ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Όλα όσα ξεχώρισα από την SS20 Συλλογή της Ratt και της Ρίτας Αττάλα!

Την Ρίτα την θυμάμαι από το σχολείο. Πηγαίναμε στο Pierce College και οι δύο, απόφοιτες σε διαφορετική χρονιά. Ξεχώριζε. Κορυφαίο σχολείο θηλαίων, αρκετές από όσες φοιτούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο ξεχώριζαν -και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν και στην απόλυτα επιτυχημένη ενήλικη ζωή τους- μα η Ρίτα ξεχώριζε με έναν πολύ δικό της μοναδικό τρόπο. Δεν ξέρω τι έγραψαν οι συμμαθήτριες της για την Ρίτα στον “Θησαυρό” της χρονιάς της, πάντως όλες ήμασταν σίγουρες πως η Ρίτα Αττάλα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα ασχολιόταν με την μόδα. Και θα ασχολιόταν με το μεγάλο της πάθος με την σοβαρότητα, με το ταλέντο, με την συνέπεια, με την καλλιέργεια και την αισθητική που διαθέτει. “Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να παίζω με τις κούκλες, να τους αλλάζω ρούχα, να τους ράβω ρούχα. Η μόδα είναι κάτι που το ήθελα στη ζωή μου από πολύ μικρή. Ήμουν όμως αρκετά μεγάλη όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα ρούχα. Πιστεύω πως ο άνθρωπος για να πετύχει σ’ αυτό που κάνει, πρέπει να το αγαπάει πολύ, οπότε ήταν ζήτημα χρόνου το να ξεκινήσω κάτι δικό μου κάποια στιγμή…” έλεγε η Ρίτα για την Ratt που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Κύπρο, και με απόλυτη επιτυχία την συνέχισε στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ίσως επειδή τα σχέδια της απευθύνονται στην πραγματική γυναίκα. Στην πολυάσχολη γυναίκα που δεν έχει χρόνο για να αλλάζει πολλές εμφανίσεις, για την γυναίκα που φεύγει από το σπίτι της το πρωί και ενδεχομένως θα βγει από το γραφείο της το βράδυ κατευθείαν για μία πρόσκληση, για ένα ποτό ή ένα dinner.

Ρούχα που προσαρμόζονται ανάλογα με την περίσταση και με την βοήθεια ενός απλού αξεσουάρ, μίας ζώνης ή ενός κομψού ζευγαριού sandals, μπορεί να γίνει από απλό καθημερινό έως πιο βραδινό-αν υπάρχει ακόμη αυτός ο όρος.

“Δεν είμαι σχεδιάστρια ακριβώς. Έχω δημιουργήσει μία εταιρία η οποία αποτελείται από μία ομάδα σχεδιαστών. Εγώ είμαι ο άνθρωπος που δίνει το concept της συλλογής, και από κει και πέρα δουλεύουμε ομαδικά. Οι εμπειρίες μας έχουν δείξει πως στη ζωή μας πρέπει να είμαστε συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές. Κάτι για να πάει μπροστά και να εξελιχτεί πρέπει να γίνεται ομαδικά. Αυτό άλλωστε είναι και το μότο μας στην εταιρία…” μου έλεγε και την τελευταία φορά που την συνάντησα για πρωινό στο Athenee, λίγες μόλις μέρες πριν το lock-down. Θυμάμαι πως σε εκείνη την συνάντηση μας, της παρήγγειλα επί τόπου δύο παντελόνια από υπέροχη δαντέλα, ένα λευκό και ένα μαύρο, που ξέρω πως θα τα φορέσω από ένα απλό t-shirt και τα Hermes μου σανδάλια για να πάω στις Σπέτσες, έως με την λευκή δαντελένια πουκαμίσα και τα Chanel πέδιλα, σε καλοκαιρινό πάρτι σε βεράντες και κήπους στο Παλιό Λιμάνι.

Πριν λίγες ημέρες, ανέβασα στα Insta Stories μου τις νέες μου παραγγελίες που έκανα από την SS20 συλλογή της Ratt, -μέσα σε ένα κρεσέντο αισιοδοξίας για την μετά lock-down εποχή- μέσα από το fashion-insta.net, και τα μηνύματα σας ήρθαν το ένα μετά το άλλο για τις επιλογές μου.


Οι εμπνεύσεις της Ρίτας για αυτό το τόσο ξεχωριστό καλοκαίρι θέλουν minimal γραμμές, κομψή μονοχρωμία και φίνα υφάσματα, όπως άλλωστε ορίζει η αισθητική της.

 

 

Μπείτε εδώ για να κάνετε τις δικές σας παραγγελίες για το πιο πολυαναμενόμενο καλοκαίρι που μπορώ να θυμηθώ…

error: Content is protected !!