ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου»!

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που οργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πριν την έναρξη της συζήτησης για τα αγροτικά θέματα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου» – από τον 18ο στον 21ο αιώνα – με έργα της Συλλογής Γιώργου Γαϊτανάρη & Ιώς Ντόλκα, που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, τον Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα άκουσαν με προσοχή την ερμηνεία ανάπτυξης της έκθεσης που έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης και την παρουσίασης των ενοτήτων της.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενότητα των επιχρωματισμένων λιθογραφιών των έργων του Παναγιώτη Ζωγράφου που δημιουργήθηκαν καθ’ υπαγόρευση του Στρατηγού Μακρυγιάννη, αλλά και στις αναπαραστάσεις των καραβιών του αγώνα που έχει δημιουργήσει ο χαράκτης Λυκούργος Κογεβίνας.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος Τρίπολης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ως αναμνηστικά δώρα τον κατάλογο- λεύκωμα της έκθεσης και την επετειακή πλακέτα του Δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Φωτό Θοδωρής Τσάμης

error: Content is protected !!