ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

OVAC: Η επιτομή του απόλυτου luxury lifestyle dining & η συγκλονιστική ιδιοσυγκρασία του Χρόνη Δαμαλά!!

Το ταλέντο χαρίζεται απλόχερα από τις μοίρες και από το πεπρωμένο, και όσοι διαλεχτοί το απέκτησαν “οφείλουν” να ανταποδώσουν χαρίζοντας ευδαιμονία. Και ο Χρόνης Δαμαλάς, είναι ένας chef που δεν του χαρίστηκε απλά το ταλέντο της μαγειρικής, αλλά το θείο δώρο του να θέλεις να βρίσκεσαι κοντά του, του να κάνει τον καθένα να νοιώθει ξεχωριστός, διαλεχτός, μοναδικός.

Χρόνης Δαμαλάς, ο σεφ του βραβευμένου εστιατορίου OVAC του ξενοδοχείου Cavo Tagoo

Σε προσωπικό επίπεδο, το φετινό καλοκαίρι βρέθηκα κάμποσες φορές να δειπνώ στο βραβευμένο εστιατόριο Ovac του ξενοδοχείου Cavo Tagoo, και άλλες τόσες να παίρνω το πρωινό μου, και κάθε φορά, αυτό που μου έμεινε σαν μαγική ανάμνηση πάνω και πέρα από την πλούσια γαστρονομική εμπειρία, ήταν το πως μας υποδέχθηκε ο Χρόνης, πως αντέδρασε σε κάθε διαφορετική περίσταση, πως ασχολήθηκε έως και με την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια, όπως αν χρειάζομαι λίγο γάλα στον καφέ μου ή τις επιθυμίες της Ελμίνας και των φίλων της, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν το γευστικό βάθος των δημιουργιών του βραβευμένου σεφ, αλλά chicken nuggets και burgers. “Απόλυτα λογικό, και εγώ αυτό θα ήθελα, αφήστε το πάνω μου”, κατά τον Χρόνη, ο οποίος αφήνοντας ένα φιλί στο μάγουλο της Ελμίνας, εξαφανίστηκε στην κουζίνα του για να ετοιμάσει για αυτήν και την παρέα της τα πιο αριστουργηματικά chicken nuggets που μπορεί να διανοηθεί ανθρώπου νους, καθώς και μία ποικιλία από ζουμερά ευφάνταστα burgers, που συνοδεύονταν από ολόχρυσες cruchy τηγανιτές πατάτες. Ποιος άλλος chef θα άφηνε για λίγο στην άκρη την αφρόκρεμα των jet setters, των billionaires και των celebrities, που δειπνούσαν (και) εκείνο το Σάββατο στα διπλανά τραπέζια, για να ασχοληθεί με την αβάσταχτη ελαφρότητα της γευστικής παλέτας της εντεκάχρονης παρέας, και να την μετατρέψει σε γαστρονομική εμπειρία; Ποιος άλλος θα “καταδεχόταν” να ψάξει να βρει την γαλατιέρα που σου έλειπε για να την αφήσει στο τραπέζι του πρωινού σου, μιας και το υπόλοιπο προσωπικό δεν είχε ακούσει την επιθυμία σου; Ο Χρόνης εντελώς ακομπλεξάριστα -και με περίσσια μάλιστα χαρά- παίρνει με την ίδια άνεση τον ρόλο του μάγειρα, του σεφ, του σερβιτόρου, του μέτρ, του οικοδεσπότη, και τον φέρει εις πέρας τόσο φυσικά, σαν να γεννήθηκε για να κάνει μόνο αυτό, αποκλειστικά για εσένα. Όπως ακριβώς κάνουν οι ταλαντούχοι άνθρωποι, οι διαλεχτοί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μα ποιος είπε πως ο Χρόνης Δαμαλάς είναι ένας τυχαίος chef?

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μα ποιος είπε πως ο Χρόνης Δαμαλάς είναι ένας τυχαίος chef?

Tο βραβευμένο εστιατόριο OVAC του ξενοδοχείου Cavo Tagoo σας καλωσορίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πιο δημοφιλές και συνάμα ειδυλλιακό σημείο της Μυκόνου ευελπιστώντας να σας παρασύρει στην πιο πλούσια γαστρονομική αλλά και συναισθηματική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού. Να σημειώσουμε και την συνεργασία του εστιατορίου φέτος με τον Γιάννη Μωράκη.

Τα ποιοτικότερα συστατικά και οι εξεζητημένες άριστες πρώτες ύλες συνεχίζουν και φέτος να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα μενού Ιαπωνικό αλλά και Μεσογειακό, με γευστικό βάθος, άξιο να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η αξιομνημόνευτη κουζίνα του σεφ Χρόνη Δαμαλά, φέτος πιο ανανεωμένη και τεχνικά άρτια από ποτέ, παίρνει πλέον σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σας στην πιο εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα της χώρας. Κάθε δημιουργία αποτελείται από τα καλύτερα τοπικά υλικά. Όλα τα πιάτα φέρουν την κοσμοπολίτικη αισθητική και την υπογραφή του Cavo Tagoo που στοχεύουν να απογειώσουν την εμπειρία του κάθε καλεσμένου μας. Και όταν όλα αυτά ντύνονται με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο αιγαίο, ποιος μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια πρόκληση.

error: Content is protected !!