ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

POP in: Η εικαστική ματιά στην μαζική κουλτούρα & τη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία!

Δημοφιλή είδωλα, διάσημα εμπορικά σήματα και πνευματώδη λογοπαίγνια, κυριαρχούν σε ένα ιδιαίτερο τοπίο χρωμάτων. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην ομαδική της έκθεση με τίτλο “POP in”, που θα εγκαινιαστεί στην Γκαλερί Σκουφά, την Πέμπτη 11 Απριλίου,  αντλώντας από τις βασικές αρχές της Pop και της Neo-Pop Art, παρουσιάζουν μια οπτική αφήγηση του σύγχρονου κόσμου. Ορμώμενοι από τη μαζική κουλτούρα και τη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία, αποπειρώνται να εστιάσουν σε θέματα που αναδεικνύονται από τις αντιφάσεις του κόσμου μας.
Το χιούμορ, η κριτική και η εκκεντρικότητα, τα ζωντανά χρώματα και τα καθημερινά αντικείμενα αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν νέα έργα της Pop Art που σχολιάζουν τις κοινωνικές αλλαγές, ενώ παράλληλα μας ωθούν να γιορτάσουμε τη ζωή.

Dimitri Likissas

Ανάμεσα στους Έλληνες και τους διεθνείς καλλιτέχνες, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα του Jeff Koons, πρωτοπόρου του κινήματος της Neo-Pop Art, και τα έργα του Patrick Rubinstein, της αυθεντίας της Κινητικής Τέχνης.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Στάθης Αλεξόπουλος, Jeff Koons, Harry Lambert, Dimitri Likissas, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Παυλίδης, Τάσος Παυλόπουλος, Brigitte Polemis, Patrick Rubinstein, Αμαλία Σωτηροπούλου, Philip Tsiaras.

Στέλλα Μελετοπούλου

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 11 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2019.

Το έργο του εξωφύλλου είναι της Αμαλίας Σωτηροπούλου

error: Content is protected !!