ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πανελλήνιοι μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές σχολικές εκδηλώσεις είναι οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018 που οργανώθηκαν για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν και με την οικονομική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.
Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) έλαβαν μέρος 700 περίπου μαθητές 79 σχολείων από Αττική, Μακεδονία, και Στερεά Ελλάδα {Φωκίδα,Φθιώτιδα). Ο Τελικός Αγώνας έγινε στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα μεταξύ των Σχολικών ομάδων του 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Πρώτευσε η Ομάδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Αναστασία Πασχαλίδου (απο το Υπουργείο Παιδείας), Παύλος Καλλιγάς (Καθηγητής Διευθυντής Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών), Κώστας Καλογεράκης (Χορηγός απο την Εθνική Τράπεζα), Σπύρος Κωνσταντάτος (απο το Υπουργείο Παιδείας) ανάμεσα στους μαθητές

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών καθηγητής Παύλος Καλλιγάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ.Σπύρος Κωνσταντάτος, ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ.Κώστας Καλογεράκης, η κ.Αντζελα Γκερέκου, η Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ.Κατερίνα Κοσκινά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOVA κ.Λάμπης Ταγματάρχης κ.α.
Οι Αγώνες τελέστηκαν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Μέγας Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Λάμπης Ταγματάρχης

Λουκάς Αναγνωστόπουλος (Αντιδήμαρχος Δελφών), Άντζελα Γκερέκου

Λάμπης Ταγματάρχης, Αναστασία Πασχαλίδου (απο το Υπουργείο Παιδείας), Περικλής Σπάτουλας (απο το Κέντρο Δελφών)

Σπύρος Κωνσταντάτος (απο το Υπουργείο Παιδείας), Άννα Βάρλα (απο το Υπουργείο Παιδείας), Κώστας Καλογεράκης (Χορηγος απο την Εθνική Τράπεζα)

Credits: Papadakis Press

error: Content is protected !!