ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Knock, Knock”: Η νέα έκθεση του Helmut Middendorf!

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Knock, Knock” με καινούργια ζωγραφικά έργα και κολάζ τoυ Helmut Middendorf. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του καλλιτέχνη με τίτλο “Athens – Studio South”, που περιέχει τα έργα που έχει δημιουργήσει κατά τη χρονική περίοδο από το 1990 έως σήμερα στο στούντιο του στην Αθήνα. Ένα μεγάλο μέρος των ζωγραφικών έργων και κολάζ των τελευταίων ετών καθώς και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο δημοσιεύονται για πρώτη φορά σε αυτή την έκδοση.

Στην έκθεση ο Middendorf δείχνει την μεγάλη του ευελιξία όσον αφορά την δημιουργία των έργων του, παρουσιάζοντας νέους πίνακες και θέτοντας στο επίκεντρο τους την εξερεύνηση της αφηρημένης τέχνης. Τα ζωγραφικά έργα αποτελούνται από ελεύθερες και αυθόρμητες συνθέσεις σε έντονα και λαμπερά χρώματα μαζί με κολάζ από φωτογραφίες και διαφορετικά λογότυπα που ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει ή δημιουργήσει. Οι συνθέσεις αυτές συνδυάζουν εικόνες από τη μεγάλη συλλογή αρχειακού υλικού του καλλιτέχνη και ζωγραφισμένα αντίγραφα από καρτούν ή αποσπάσματα σκίτσων. Τα λογότυπα δίνουν στα έργα ένα επιπλέον νόημα που μπορεί να είναι ειρωνικό, παράλογο ή ακόμα και ενοχλητικό.

Σύνθεσεις από κολάζ συμπληρώνουν την έκθεση. Τα κολάζ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς του Middendorf, καθώς ο ίδιος συλλέγει συστηματικά εικόνες απο το ‘90 από περιοδικά και έντυπα τα ο οποία χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τα κολάζ του. Είτε μέσω της ζωγραφικής είτε του σχεδίου, της φωτογραφίας ή των κολάζ, ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων προσεγγίσεων και μέσων έκφρασης.

Απριλίου – 1 Ιουνίου 2019
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Απριλίου, 8-10 μ.μ.

error: Content is protected !!