ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη: Χειροποίητες & Σύγχρονες Ελληνικές Δημιουργίες

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή πριν τα Χριστούγεννα, τα τελευταία 19 χρόνια η εκδήλωση που οργανώνει το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη,  έχει εποχιακό χαρακτήρα αλλά και πολιτιστικό.

Φέτος, προσκάλεσε έλληνες δημιουργούς να εκθέσουν τη νέα τους δουλειά. Ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες και επαγγελματίες με όσα μέσα διαθέτουν σχεδιάζουν και δημιουργούν τα δικά τους μικρά έργα τέχνης. Η οικογένεια Λαλαούνη είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η δημιουργία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πιστεύει ότι έναυσμα έχουν δώσει οι πολιτιστικές/ιστορικές εκθέσεις σύγχρονων εκθεμάτων. Οι παρουσιάσεις δημιουργών σε εκθέσεις και στο πωλητήριο του Μουσείου έχουν διακριθεί για την προβολή ελλήνων και ξένων δημιουργών, όμως είναι δύσκολο πάντα να εκτίθενται μόνο επιλεγμένα έργα σε μη-εμπορικές πολιτιστικές εκθέσεις.

Κατερίνη Λαλαούνη, Γιώργος Μελάς

Κατερίνη Λαλαούνη, Γιώργος Μελάς

Στους 20 δημιουργούς που εκθέτουν δεν έχει γίνει καμία λογοκρισία ή συγκεκριμένη επιλογή των έργων. Κριτήριο είναι η πρωτοτυπία των σχεδίων αλλά και των ειδών. Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, πλαισιώσουν το φετινό bazaar με ανεξάρτητη διακόσμηση στο χώρο. Χειροποίητα μυρωδικά σαπούνια, λάμπες, σουβέρ, patchworks, πλεκτά, κεντητά, κοσμήματα από ύφασμα, δέρμα, ξύλο, πλαστικό, και πολύτιμα υλικά, μαντήλια, δερμάτινες, υφασμάτινες κι άλλες τσάντες, καπέλα ζωγραφιστά,  Οι εκθέτες παρουσιάζουν και πουλούν την πραμάτεια τους έχοντας στολίσει το δικό τους πάγκο στο Ισόγειο και στο δεύτερο όροφο του Μουσείου.

Αχιλλέας Χαρίτος, Δάφνη Βαλέντε

Αχιλλέας Χαρίτος, Δάφνη Βαλέντε

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα προσφέρουν μέρος των εσόδων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου μας τονίζοντας και το μήνυμα της κοινωνικής πολιτιστικής προσφοράς.

Έφη Βακάκη, Ιωάννα Λαλαούνη, Μυρέλλα Αλεξοπούλου

Έφη Βακάκη, Ιωάννα Λαλαούνη, Μυρέλλα Αλεξοπούλου

Ιωάννα Λαλαούνη, Μαίρη-Ζωή Μουστακούδη

Ιωάννα Λαλαούνη, Μαίρη-Ζωή Μουστακούδη

 

Ωράριο Δεκεμβρίου 2014
Τετ –Σαβ: 9.00-15.00, ανοιχτά Δευτέρα 22 και 27 Δεκεμβρίου
Κυρ: 11.00 -4.00 (εκτός 3,4,25,26/12)

error: Content is protected !!