ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Fine silk: Ta Olia scarves στο The Pop Up Project {Exclusive}!

Έργα τέχνης που φοριούνται…
Το Olia scarves μεταμορφώνει έργα τέχνης σε πολυτελή μεταξωτά μαντήλια, εσάρπες και pareo. Ένα έργο τέχνης που φοριέται παίρνει ζωή. Μεταμορφώνεται, αποκτά μια αιθέρια υπόσταση, ενώ οι αντανακλάσεις και η αξεπέραστη απαλότητα του ακριβού μεταξιού χαρίζουν μια αίσθηση μοναδική.
Ένας κόσμος μαγικός. Ένα καλειδοσκόπιο από χρώματα, σχήματα και αντανακλάσεις που μοιάζουν με παλιά κεντήματα της Ανατολής ή με πίνακες σύγχρονης τέχνης.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η δημιουργός του brand, Ολυμπία Θεοφανοπούλου άρχισε να πειραματίζεται εκτυπώνοντας φωτογραφίες τέχνης πάνω σε μεταξωτά υφάσματα. « Ένα έργο τέχνης που φοριέται παίρνει ζωή. Μεταμορφώνεται από ένα στατικό αντικείμενο σε μία ρευστή και φευγαλέα εικόνα που μπορεί να αλλάξει κάθε στιγμή. Οι φωτογραφίες μοιάζουν έτσι να αποκτούν μια άυλη, αιθέρια υπόσταση, ενώ οι αντανακλάσεις και η αξεπέραστη απαλότητα του ακριβού μεταξιού χαρίζουν μια αίσθηση μοναδική».

Σε κάθε βήμα, καθώς απολαμβάνεις τη μοναδική αίσθηση του υλικού, νιώθεις τον παλμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την έμπνευση που πηγάζει από τον ανεξάντλητο θησαυρό της ελληνικής φύσης. Όλα τα μαντήλια, οι εσάρπες και τα pareo της Olia scarves είναι από μετάξι κορυφαίας ποιότητας που παράγεται στο Σουφλί του Έβρου.

Λευκό ποτάμι, 100% μετάξι Crepe Satin 16MM

Το αγαπημένο μου μαντήλι: Υπό σκιάν!
Η σκιά μιας καλαμωτής ξαπλώνει σε μια Μυκονιάτικη αυλή.

Παραδεισένια πουλιά
Σύμβολα ζωής και ελευθερίας.
Σχεδιάστηκαν με βάση αυθεντικό έργο Batik που φιλοτεχνήθηκε σύμφωνα με την παραδοσιακή ινδονησιακή τεχνική βαφής.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια υπερβαίνει την τεχνική και επιτρέπει στην δημιουργό να συνδυάσει την καλλιτεχνική πλευρά των έργων με την πολυτέλεια του μεταξιού, έτσι ώστε το κάθε κομμάτι να μας προσδίδει την αίσθηση της ομορφιάς και της κομψότητας.

Κινούμενη άμμος
Αντανακλάσεις κρυστάλλινων νερών σε μια μικρή παραλία του Καστελλόριζου.

It’s good to know: Η Ολυμπία Θεοφανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογική συντήρηση και μουσειολογία στο Λονδίνο στο Institute of Archaeology του UCL. Σταδιοδρόμησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας την τύχη να συνδυάσει την αγάπη της για την τέχνη και τα ταξίδια με τη δουλειά της. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από τα φοιτητικά της χρόνια. Έχει στο ενεργητικό της 4 ατομικές εκθέσεις και 2 λευκώματα φωτογραφίας (« Υλο – ποίηση», Εκδόσεις LIBRO 2011 και «Υπο σκιάν», Εκδόσεις PEAK 2015). Το 2017 έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και το 2020 ίδρυσε το OLIA Scarves.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή θα τη βρείτε στο The Pop up Project {Exclusive}, που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′, στο εκπληκτικής αισθητικής Fondazione που στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου, Λ. Κηφισίας 256 & Όθωνος, στη καρδιά της Κηφισιάς.

error: Content is protected !!