ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι “Άχρηστες Φωτογραφίες” του Πλάτωνος Ριβέλλη στον Πόρο!

Με αφετηρία την έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη στην Γκαλερί Citronne, σε επιμέλεια Πλάτωνος Ριβέλλη, η γκαλερί οργάνωσε σεμινάριο φωτογραφίας. Στο σεμινάριο αυτό, ο επιμελητής της έκθεσης και γνωστός δάσκαλος φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης, έδειξε και ανίχνευσε την προέλευση, τον στόχο και την προβολή μιας φωτογραφίας που ξεκινάει από την μνήμη, τρέφεται από την παρατήρηση και υπερβαίνει κάθε πιθανό μήνυμα.

Πλάτων Ριβέλλης, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη

Η φωτογράφος Μαίρη Χριστοφίδη, μαθήτρια του Πλάτωνος Ριβέλλη, γεννήθηκε στην Κύπρο, έχει ταξιδέψει πολύ ανά τον κόσμο, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Follow me…

Οι κασμοπολιτικές, αλλά και έντονα προσωπικές αυτές εμπειρίες αποτυπώνονται στις εκτιθέμενες φωτογραφίες, καθώς έχουν τραβηχθεί σε διάφορα μέρη, εντός και εκτός Ελλάδος. Η Μαίρη Χριστοφίδη συγκροτεί και αναπτύσσει ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, καθώς και ανάμεσα στους απομακρυσμένους και διαφορετικούς τόπους.

Αϊνόλα Τερζοπούλου, Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Νανά Καραμαγκιόλη

Το φιλότεχνο κοινό του Πόρου όπως επίσης και επώνυμοι επισκέπτες, ειδικοί, φιλότεχνοι και διανοούμενοι, όπως ο Τάκης Μαυρωτάς, η Λουίζα Καραπιδάκη, ο Γιώργος Καλόφωνος, ο Πασχάλης και η Μαίρη Κωνσταντουδάκη, η Αινόλα Τερζοπούλου, ο Λευτέρης Λαζάρου, η Κατερίνα Τερζοπούλου, η Νανά Καραμαγκιόλη και πολλοί άλλοι ήρθαν από την Αθήνα για το σεμινάριο.

Πλατων Ριβέλλης

Λευτέρης Λαζάρου

Ο Γλύπτης Γιώργος Κυπρής

Μαίρη Χριστοφίδη, Σπύρος Πολλάλης

Πέπη Ραγκούση, Νανά Καραμαγκιόλη

Κατερίνα Τερζοπούλου, Αϊνόλα Τερζοπούλου

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

 

error: Content is protected !!