ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

To Ζonars φιλοξενεί την έκθεση του Μαρκ Χατζηπατέρα!

Το Ζοnars στηρίζοντας την τέχνη και τους Έλληνες καλλιτέχνες, φιλοξενεί στο χώρο του γλυπτά από χυτό αλουμίνιο και ζωγραφικά έργα του Μάρκ Χατζηπατέρα σε συνεργασία με την γκαλερί a.antonopoulou.art.

Τα γλυπτά παίρνουν τις μορφές τους από τα έργα ζωγραφικής – σε ορισμένες περιπτώσεις πιο άμεσα και άλλοτε λιγότερο. Με ύψος 50 εκατοστά, έχουν το οικείο, ευγενικό ανάστημα των κατοικίδιων της οικογένειας. Όπως τα σχήματα και τα πλάσματα στους πίνακες, επικαλούνται φυτά, δέντρα, φωτιστικά, έπιπλα, τη θαλάσσια ζωή, πουλιά, μικρά αρπακτικά, ιερογλυφικά καθώς και σκοτεινά ιερά αντικείμενα. Ως αυτόνομα και επιδαπέδια, σε αντίθεση με τους δισδιάστατους ομολόγους τους, η παρουσία και η προέλευσή τους είναι ακόμα πιο διφορούμενη. Από τα γλυπτά, μερικά έχουν ένα αστραφτερό μεταλλικό φινίρισμα, και άλλα είναι βαμμένα μαύρα και άλλα λευκά.

It’s good to know: Ο Μαρκ Χατζηπατέρας σπούδασε στις Σχολές Καλών Τεχνών Hammersmith, και Saint Martins, στο Λονδίνο και στο Πολυτεχνείο του Λίβερπουλ, Τμήμα Καλών Τεχνών. Ζει ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες & Ιδιωτικές Συλλογές όπως: Βασιλική Τράπεζα της Σκοτίας, Λονδίνο, Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη, Μουσείο Τέχνης Zimmerli, New Jersey, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Άνδρος, ΕΜΣΤ Αθήνα, IDS/American Express, Νέα Υόρκη κ.α.
Έργο μωσαϊκό στολίζει τη στάση του Μετρό στην 28η οδό, Νέα Υόρκη, γλυπτό του στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Zonars μέχρι τέλος Απριλίου για τους επισκέπτες του Zonars.

error: Content is protected !!