ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Bραδιά όπερας στο ιστορικό Αρχοντικό του 1517 της οικογένειας Λάσκαρι στον Άγιο Μάρκο της Κέρκυρας!

Mε μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στη μουσική και το απαράμιλλο ελληνικό καλοκαίρι θα καλωσορίσει η Greece Sotheby’s International Realty τους εκλεκτούς φίλους της, με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Κέρκυρας.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, το αρχοντικό Λάσκαρι στο παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν τους καλεσμένους στις αιθέριες μελωδίες της όπερας. Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης θα συναντηθούν για μια και μοναδική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού και τον έναστρο ουρανό του Ιονίου, για να πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με τις βελούδινες φωνές τους και εκλεπτυσμένες οπερατικές μελωδίες.

H απόλαυση της “καλής ζωής” άλλωστε συνθέτει τον πυρήνα της φιλοσοφίας της Greece Sotheby’s International Realty. Εμπειρίες που όμοιές τους δύσκολα συναντά κανείς, για ανθρώπους που κάνουν πράξη το “joie de vivre” σε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας.

Μια ιστορική κατοικία από την οποία έχουν περάσει κατά καιρούς σπουδαίες προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, βασιλείς, πρωθυπουργοί και εμίρηδες θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει την ξεχωριστή αυτή βραδιά. Με φόντο το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, το οποίο μάλιστα “ιδρύθηκε” από την οικογένεια Λάσκαρι όταν επέστρεψε από τη Βενετία το 1517, η οικία Λάσκαρι είναι πιστό αντίγραφο εκείνης που δεσπόζει στην ερειπωμένη καστροπολιτεία του Μυστρά σύμφωνα με την αναπαράσταση του καθηγητή  Ορλάνδου.

Το εντυπωσιακό οίκημα συνολικού εμβαδού 1.600 τ.μ. είναι χτισμένο σύμφωνα με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει τόσο με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του όσο και με την προσεγμένη διακόσμηση στο εσωτερικό του. Στην οικία Λάσκαρι φιλοξενούνται κειμήλια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπως το διακοσμητικό δεξί ακρόπρυμνο ξύλινο άγαλμα χριστιανικής γαλέρας καθώς και το τεράστιο φανάρι της, το βυζαντινό σκήπτρο ή αλλιώς “σφαίρα του κόσμου”, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το πλούσιο αρχειακό υλικό και η αξιοθαύμαστη βιβλιοθήκη της οικογένειας.

Αυτό το πανέμορφο πετρόκτιστο αρχοντικό του 1500 θα αποτελέσει τον “καμβά” πάνω στον οποίο θα φτιαχτεί ένα μοναδικό έργο τέχνης από δύο φωνές και ένα πιάνο!

error: Content is protected !!