ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Tο τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί στο αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού το 6ο Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011 οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης -Διεξάγεται κάθε χρονιά το 2ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία και πιο πρόσφατη την ανάδειξή του σε National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards, το μεγάλο event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Οι περσινοί 12.000 αθλητές και επισκέπτες αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να ξεπεραστούν από τη φετινή διοργάνωση που αποτελεί χωρίς αντίπαλο το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, έχοντας υπάρξει πρότυπο για ανάλογες εκδηλώσεις και το κυριότερο έχοντας δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν για την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Φέτος μάλιστα οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες που θα δώσουν το «παρών» αναμένεται να προέρχονται από περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες.

Nikos_Karanikolas-0052

DSC_9896 - Panagiotis Mavromatis

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, την παράδοση αθλητών όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Αθανασία Τσουμελέκα θα συνεχίσουν φέτος μεταξύ άλλων οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου. Επιπλέον, για μια ακόμα χρονιά το «παρών» θα δώσουν η Βούλα Κοζομπόλη και ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών όπως και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

Swimming 3000m - Yiannis Theodoropoulos

Η καινοτομία στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα αφορά στη διεξαγωγή για πρώτη φορά του Spetses SUP event, μίας επίδειξης όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle), που θα διοργανωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου! Επιπλέον, ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place θα κολυμπήσει το Γύρο του νησιού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωτοπόρο του εγχειρήματος, Αλέξανδρο Πατούνη που ολοκλήρωσε τον άθλο σε λιγότερο από 9 ώρες, κατά τη διάρκεια των περσινών αγώνων!

DSC_0653 - Panagiotis Mavromatis

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

SMM2015 - Nikos Karanikolas-0984

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη επισήμανε: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική οικονομία. Η επιμονή μας στη μόνιμη διεξαγωγή του κάθε χρόνο το δεύτερο Σ/Κ του Οκτωβρίου, σε μια σταθερή δηλαδή ημερομηνία αντιπροσωπεύει τη συνέχεια και τη συνέπεια που έχουν καθιερώσει τον αγώνα στη συνείδηση όλου του κόσμου και γι’ αυτό μπορούμε κάθε χρόνο, όπως και φέτος να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή».

SMM2015 - Nikos Karanikolas-0921

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, τόνισε: «Το Spetses mini Marathon έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και θα δώσουμε και φέτος τον καλύτερο εαυτό μας για να υποδεχτούμε όπως πρέπει συμμετέχοντες και επισκέπτες. Σας περιμένουμε και φέτος όλους για να σας φιλοξενήσουμε με τον παραδοσιακό σπετσιώτικο τρόπο».

Running 5K - Yiannis Theodoropoulos

It’s good to know:

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2016:
1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού
2. 10 χλμ. Run
3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης
4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)
5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)
6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon
7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)
8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)
9. Spetses SUP event by BIC

error: Content is protected !!