ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι διαχρονικές & κοσμοπολίτικες συλλογές The Omni στο The Pop up Project {Exclusive}!

THE OMNI λογότυπο: Πυξίδα, μας προσανατολίζει προς τη γραμμή του χρόνου μας, ταξίδι στο χρόνο, ανάμεσα στο μελλοντικό και το νοσταλγικό. Φοίνικας, συνεχώς εξελισσόμαστε, αναδημιουργούμε τον εαυτό μας μέσα από τις αναζητήσεις, τις περιπέτειες των ταξιδιών μας. Το THE OMNI είναι η μηχανή του χρόνου.

Με δημιουργό την Μαργαρίτα Φιλιππότη, το THE OMNI προσφέρει ένα διαχρονικό στυλ που είναι κοσμοπολίτικο, εκλεπτυσμένο και πλούσιο σε επιρροές. Φτιαγμένη από υφάσματα διαλεγμένα για την ποιότητά τους και σχεδιασμένα για να φοριούνται συνεχώς, η κάθε συλλογή είναι εξαιρετικά δομημένη – οι ευέλικτες σιλουέτες και η ποικίλη χρωματική παλέτα επιτρέπουν στα ρούχα του THE OMNI να ξαναταιριάζονται και να ανα-χαρακτηρίζονται κάθε φορά.

Κομμάτια από διαφορετικές συλλογές μπορούν να συνδυαστούν εύκολα ενώ διατηρούν μια άνετη φόρμα γύρω από το σώμα καθώς κινείται. Μερικά στοιχεία είναι δανεισμένα από παραδοσιακά και αρχαία Ελληνικά ενδύματα: ο μινιμαλιστικός χιτώνας (το καφτάνι), το αιθέριο σχέδιο, και η αλληγορία της εσωτερικής ισορροπημένης ζωής σαν προστατευτικός ξενώνας μιας έντονης και περιπετειώδους προσωπικότητας.
Τα καθημερινά φορέματα δίνουν πρακτικότητα και συνέχεια στα κομμάτια των συλλογών. Η χρωματική παλέτα περιέχει ευρεία ποικιλία έντονων και υποτονικών αποχρώσεων που αναδεικνύουν την ίδια τη θηλυκή ένταση της σιλουέτας και συμπληρώνουν τις εκφράσεις του σώματος και του προσώπου.

Κάθε συλλογή είναι σχεδιασμένη και αναπτυγμένη μέσα από το πάθος μας για τα ενδύματα που είναι φτιαγμένα προσεκτικά, από τα αρχικά σχέδια μέχρι τις παραδόσεις.
Το δίκτυο συνεργατών μας είναι εσκεμμένα ποικίλο τόσο σε εμπειρίες όσο και σε ειδικότητες όπου η συνεργασία μας με τεχνίτες έχει αναδείξει εφευρετικές φόρμες με καινούργιες προσεγγίσεις σε παλιές τεχνικές.

Μας αρέσει να εξερευνούμε διαφορετικές διαδρομές έκφρασης αλλά δεν ζητάμε να πούμε μια νέα ιστορία σε κάθε συλλογή. Αντί να στοχεύουμε στο εντυπωσιακό, στο υπερβολικό, στο καινούργιο, προσπαθούμε να βρούμε αυθεντικές παραλλαγές, να επικεντρώσουμε στις λεπτομέρειες, να δημιουργήσουμε ρούχα που είναι πιο ταιριαστά, πιο διαχρονικά, που παλιώνουν με ανεπίσημη κομψότητα. Έτσι οι συλλογές μας είναι μια συνεχής γραμμή που επεκτείνεται από εποχή σε εποχή με την άφιξη νέων κομματιών.

Στο THE OMNI είναι αρχή μας να δημιουργούμε σχέσεις βασισμένες στο δίκαιο και στο σεβασμό, είναι σημαντικό για μας να δίνουμε και να λαμβάνουμε επιρροές από τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε, με τους οποίους συν-δημιουργούμε το όραμα μας για το brand αλλά και πέρα από αυτό.

Με εμπειρία στις επιχειρήσεις και στην ψυχολογία ως στέλεχος σε έργα στο εξωτερικό, η Μαργαρίτα Φιλιππότη δημιούργησε το THE OMNI μετά από πολυετή ενασχόληση με την ίδρυση εμπορικών και κυβερνητικών brands. Κέρδισε εμπειρία ειδικά στο να συνδυάζει το σύγχρονο με το παραδοσιακό στην εξιστόρηση της κουλτούρας & ταυτότητας ενός έργου, όταν ανέλαβε την διεύθυνση μάρκετινγκ για τη δημιουργία μιας νέας πόλης στη Μέση Ανατολή.

Έχει πάθος με την επιχειρηματικότητα. Η προσέγγισή της προς τη δημιουργία είναι να επικεντρώνει στην απλότητα και στη διαύγεια του μηνύματος, στήνοντας εφευρετικά έργα που μπορούν διαρκώς να εξελίσσονται.

SS22
PHOTOGRAPHY: @kaplanidis
CREATIVE DIRECTOR: Stellar
MODEL: @esthermastroyianni
AGENT: @athens_designers

SS22: Tαξίδι στο Χρόνο
Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή των ιστοριών μας.
Την ονομάζουμε στιγμές: σύντομες αποτυπώσεις αυτοέκφρασης, οικειότητας και της σχέσης μας με το χρόνο. Επιθυμούμε να είμαστε διαχρονικοί. Είναι ο οιωνός μας για ένα μελλοντικό και νοσταλγικό όραμα.


Ενώνοντας πολλαπλά θραύσματα: φωνές, σκηνές, σιωπή, σε κάψουλες σκέψης. Ενώ μπλέκονται με το χρόνο για να δημιουργήσουν μια αυθεντική ταυτότητα. Και κάπως έτσι, το The Omni είναι μια μηχανή του χρόνου.
Το κάλεσμα στην περιπέτεια: να συν-δημιουργήσουμε τη γραμμή του χρόνου μας.

Η συλλογή του καλοκαιρού 2022 επικεντρώνει πιο ριζικά στην ερώτηση που έχει αναδυθεί από όσα έχουμε περάσει όλοι τελευταία, ‘τι χρειαζόμαστε πραγματικά’, και στην περίπτωσή μας ‘τι χρειαζόμαστε πραγματικά από τη συλλογή των διακοπών μας’. Τι την κάνει επιθυμητή, χρήσιμη, κολακευτική? Και βρίσκουμε πάντα ότι η απάντηση είναι άνεση και ελευθερία. Αυτά είναι που διακρίνουν αυτά που πρέπει να αφαιρεθούν από τα βασικά. Αυτή τη χρονιά η συλλογή μας είναι ανάλαφρη, πιο χαλαρή, τα χρώματα μπορούν να ταιριάξουν εύκολα και το κάθε κομμάτι μπορεί να φορεθεί σε διαφορετικές στιγμές της μέρας. Έχουμε κρατήσει την κλασική γραμμή του brand μας αλλά φωτισμένη με διαφορετικό τρόπο. Είναι σαν να ακολουθείς την ιστορία κάθε ανθρώπου, ζώντας από τη μία κατάσταση στην άλλη, κι ενώ τους διακατέχουν κοινά συναισθήματα και σκέψεις, δεν είναι ούτε ακριβώς ίδιοι αλλά ούτε και τόσο διαφορετικοί. Ο καθένας ζει την ιστορία του.

KAI TO PROJECT ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

| ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ |

Για το καλοκαίρι 2022, το THE OMNI σχεδίασε έναν περιορισμένο αριθμό μαντηλιών σε ανάλαφρο μετάξι βασισμένο σε σκίτσα της Ελληνικής Μυθολογίας.

Ο ΜΥΘΟΣ

Ο Μέγας Αλέξανδρος, αναζητώντας την Πηγή της Αθανασίας, κατάφερε να βρει μετά από πολλές περιπέτειες ένα φλασκί με το αθάνατο νερό με το οποίο έλουσε τα μαλλιά της αδερφής του αλλά δεν κράτησε αρκετό για τον εαυτό του.

Όταν ο Αλέξανδρος πέθανε, η αδερφή του, σε βαθειά θλίψη, βούτηξε στο Αιγαίο. Αλλά αντί να πνιγεί, μεταμορφώθηκε σε γοργόνα και ως αθάνατη περιπλανιέται στις Θάλασσες από τότε.

Στους τρομοκρατημένους ναυτικούς που την συναντούσαν, σήκωνε το καράβι ψηλά μέσα από τα θηριώδη κύματα και πλησιάζοντας τους έκανε πάντα την ίδια ερώτηση:
“Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος”?
Αν έδιναν τη σωστή απάντηση: «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει» ηρεμούσε τη θάλασσα και απαλά άφηνε το καράβι να συνεχίσει το ταξίδι του.
Όποια άλλη απάντηση, την μεταμόρφωνε σε εξοργισμένη Γοργόνα που προκαλούσε θύελλα με τα δάκρυά της.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή θα τη βρείτε στο The Pop up Project {Exclusive}, που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′, στο εκπληκτικής αισθητικής Fondazione που στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου, Λ. Κηφισίας 256 & Όθωνος, στη καρδιά της Κηφισιάς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

error: Content is protected !!