ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κορυφαία διάκριση για το Νηπιαγωγείο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού!

Ψηφίζουμε για το Νηπιαγωγείο μας!
Το κτίριο του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού είναι πρωτοποριακό και έχουμε την ευκαιρία, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία που διοργανώνει ηλεκτρονικά το περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» να το αναδείξουμε ανάμεσα στα 15 κορυφαία κτίρια της Ελλάδας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Πατάμε αυτόν τον σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του περιοδικού.
Κατεβαίνουμε στην κατηγορία «Κτίρια δημόσια, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού»
Επιλέγουμε το κτίριο του Νηπιαγωγείου “Ιωάννης Μ. Καρράς”.
Καταχωρούμε την επιλογή μας!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου!!!

Το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) έλαβε πρόσφατα μία σημαντική διάκριση για το Πρότυπο Νηπιαγωγείο “Ιωάννης Μ. Καρράς.” Πρόκειται για την παγκόσμιας εμβέλειας ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design –Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό).

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO011
Το γεγονός αυτό τιμά όχι μόνο το εν λόγω Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αλλά και την Ελλάδα καθώς η διάκριση συνεπάγεται διεθνή αναγνώριση. Το Νηπιαγωγείο “Ιωάννης Μ. Καρράς” είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε με Platinum και το πρώτο στον κόσμο σχολείο (εκτός των Η.Π.Α.), που λαμβάνει αυτήν την ανώτατη αναγνώριση αριστείας του U.S. Green Building Council (Συμβούλιο Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ).

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO002
Το Πρότυπο Νηπιαγωγείο λειτουργεί με δύο τάξεις, μία προνηπιακή με 138 παιδιά και μία νηπιακή με 146 παιδιά, και είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά).
Το κτίριο, που αποτελεί υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής, έχει το σχήμα “ψαριού” και η αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη έγινε από τον Αλέξανδρο Κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του και είναι προσφορά προς το μη κερδοσκοπικό Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014 και λειτουργεί στο campus Ψυχικού του Κολλεγίου.

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO003

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO004

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO006

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO007

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO008

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO010

KTIRIO-SAMARAS-NHPIAGOGEIO009

Αναδημοσίευση: cityalert.gr
Φωτογραφίες: http://www.ktirio.gr/

error: Content is protected !!