ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι πιο κομψές προτάσεις δώρων από το Πωλητήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

Το να μιλήσω για άλλη μία φορά για την αγάπη μου για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, θα ήταν τόσο τετριμμένο και κλισέ όσο κι αν έγραφα για άλλη μία φορά, πόσο τυχερή νιώθω, που μαζί με την Ιλεάνα έχουμε εδραιώσει το πιο εμβληματικό Μουσείο, που ίδρυσαν το 1964 ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή στη καρδιά της Κηφισιάς, για το σπίτι του The Pop Up Project, το πρώτο και μεγαλύτερο Pop Up που έχει γίνει πλέον θεσμός.
Και τόσα χρόνια, όσες φορές και για όποιον λόγο -πίστεψε με, πλέον οι λόγοι για να βρεθείς στο στολίδι της Κηφισιάς είναι πολλοί- κι αν επισκεφτούμε το Μουσείο που καταρχήν σκοπό του έχει τη προώθηση της επιστημονικής έρευνας στον ελληνικό φυσικό χώρο και τη περιβαλλοντική εκπαίδευση και αποστολή του να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες τον πλούτο των φυσικών πόρων της χώρας τους και να αναλάβουν την ευθύνη προστασίας τους, δεν υπάρχει φορά, που να μην σταματήσουμε στο Πωλητήριο του και να χαζέψουμε από κοντά τις υπέροχες συλλογές που έχει επιλέξει η Νίκη Γουλανδρή με την μοναδική φινέτσα της, για αυτό, να μην έχουμε επιλέξει έστω κι ένα δώρο για το σπίτι μας ή για να προσφέρουμε σε ένα κάλεσμα μας, ένα παιχνίδι που να μην έχουμε αγοράσει για τα παιδιά μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα πιο σπουδαία και αγαπημένα Μουσεία του κόσμου.

Τώρα, το Πωλητήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, κατανοώντας την αγάπη του κόσμου για τις συλλογές του, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, και δημιουργεί το δικό του eshop, ώστε να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να κάνουμε τη παραγγελία μας.

Οδηγός Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Ένας κατατοπιστικός και χρήσιμος οδηγός, στον οποίον αναφέρονται πληροφορίες για το κτήριο και την πορεία του Μουσείου, καθώς και πολλά στοιχεία για τα φυτά, τα έντομα, τον κόσμο της θάλασσας, τα πουλιά, τα ερπετά και αμφίβια, τα θηλαστικά, τα πετρώματα και ορυκτά και τα απολιθώματα που περιλαμβάνονται στους εκθεσιακούς χώρους και στις συλλογές των εργαστηρίων του Μουσείου. Επίσης, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και για τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Ακόμη, αναφέρονται στοιχεία για τη Βιβλιοθήκη και τις Εκδόσεις και το φωτογραφικό αρχείο. Τέλος, γίνονται αναφορές στα Παραρτήματα του Μουσείου (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), Κτήμα Σπάροζα και Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου), καθώς και στους Φίλους του Μουσείου.
10.00€

Στην πλούσια ποικιλία αντικειμένων, μπορούμε μεταξύ άλλων να βρούμε Λιθογραφίες, Πορσελάνες με φυτά που έχει ζωγραφίσει η βοτανική ζωγράφος Νική Γουλανδρή, ενδιαφέρουσες Εκδόσεις, το Τυχερό Γούρι 2022 και πραγματικά αμέτρητες άλλες ιδέες δώρων για τους μικρούς μας φίλους κάθε ηλικίας! Παζλ για να απασχοληθούν ευχάριστα στο σπίτι, Μινιατούρες ζώων για να ξεκινήσουν – ή και να εμπλουτίσουν – τη συλλογή τους, Λούτρινα Ζωάκια της Άγριας Φύσης, Τετράδια με ευφάνταστα σχέδια εμπνευσμένα από το ζωικό και φυτικό βασίλειο, μεγάλες Αφίσες για να τις χρωματίσουν, διάφορα Επιτραπέζια – και όχι μόνο – Παιχνίδια, Παιδικά Βιβλία, Γραφική ‘Yλη σε πολλά σχέδια και χρώματα και πόσα ακόμη!

Ανασκαφή Σκελετού Δεινοσαύρου – Βελοσιράπτορας, 13.00€

Αυτές, είναι οι δικές μου επιλογές…

Shells from the Greek Seas, H αγγλική αυτή έκδοση περιλαμβάνει 330 απεικονίσεις και περιγραφές ειδών και παρατίθεται κατάλογος 940 ειδών, που απαντώνται στις ελληνικές θάλασσες. Σε ειδικά κεφάλαια δίδονται στοιχεία για τη μορφολογία, φυσιολογία, ανατομία και την θέση των οργανισμών αυτών μέσα στο θαλάσσιο οικοσύστημα, καθώς και στοιχεία για τη συλλογή και συντήρηση κοχυλιών και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Περιλαμβάνει, επίσης, χάρτες, γραμμικές παραστάσεις, σχέδια και ακτινογραφίες κοχυλιών.
Εκδότης: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Συγγραφείς: Marianne Delamotte, Εύη Βαρδαλά-Θεοδώρου
Έτος έκδοσης: 2001
50.00€

Παιώνιες στην Ελλάδα, Οι εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, παρουσιάζουν την επανέκδοση του σπουδαίου βιβλίου Παιώνιες στην Ελλάδα, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1984. Έκτοτε η μελέτη του είδους της παιώνιας εμπλουτίστηκε με πολλά νέα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στη νέα, αναθεωρημένη έκδοση, η οποία μάλιστα συνέπεσε με τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Γουλανδρή.
Οι αυτοφυείς παιώνιες στους λόφους και στα βουνά της Ελλάδας είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυτά, με μεγάλα λευκά, ιώδη ή ερυθρά άνθη, που διακρίνονται για το ωραίο φύλλωμά τους. Πριν σαράντα χρόνια η εξάπλωσή τους στην Ελλάδα ήταν πολύ λίγο γνωστή και ακόμη λιγότερο είχαν μελετηθεί η ταξινόμησή τους και η ονοματολογία τους. Η ευρεία βοτανική έρευνα και η λεπτομερής μελέτη τα τελευταία σαράντα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή κατανοητή, άριστα τεκμηριωμένη και με άφθονες απεικονίσεις αναφορά στο γένος Paeonia, όπως αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα. Η μονογραφία είναι επίσης μια σημαντική συμβολή στη γνώση για τις μεσογειακές παιώνιες στο σύνολό τους. Αρχίζοντας με τη φαρμακευτική φήμη τους και τη μυθολογία όπως καταγράφονται από τους αρχαίους Έλληνες, ιχνηλατεί την ιστορία της έρευνας για τις παιώνιες από τους αρχαίους βοτανοσυλλέκτες μέχρι τη σύγχρονη βοτανική βιβλιογραφία και περιέχει απεικονίσεις από σπάνια πρώιμα έργα, όπως και σημερινές εργασίες που έγιναν ειδικά για το φυτό αυτό. Η έκδοση αναφέρεται λεπτομερώς σε όλα τα είδη και υποείδη της Paeonia που απαντούν στα ελληνικά νησιά και την ελληνική ενδοχώρα. Επιπλέον εξετάζει τη μορφολογία, τη γεωγραφική εξάπλωση και την καλλιέργειά τους.
Εκδοτικός Οίκος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ
80.00€

Offset – σχέδιο Ν. Γουλανδρή ‘Paeonia mascula subsp. mascula’ (39χ27εκ), 15.00€

Sous plat – σχέδιο Ν. Γουλανδρή ‘Paeonia mascula subsp. hellenica, 70.00€

Σετ 2 πορσελάνινα αρωματικά κεριά – σχέδια Ν. Γουλανδρή, 30.00€

Σετ 2 sous plat – σχέδια Ν. Γουλανδρή, 140.00€

Φλυτζάνια espresso (σετ των 2) – σχέδιο Ν. Γουλανδρή ‘Crocus olivieri / Crocus biflorus’, 25.00€

Σετ 2 πορσελάνινα πιάτα δαντέλα – σχέδια Ν. Γουλανδρή, 98.00€

It’s good to know: Κάθε αγορά μας συμβάλλει στη συντήρηση και φροντίδα των χιλιάδων ειδών που διαθέτουν οι συλλογές του ΜΓΦΙ και προωθεί το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο!

error: Content is protected !!