
Για την Ελμίνα και τις φίλες της “εκλογές” σημαίνει πως δεν έχουμε Σχολείο. Που σημαίνει sleep over! Που σημαίνει όλη την επόμενη μέρα…play date! Που σημαίνει πως η μαμά, δηλαδή εγώ, είμαι υπεύθυνη για το πρωινό, το snack και όλα τα γεύματα των μικρών μας καλεσμένων που έχουν κατακλύσει το σπίτι μας με τα παιχνίδια, τα γέλια, τις φωνές τους, την υπέροχη ακαταστασία και φασαρία που λατρεύω να την ζω ξανά και ξανά…
Και αν είμαι για ένα πράγμα περήφανη, είναι οι διατροφικές συνήθειες της κόρης μου. Που για να τις πετύχω, επιστράτευσα ό,τι διέθετε και δεν διέθετε η φαντασία μου για να μην της παρουσιάζω “ξενέρωτες” συνταγές. Και στα επτά της πλέον χρόνια, ναι, είμαι υπερήφανη πως τα κατάφερα.
Και σήμερα το πρωί, η παρέα των αγουροξυπνημένων φιλενάδων, κατέβηκαν με τα πιτζαμάκια τους ακόμα, έκατσαν στην τραπεζαρία, και περίμεναν πως και πως τα…περιβόητα Muffins μου! Muffins με Παρθένο Σησαμέλαιο, με Μακεδονικό Χαλβά, με φρέσκο χυμό, με καρύδια, με Ταχίνι…Όσο αυτά ψήνονταν ακόμα στον φούρνο, τις φλόμωσα σε ακόμη περισσότερες βιταμίνες μέσα από τους φρέσκους χυμούς τους, τα φρούτα, και το γιαούρτι με Granola…
Και αυτές, πιστεύουν πως είμαι η πιο cool μαμά του κόσμου…Cool eh?

To basket με όλα όσα χρειάζομαι για το snack τους…

It’s chic to be Greek!
Υλικά:
100 γρμ. Ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml Χυμό Πορτοκάλι
200 γρμ. Μακεδονικό Χαλβά -εγώ χρησιμοποίησα αυτόν με Κακάο
100 γρμ. Καρύδι, ψιλοκομμένο
500 γρμ. Αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
Λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
1 Κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τον χαλβά και το σησαμέλαιο μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα, και τέλος την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια που έχουμε αλευρώσει λίγο, και μοιράζουμε το μείγμα σε αλευρωμένες φόρμες muffin.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 25′ με μισή ώρα, και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο τανινιού…

“Ποια γεύση θέλετε να χρησιμοποιήσουμε?”, “Κακάο!!!!”
Γλάσο Ταχινιού:
Υλικά:
500 γρμ. Ζάχαρη
500 ml Νερό
500 γρμ. Μακεδονικό Ταχίνι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπάμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.
Extra tip:
Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε επίσης κέικ, μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε! Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε donuts και να γεμίσουμε κρέπες.
Αν το κάνουμε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού, και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και waffles!!!!
Καλημέρα & Καλή επιτυχία! xxx