο έχει να προβάλει τις τέχνες του νησιού, με τη «Δαντέλα της Μυκόνου» να αποτελεί ένα πρώτο σταθμό. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Poseidonion Grand Hotel, που αποτελεί εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια φορέα πρωτοβουλιών στο νησί των Σπετσών, όντας στην καρδιά της δημιουργίας και υποστήριξης όλων των σημαντικών πολιτιστικών, αθλητικών και όχι μόνο, γεγονότων που πραγματοποιούνται στις Σπέτσες. Δίπλα σε κάθε ενέργεια που στοχεύει στην πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη του νησιού, το Ποσειδώνιο, πέραν της υποστήριξης των εκδηλώσεων, φιλοξενεί εκθέσεις αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών και στηρίζει τοπικές δράσεις όπως αυτές του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών που στοχεύουν στην μετάδοση της αγάπης για την θάλασσα και της ναυτοσύνης στους νέους ανθρώπους καθώς και στην διάσωση της ξυλοναυπηγικής τέχνης που αποτελεί παράδοση στις Σπέτσες.

kahsok

Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της πλατφόρμας συνεργασίας, ανήκει στον Αντώνη Βορδώνη από το Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών και τον Ιάσωνα και Φίλιππο Μιχόπουλο από το ξενοδοχείο Kivotos της Μυκόνου. Η κίνηση αυτή, έρχεται να αποδείξει έμπρακτα την ανάγκη για συνεχή ποιοτική ενίσχυση των τουριστικών προϊόντων και να αναδείξει με τον πιο σαφή τρόπο την επιβεβλημένη διεύρυνση των συνεργασιών αλλά και να ενισχύσει ποιοτικά στοιχεία πιο κοντά στον sophisticated επισκέπτη. Από την πλευρά του Kivotos και του κλασικού ιστιοφόρου Prince de Neufchatel του Κivotos, o Ιάσωνας Μιχόπουλος, σημείωσε: «Το ταξίδι αυτό του Prince, σηματοδοτεί την έναρξη μίας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας και εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο διεύρυνσης της άτυπης αυτής πλατφόρμας. Η υποδοχή του σκάφους στις Σπέτσες ήταν παραπάνω από θερμή και σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε όλες τις δυνητικές μορφές συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν. Φυσικά, παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις διεύρυνσης τις οποίες και θα επιδιώξουμε στο άμεσο μέλλον.» Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άντωνης Βορδώνης από το Poseidonion Grand Hotel, καλωσόρισε το σκάφος και την αποστολή στο νησί, ενώ χαρακτηριστικά ανάφερε: «Η διεύρυνση των δυνατοτήτων και των συνεργασιών αποτελεί βασική παράμετρο υγιούς ανταγωνιστικότητας ενώ είμαστε σίγουροι ότι η ένταξη επιπλέον επιχειρήσεων και φορέων σε αυτό τον άτυπο συνασπισμό θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο σύνολο της τουριστικής οικονομίας αλλά και στους επισκέπτες .»

error: Content is protected !!