ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Αντιμετωπίζοντας Προκλήσεις/Κινδύνους στην Προ-Εφηβεία/Εφηβεία: Kλειδιά για Γονείς»

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων και γονέων, Τζίνα Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία άλλη μία ομιλία στον ΙΑΝΟ  με θέμα «Αντιμετωπίζοντας Προκλήσεις/Κινδύνους στην Προ-Εφηβεία/Εφηβεία: Kλειδιά για Γονείς».

Follow me…

Τζίνα Θανοπούλου

Στην διάλεξη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Προ-εφηβεία, εφηβεία, συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη: ορισμοί & διάκριση όρων για την Generation I.

Μια εξαιρετική ομιλία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε οι γονείς που έχουμε παιδιά στην εφηβεία από την έγκριτη συμβουλευτική ψυχολόγο παίδων, εφήβων και ενηλίκων MA HARVARD UNIVERSITY Τζίνα Θανοπούλου. Πως βάζουμε όρια στα παιδιά μας, πως επικοινωνούμε με αυτά, πως αποκτούν αυτοπεποίθηση αλλά κα ποιές αλλαγές – κίνδυνοι έχει επιφέρει στη ζωή των παιδιών μας το διαδίκτυο, ήταν μερικά από τα θέματα που είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε. Μέσα από χιούμορ , υποδείξεις , παραδείγματα , βιώματα και συμβουλές η Τζίνα Θανοπούλου μας καθήλωσε για μια ακόμη φορά, εστιάζοντας στη γενιά Generation i. Την ομιλία της προλόγισε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Διοίκησης Επιχειρήσεων Dr.Μανώλης Κονδύλης, ενώ η ομιλία συμπληρώθηκε από τις απόψεις των ψυχολόγων Αγγελική Καβαλλιεράτου και Μαριάννα Λαγουμίδη ειδικευμένη στη διαταραχή ΔΕΠ-Υ.

“Τι Επηρεάζει το Μυαλο & τη Ψυχή των Εφήβων παίδων μας σήμερα”

Όπως τόνισε η γνωστή Ψυχολόγος στην ομιλία της, κάθε γονιός πρέπει να διαλέγει και να ιεραρχεί τα «ΝΑΙ» του, αλλά και τα «ΟΧΙ» του. Η ανάγκη για υπακοή στους κανόνες & υποχρεώσεις της οικογένειας, σχολείου κλπ. είναι ενδεδειγμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως π.χ. από το Διαδίκτυο, Bullying, παραβατική συμπεριφορά, Χρήση ουσιών, Διατροφικές διαταραχές, καθώς και για το κτίσιμο: της αυτογνωσίας, του σεβασμού & της αυτοπεποίθησης. “Αυτοί είναι και οι σημαντικοί παράγοντες για να καλλιεργηθεί η συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη EQ & SQ” τόνισε η Τζίνα Θανοπούλου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της.


Η Τζίνα Θανοπούλου για άλλη μια φορά εφοδίασε με πολύτιμα κλειδιά τους γονείς ώστε να μεγαλώσουν ισορροπημένα & ευτυχισμένα παιδιά με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και την σωστή ψυχολογική υποστήριξη στα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής τους.

error: Content is protected !!